ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2010

Καλλικράτης 2 … Καλό όνομα,πρέπει να γίνει πράξη

Της Αικατερίνη     Χατζηκωνσταντίνου , αναγνώστριας.
Αιδώς  Αργείοι ! ! !
Με  τις ενέργειές και τις παραλήψεις σας οδηγήσατε τη χώρα μας στα δόντια του λύκου (Δ.Ν.Τ.-ΤΡΟΪΚΑ) με ότι συνεπάγεται αυτό.
Η αδράνεια που επιδείξατε με την συμμετοχή σας κάθε φορά  σε Κυβερνητικά σχήματα ή  σε αυτά της Αντιπολίτευσης,  αφαίρεσαν την κεντρική ραχοκοκαλιά της Πατρίδας μας και ασπόνδυλη πια πώς να σταθεί όρθια?
Γιατί ξεχάσατε την Ελλάδα μας? Που καταχωνιάσατε την ιστορία, την περηφάνια, την αξιοπιστία, την ομορφιά και τους αγώνες της?
ΠΡΟΛΗΨΗ!!   Γνωρίζετε άραγε την έννοια της?
Συνηθίζουμε να θρηνούμε κατόπιν εορτής και αναζητούμε υπευθύνους με εξεταστικές επιτροπές που δεν ολοκληρώνονται σχεδόν ποτέ.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ:

  • Κάηκε η Ιστορική-Θρησκευτική-Τουριστική Πρέβελη γιατί δεν παρελήφθη έγκαιρα το σύστημα πυρόσβεσης που πλήρωσε ο Ελληνικός Λαός.

  • Εισήχθησαν στα Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι. της  χώρας μας παιδιά που δεν κατέβαλλαν προσπάθεια μαζί με τα παιδιά που εξάντλησαν τον εαυτό τους αλλά και τις οικογένειές τους στην προσπάθειά για την εισαγωγή τους. Τόσα χρόνια δοκιμάζετε τις αντοχές μας αντί να λάβετε  την  στοιχειώδη πρόνοια να παρέχεται πραγματική παιδεία στα Λύκεια και τα παιδιά να φτάνουν με αξιοπρέπεια στις εξετάσεις.

  • Δίνονται συντάξεις σε πεθαμένους συνταξιούχους από περικοπές που γίνονται στους εν ενεργεία.
Μπορεί να παραθέσει κανείς άπειρα παραδείγματα παλιά και σύγχρονα  που σας καθιστούν υπεύθυνους γιατί καταφέρατε να μηδενίσατε το κοντέρ των ονείρων νέων παιδιών, που περίμεναν να εμπνευστούν από εσάς για να παλέψουν και να διεκδικήσουν. Τώρα επιλέγουν να εγκαταλείψουν την Πατρίδα απελπισμένα βλέποντας τους δείκτες ανεργίας και την φοβερή κατάσταση που περιήλθε η οικονομία της χώρας.
Φτάνει  πια !!!
Κάνετε την αυτοκριτική σας και τολμήστε στο εξής να αποβάλετε την φαιδρότητα να προσπαθείτε να εντοπίσετε κακοδιοίκηση όταν είστε αντιπολίτευση και φοράτε μόνιμα παρωπίδες όταν καταλαμβάνετε Κυβερνητικούς θώκους.
Συστρατευθείτε και δώστε επί τέλους όραμα και κατεύθυνση στους πολίτες που περιμένουν και που εθελοντικά θα σας πλαισιώσουν γιατί θα  βλέπουν  να  προσπαθείτε. Διαφορετικά απομακρυνθείτε άμεσα και αφήστε να αναδειχθούν, να ανασάνουν ίσως άνθρωποι  που πιστεύουν και μπορούν να κάνουν τη διαφορά και την υπέρβαση που έχει ανάγκη ο τόπος.
Τώρα  πια !!!
Πάψτε να συνεχίζετε να ακυρώνεται διαδικασίες και δημοκρατικές διεργασίες που εξασφαλίζουν την καλύτερη δυνατή εφαρμογή ενός νόμου όπως ο ΚΑΛΙΚΡΑΤΗΣ.
Αφήστε επιτέλους το λαό να προτείνει και να επιλέξει αυτούς και μόνο αυτούς που μπορούν  και ελπίζει ότι  θα δώσουν λύσεις.
Δεν γνωρίζετε ότι απαξιώνεται τον νόμο όταν χαρίζετε ή παζαρεύετε  Περιφέρειες - Αντιπεριφέρειες, Δημαρχίες - Αντιδημαρχίες για να αποτιμήσετε κομματικά οφέλη?
Το στοίχημα σε αυτή τη συγκυρία  είναι να ξεπεραστεί η κρίση που μόνο με επιβεβλημένη τη συναίνεση και  υιοθετώντας την νομιμότητα με έμβλημα την διαφάνεια και σοβαρό εργαλείο την ηλεκτρονική διακυβέρνηση αλλά και την αξιοκρατική επιλογή συνεργατών (τοπικών και περιφερειακών συμβούλων) θα μπορούσε να λειτουργήσει περισσότερο αποτελεσματικά ο νόμος είτε τον ψηφίσατε είτε όχι.
Στην πρώτη εφαρμογή και εξαιτίας της κρίσης επιβάλλεται να μη  κατασπαταληθούν πόροι σε αυτές τις εκλογές. Επομένως πρέπει να περιορισθούν οι υποψηφιότητες στις εντελώς απαραίτητες. Προστατεύουμε τη  δημοκρατία αλλά και τους αιρετούς όταν δεν εκτρέφουμε και πλειοδοτούμε άκρατες φιλοδοξίες-αντιπαραθέσεις.
ΠΡΟΤΑΣΗ: Οι υποψήφιοι αιρετοί όλων των βαθμίδων  να υποχρεωθούν

  • Να παραιτηθούν πριν από τις εκλογές από το βουλευτικό τους αξίωμα η από όποιο αξίωμα τους εξασφαλίζει να συμμετέχουν, να παρεμβαίνουν και να παροπλίζουν ιδέες και σοβαρές προσπάθειες κάθε φορά.

  • Να συμπληρώσουν και να αποστείλουν για ανάρτηση  στο διαδίκτυο σε συγκεκριμένη σελίδα σύντομο αξιόπιστο βιογραφικό σημείωμα  για να εξασφαλισθεί  α) η σύγκριση  με τους συνυποψήφιους  και  β)  η γνωριμία τους με τους ψηφοφόρους οι οποίοι πρέπει να οδηγηθούν στη σωστή αξιολόγηση των υποψηφίων ανάλογα με τα προσόντα τους.  Έτσι  θα εξαλειφθεί σταδιακά  η ακατάσχετη συμπαιγνία όλων στο έγκλημα που συντελείται διαχρονικά για τον τόπο,  σε κάθε εκλογική διαδικασία. Επιλέγετε η αναξιοκρατία που έχει σαν  συνέπεια  να διογκώνονται τα προβλήματα  αντί  να επιλύονται, να υποχωρούμε άτακτα αντί να προχωρούμε μπροστά και δεν  αναλαμβάνει κανείς την ευθύνη.

  • Να αποδείξουν ότι είναι υπέρμαχοι της συναίνεσης και της προόδου συμμετέχοντας σε  ένα ενιαίο  πολυσυλλεκτικό  συνδυασμό  για να δώσουν τη δυνατότητα στο λαό να υπερψηφίσει την αξιοκρατία επιτέλους που είναι κοινός στόχος και απαίτηση των καιρών.
    Η  πρόταση  πρέπει να τύχει επεξεργασίας και άμεσης εφαρμογής διαφορετικά  οι  συνέπειες  θα είναι απρόβλεπτες.
   Φαντασθείτε  πόση συναίνεση και προσπάθεια  απαιτείται  για να λειτουργήσουν άμεσα  οι νέες  δομές  οι οποίες πρέπει να καταφέρουν  να οργανωθούν για  να αντιμετωπίσουν  άλυτα η έστω δυσεπίλυτα  χρονίζοντα  προβλήματα και εκκρεμότητες από το παρελθόν παράλληλα με τις προκλήσεις του μέλλοντος μέσα στην αρνητική συγκυρία που διέρχεται η χώρα όταν:

  1. Το προσωπικό που θα προέλθει από συνενώσεις, από μετατάξεις, ανομοιογενές σε κάθε περίπτωση, χωρίς την απαραίτητη επιμόρφωση για τα θέματα που πρέπει να χειριστεί καθίσταται  αναξιόπιστο ακόμη και από τους  ποιο  καλοπροαίρετους.

  2. Οι  αιρετοί που ρίχνονται στην μάχη  σε πολλές των περιπτώσεων δεν  γνωρίζουν το χώρο ούτε  διαθέτουν τη σχετική εμπειρία.

  3. Οι πολίτες  δικαιολογημένα   δεν σας εμπιστεύονται  ποια  γιατί άπειρες φορές προδώσατε τα όνειρά τους.
ΕΚΛΗΣΗ-ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ: Το εγχείρημα είναι στο κάτω κάτω ένα μάθημα ταπεινοφροσύνης για όσους το αποδεχτούν που μας επιτρέπει  να ελπίζουμε, να εξετάζουμε πιο θετικά τις επιλογές που καθορίζουν τις ζωές μας.
Αικατερίνη     Χατζηκωνσταντίνου                                                Μια ανήμπορος αναχωρητής  από την ενεργό συμμετοχή για ότι γίνεται για μένα χωρίς εμένα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου