ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

Μέχρι τις 5 Οκτωβρίου οι αιτήσεις για τις φοιτητικές εστίες. Κριτήρια και προϋποθέσεις.

Φοιτητική Εστία ΤΕΙ ΗρακλείουΜέχρι τις 5 Οκτωβρίου πρέπει να καταθέσουν οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές, τα δικαιολογητικά τους, προκειμένου να στεγαστούν σε μία από τις 24 φοιτητικές και σπουδαστικές εστίες του ΕΙΝ ανά την Ελλάδα. Οι κενές θέσεις στις εστίες πρόκειται να ανακοινωθούν μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου.
Οι εστίες του Εθνικού Ιδρύματος Νεότητας (ΕΙΝ) στεγάζουν, περίπου, 7.000 φοιτητές το χρόνο, σε μονόκλινα ή δίκλινα δωμάτια. Φοιτητικές εστίες υπάρχουν στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, την Κομοτηνή, την Ξάνθη, τα Γιάννενα, την Πάτρα, το Ηράκλειο, το Ρέθυμνο, την Σητεία και την Καλαμάτα...
 Οι οικότροφοι παραμένουν στις εστίες για όσα χρόνια σπουδών απαιτούνται για να πάρουν το πτυχίο, συν δύο χρόνια, σε περίπτωση που "χάσουν" χρονιές. Φέτος, το 78% των κενών θέσεων θα καλύψουν, πρωτοετείς φοιτητές, το 10% φοιτητές παλαιότερων ετών και το 12% αλλοδαποί προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί, Έλληνες μεταπτυχιακοί, ομογενείς φοιτητές, καθώς και παιδιά ανύπαντρων μητέρων.
Η διαδικασία επιλογής των φοιτητών είναι διαφανής, καθώς στις επιτροπές αξιολόγησης των αιτήσεων συμμετέχουν αντιπρόσωποι των πανεπιστημίων, εκπρόσωποι των φοιτητών και εκπρόσωποι του ΕΙΝ.
Βάσει της διαδικασίας που προβλέπεται από το ΕΙΝ, ο υποψήφιος δεν πρέπει να έχει συμπληρώσει το 25ο έτος της ηλικίας του, η οικογένειά του πρέπει να έχει διαφορετικό τόπο διαμονής από αυτόν που βρίσκεται ο τόπος σπουδών του και να μην διαθέτει ιδιόκτητη κατοικία στον τόπο της εστίας.
Τα κριτήρια, βάσει τον οποίων, δίνεται η δυνατότητα για στέγαση στις φοιτητικές εστίες του Εθνικού Ιδρύματος Νεότητας, είναι οικονομικά και κοινωνικά. Κατά προτεραιότητα, στις φοιτητικές εστίες, στεγάζονται φοιτητές που εντάσσονται στις εξής βασικές κατηγορίες: Υποψήφιοι που προέρχονται από άπορες οικογένειες με μηδενικό εισόδημα, ορφανοί και από τους δύο γονείς, άτομα με ειδικές ανάγκες, παιδιά πολύτεκνων οικογενειών των οποίων το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα προέρχεται από αγροτικά επαγγέλματα ή από μισθωτές υπηρεσίες. Έπονται οι φοιτητές με βάση το ετήσιο δηλωθέν εισόδημα και τον αριθμό των μελών της οικογένειας του υποψηφίου. Ειδικές προβλέψεις υπάρχουν σε περιπτώσεις που στην ίδια οικογένεια σπουδάζουν άλλα αδέλφια σε ανώτερες ή ανώτατες σχολές ή υπηρετούν τη στρατιωτική τους θητεία, καθώς και σε περίπτωση που στην οικογένεια του υποψηφίου υπάρχει μέλος με ειδικές ανάγκες.
Κατεβάστε την αίτηση εισαγωγής σε Φοιτητική Εστία από εδώ.
Το άρθρο συντάχθηκε με πληροφορίες από το ΑΠΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου