ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

Σήμερα η εξ’ αναβολής δίκη για το Ξενία στο εφετείο

34 άτομα διώκονται και παραπέμπονται σε δίκη για την «ύποπτη» κατεδάφιση του «Ξενία» στην παραλιακή λεωφόρο του Ηρακλείου Κρήτης, το 2004 και τη βλάβη που αυτή επέφερε στο δημόσιο. Η υπόθεση αναμένεται να εκδικαστεί σήμερα, 8 Σεπτεμβρίου, στο εφετείο στα Χανιά, καθώς υπάρχει κίνδυνος παραγραφής, λόγω της πολιτικής ιδιότητας κάποιων εκ των κατηγορουμένων.
Οι κατηγορίες που βαρύνουν τους διωκόμενους είναι απιστία, παράβαση καθήκοντος, και ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος σε βαθμό πλημμελήματος.
Κατηγορούμενοι είναι  ο  (τότε και τώρα) περιφερειάρχης Κρήτης Αθανάσιος Καρούντζος, ο διευθύνων σύμβουλος της «ΕΤΑ Α.Ε.» το 2004, Αν. Χωμενίδης, ο δήμαρχος Ηρακλείου Γιάννης Κουράκης, 26 δημοτικοί σύμβουλοι (πρώην και νυν), ο πρώην διευθυντής της Περιφέρειας Κρήτης Στ. Τζουανάκης και 4 υπάλληλοι της Πολεοδομίας Ηρακλείου.

Ο πρώην γενικός γραμματέας
της Περιφέρειας Κρήτης Α. Καρούντζος, κατηγορείται ότι ζημίωσε εν γνώσει του το ελληνικό δημόσιο. Οι Καρούντζος και Χωμενίδης κατηγορούνται ότι συναποφάσισαν την παραχώρηση του Ξενία στο Δήμο Ηρακλείου, προκειμένου ο δήμος να προχωρήσει στην κατεδάφισή του, χωρίς να ενημερωθεί ο ΕΟΤ, βλάπτοντας την περιουσία του Δημοσίου κατά 2 εκατομμύρια €. Ο δήμαρχος Ηρακλείου Γιάννης Κουράκης κατηγορείται ότι καθοδήγησε από πρόθεση τους δημοτικούς συμβούλους το Σεπτέμβριο του 2003, ώστε να αποφασίσουν την κατεδάφιση του κτιρίου και να υποπέσουν έτσι σε παράβαση καθήκοντος. Ο τότε προϊστάμενος της Διεύθυνσης αυτοδιοίκησης Ε. Τζουανάκης κατηγορείται ότι δεν μερίμνησε στην άσκηση νομιμότητας της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου.
Ο πρώην Περιφερειάρχης Β. Βαλασόπουλος, πρώην στενός συνεργάτης του Γ. Παπανδρέου, δεν διώχθηκε τελικά από την Εισαγγελία αν και ο οικονομικός επιθεωρητής Μανώλης Χριστοδουλάκης στην έκθεση που διαβίβασε στην Κεντρική υπηρεσία του Υπουργείου Οικονομικών στοιχειοθετεί συντριπτικά στοιχεία εις βάρος του. Πάντως με βάση το πόρισμα του οικονομικού επιθεωρητή έχει ήδη ξεκινήσει από την Εισαγγελία Ηρακλείου, περαιτέρω διερεύνηση, ώστε να ελεγχθεί διεξοδικά η νομιμότητα των ενεργειών ή των παραλείψεων και του Βαλασόπουλου, για να αποδοθούν ή όχι ευθύνες. Η δικαιοσύνη δηλαδή δεν έχει ολοκληρώσει το έργο της. (exastal.blogspot.com)
Πολύ φοβάμαι όμως, επειδή ζούμε στην Ελλάδα, και επειδή ήδη έχουμε μπει σε προεκλογική περίοδο, με τον δήμαρχο Ηρακλείου να είναι ταυτόχρονα και υποψήφιος, αλλά και κατηγορούμενος, ότι δύο σενάρια είναι τα επικρατέστερα: είτε θα πάρει νέα αναβολή η δίκη, προκειμένου να παραγραφούν χρονικά τα τυχόν αδικήματα των πολιτικών προσώπων και να περάσει ο χρόνος των εκλογών , είτε θα  υπάρξει μια πανηγυρική αθώωση των πολιτικών προσώπων, και θα την πληρώσει κάποιος υπηρεσιακός παράγοντας.
Επειδή όμως η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία, ελπίζω η δικαιοσύνη να λειτουργήσει ανεξάρτητα και ανεπηρέαστα από κομματικούς μηχανισμούς, και πρώτα απ’ όλα να εκδικαστεί η υπόθεση σήμερα, χωρίς άλλη αναβολή. Όσο για την έκβαση της υπόθεσης, αναμένουμε κι εμείς, και θα σχολιάσουμε μετά…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου