Αγαπημένα βιντεάκια

Loading...
ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Τετάρτη, 8 Σεπτεμβρίου 2010

Παρουσίαση προτάσεων της ΑΔΕΔΥ για το συλλαλητήριο στη ΔΕΘ

Τις προτάσεις της ΑΔΕΔΥ για νέο οικονομικό και κοινωνικό περιβάλλον παρουσίασε σε συνέντευξη τύπου στη Θεσσαλονίκη, ο πρόεδρός της, Σπύρος Παπασπύρος και τα διοικητικά συμβούλια της ΑΔΕΔΥ και της Ένωσης Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης (ΕΔΟΘ/ΝΤ ΑΔΕΔΥ), καλώντας τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο που διοργανώνεται το Σάββατο, στις 6 μ.μ. στο άγαλμα του Βενιζέλου, με αφορμή την επίσκεψη του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ.
    Στην επιστολή της ΑΔΕΔΥ, που απευθύνεται στον πρωθυπουργό και τους αρχηγούς των κομμάτων, περιλαμβάνεται κριτική για τις «νεοφιλελεύθερες πολιτικές», που «κατεδαφίζουν εργατικές κατακτήσεις και δικαιώματα» σε όλη την Ευρώπη και ζητείται «η ακύρωση του μνημονίου», ως προϋπόθεση «για την προστασία, επαναφορά και διεύρυνση των δικαιωμάτων, στα πλαίσια μιας άλλης πολιτικής»....
 Διεκδικείται, επίσης, η διαμόρφωση εθνικού σχεδίου «παραγωγικής αναδόμησης της οικονομίας» με ταχύτατη αξιοποίηση των πόρων του ΚΠΣ και σχέδιο ανασυγκρότησης που θα περιλαμβάνει όρους για «σταθερή ανάπτυξη», αναχαίτιση της ανεργίας, αναστροφή των ιδιωτικοποιήσεων, αναβάθμιση των δημοσίων υπηρεσιών, στήριξη της εργασίας και της κοινωνικής ασφάλισης, πάταξη της φοροδιαφυγής, κ.ά.
    Η ΑΔΕΔΥ καταγγέλλει ως «μεροληπτική» και «άδικη» τη «στοχοποίηση του έμψυχου δυναμικού των δημοσίων υπηρεσιών» και τονίζει την αντίθεσή της «σε σενάρια μισθολογίου νέων περικοπών».
    «Αποδείχθηκε με την τελευταία απογραφή, ότι δεν υπήρξε το ενάμιση εκατομμύριο δημοσίων υπαλλήλων, που διαδίδονταν, αλλά 390.000 πολιτικοί δημόσιοι υπάλληλοι (χωρίς τους ένστολους), με κόστος μισθοδοσίας 11,8 δισ. ευρώ», τόνισε ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ.
    Ο κ. Παπασπύρος υποστήριξε επίσης, ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι ποσοστιαία, κινούνται «κάτω από τον μέσο όρο της ΕΕ των 27» και είναι «οι πιο κακοπληρωμένοι στην Ευρωζώνη». "Το 90% των δημοσίων υπαλλήλων στην κορύφωση της 35ετίας, δεν ξεπερνά τα 1.600 ευρώ μηνιαίως. Σκεφτείται πού κυμαίνεται ο μέσος μισθός", πρόσθεσε.
    Σε ό,τι αφορά τις ΔΕΚΟ (ΟΤΕ, ΔΕΗ) ο κ. Παπασπύρος επισήμανε ότι η ΑΔΕΔΥ δεν πρόκειται να αποδεχτεί πρακτικές μείωσης του εισοδήματος των εργαζομένων, την υπογραφή ατομικών συμβάσεων, κ.ά.
    Πρόσκληση προς τους δημοσίους υπαλλήλους να πλαισιώσουν μαζικά την κινητοποίηση του Σαββάτου, απηύθυναν επίσης, ο γενικός γραμματέας της ΑΔΕΔΥ, Ηλίας Ηλιόπουλος, ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, Ηλίας Βρεττάκος και ο πρόεδρος της ΕΔΟΘ ΝΤ/ΑΔΕΔΥ, Πέτρος Κετικίδης.
πηγή: express.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου