ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

Και ο δήμαρχος Γαζίου στο εφετείο για ζημία του Δημοσίου!!!

image Μετά το δήμαρχο Ηρακλείου Γιάννη Κουράκη,  ο οποίος είναι κατηγορούμενος για την υπόθεση της κατεδάφισης του Ξενία Ηρακλείου (στις 26 Νοέμβρη η δίκη. αν δεν πάρει 10η αναβολή!!), και ο (απερχόμενος πλέον) δήμαρχος Γαζίου Γιώργος Μαρκογιαννάκης θα βρεθεί στις 4 Φεβρουαρίου 2011 ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Κρήτης , κατηγορούμενος για απιστία από κοινού με 4 μέλη της δημαρχιακής επιτροπής.

Η υπόθεση αφορά την παραχώρηση αγροτεμαχίου 465 στρεμμάτων στην περιοχή Κορακιά, σε ιδιώτες. Οι ιδιώτες αυτοί είχαν προσφύγει δικαστικά διεκδικώντας την παραπάνω έκταση λόγω χρησικτησίας , και ο δήμος Γαζίου, δια της πληρεξούσιου δικηγόρου του, είχε ουσιαστικά αναγνωρίσει τα δικαιώματα τους πάνω στην έκταση αυτή, αφού είχε τέτοια προφορική εντολή . Έτσι , στο Μονομελές Πρωτοδικείο Ηρακλείου αναγνωρίστηκε η συγκυριότητα των εναγόντων για την επίμαχη έκταση, η οποία όμως στην πραγματικότητα ανήκε στο δήμο Γαζίου.

Στο κατηγορητήριο αναφέρεται ότι τόσο ο δήμαρχος όσο και τα μέλη της δημαρχιακής επιτροπής αντί να προστατεύσουν τη δημοτική περιουσία, ζημίωσαν εν γνώσει τους κατά 10 εκατομμύρια ευρώ το δήμο Γαζίου. Μαζί τους, κατηγορούνται για συνέργεια η δικηγόρος του δήμου, 5 δημότες για ψευδορκία, και άλλοι 20 δημότες για ηθηκία αυτουργία στην απιστία και την ψευδορκία.

Μετά την πρωτόδικη απόφαση, ίδιος ο δήμος Γαζίου είχε προσφύγει στο Εφετείο, μετά φυσικά από θύελλα αντιδράσεων τόσο από δημότες, όσο και από δημοτικούς συμβούλους .

Και, παρ’ όλα τα παραπάνω, ο κος Μαρκογιαννάκης είχε το θράσος να είναι ξανά υποψήφιος για το νέο δήμο Μαλεβιζίου… Όμως τελικά ο κόσμος δεν τον πέρασε ούτε στο δεύτερο γύρο, και τον έστειλε σπίτι του… Να δούμε που θα τον στείλει το εφετείο…

2 σχόλια: