ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

Δελτίο Τύπου για τη σημερινή παρέμβαση του συλλόγου φοιτητών φυσικής κατά τη διάρκεια της ορκωμοσίας νέων πτυχιούχων

Σήμερα 19 Νοεμβρίου στο κλειστό γυμναστήριο του παν/μίου των Βουτών, έγινε η ορκωμοσία των φοιτητών της σχολής θετικών και τεχνολογικών επιστημών (Σ.Τ.Θ.Ε) του παν/μιου Κρήτης. Ανάμεσα στους φοιτητές που ορκιζόταν βρισκόταν και δυο φοιτητές του φυσικού η υπόθεση των οποίων είχε απασχολήσει την παν/μιακή κοινότητα, τον σύλλογο φοιτητών φυσικής καθώς και τον τοπικό τύπο. Συγκεκριμένα οι δύο φοιτητές είχαν κάνει αίτηση για μεταπτυχιακό στο παν/μιο Κρήτης που τελικά απορρίφθηκε καθώς οι καθηγητές του τμήματος θεώρησαν τις πολιτικές απόψεις και την πολιτική τους δράση <<ανάρμοστες ως προς το ακαδημαϊκό ήθος>>. Κατά τη διάρκεια της ορκωμοσίας των δυο φοιτητών ο Σύλλογος φυσικής μοίρασε φυλλάδια, ύψωσε πανό και έκανε μια δημόσια παρέμβαση για το ζήτημα όπου και καταχειροκροτήθηκε από όλους τους παρευρισκομένους. Το κείμενο που διαβάστηκε ανέφερε μεταξύ άλλων:

‘’Οι δυο συμφοιτητές μας κόπηκαν όχι γιατί δεν πληρούσαν ακαδημαϊκά κριτήρια αλλά λόγω των πολιτικών τους απόψεων και της πολιτικής τους δράσης. Είναι πολλά τα περιστατικά αυθαιρεσίας που έχουν σημειωθεί σε βάρος του συνόλου των φοιτητών του Συλλόγου, με στερήσεις εξαμήνων, απαγόρευσης χρήσης χώρων, μαζικά κοψίματα. Στη δύσκολη οικονομικά εποχή που ζούμε, που οι γονείς και οι φοιτητές στερούνται για την απόκτηση ενός πτυχίου, δεν έχει κανείς το δικαίωμα να αυθαιρετεί σε βάρος μας, να μας τρομοκρατεί, και να μας στερεί τα όνειρά μας. Δεν έχει κανείς το δικαίωμα να απαξιώνει και να προσβάλει ηθικά και πολιτικά φοιτητές που αγωνίζονται να σπουδάσουν αλλά και που δίνουν συλλογικούς αγώνες για το πανεπιστήμιο και την κοινωνία. Θεωρούμε χρέος μας την αποκατάσταση της αλήθειας ετούτη εδώ τη στιγμή ενώπιον όλων και δεν θα ανεχτούμε άλλο αυτήν την αντιμετώπιση, δεν θέλουμε αύριο απαξιωθούμε, να αποκλειστούμε, να κρυφτούμε.”

Ζητούμε να μας κατατεθούν άμεσα τα πρακτικά της συνεδρίασης που απέρριψε τους δυο συμφοιτητές μας, για τη δημόσια αποκατάσταση της αλήθειας και την αποκάλυψη της αυθαιρεσίας που διέπραξε το καθηγητικό κατεστημένο, και δηλώνουμε σε όλους τους τόνους οτι οι αγώνες της νεολαίας και του φοιτητικού κινήματος είναι σήμερα πιο αναγκαίες από ποτέ, δεν τρομοκρατούνται και δεν ποινικοποιούνται, και δεν θα σταματήσουν να παλεύουν.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΦΥΣΙΚΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου