ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2010

Η δημοτική αστυνομία στον πεζόδρομο!!!

Σας στέλνω αυτές τις φωτογραφίες που δείχνουν τη δημοτική αστυνομία Ηρακλείου να βγαίνει με το μπλοκ στο χέρι έτοιμη να γράψει τα αυτοκίνητα που είναι παρκαρισμένα πάνω στη Χάνδακος. Αυτοί φυσικά πάρκαραν... ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΧΑΝΔΑΚΟΣ ( που να πληρώνουν και που να βρουν...)!!! Ενώ εμείς είμαστε ζώα που παρκάρουμε χιλιόμετρα από τα σπίτια μας!!! Δεν ξέρω αν επιτρέπετε σε αυτούς να είναι πάνω σε πεζόδρομο, πάντως είναι για γέλια και για κλάματα όταν τους βλέπεις. Έχω και φωτογραφία που είναι με μηχανάκι πάνω στον πεζόδρομο (γράφανε κάποιον, και πήγα με το κινητό και τους έβγαλα). Εκείνοι μου είπαν βέβαια ότι γι' αυτούς επιτρέπεται!!! Δεν πιστεύω όμως να ισχύει αυτό, είναι κουφό!
Επίσης στην προεκλογική περίοδο τα είχαμε χάσει τα παιδιά από τη Χάνδακος...Είχανε μάλλον γραμμή να μην στεναχωρούν τους ψηφοφόρους!!!!
Μαρία, αναγνώστρια.





Αγαπητή φίλη,
στο άρθρο 2 του ΚΟΚ  ορίζεται η έννοια του πεζόδρομου: "Oδός η oπoία χρησιμoπoιείται απoκλειστικά από τoυς πεζoύς και για είσoδo - έξoδo oχημάτων πρoς και από ιδιωτικoύς χώρoυς στάθμευσης, παρoδίων ιδιoκτησιών ως και για oχήματα εφoδιασμoύ ή έκτακτης ανάγκης". Σαφώς ένα όχημα δημοτικής αστυνομίας μπορεί να είναι όχημα έκτακτης ανάγκης, αρκεί όμως ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΓΚΗ!!! Όχι επειδή βαριούνται να περπατήσουν, να παρκάρουν στον πεζόδρομο!!! Θα ψάξω και στον κανονισμό οδών, πλατειών και πεζοδρόμων του Δήμου μόλις βρω ευκαιρία, αλλά είμαι σίγουρος ότι δε λέει κάτι διαφορετικό. Όσο για "τα παιδιά", κι αυτά εντολές εκτελούν και γράφουν όπου τους στείλουν. Αλλά είναι επιεικώς ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ  που παρκάρουν πάνω στον πεζόδρομο, δεν το συζητάμε καθόλου!!!

15 σχόλια:

  1. Ρε παιδιά σοβαρευτείτε!!! Προφανώς η Μαρία η Αναγνώστρια πάρκαρε πάνω στη Χάνδακος για να πιει καφέ και την έγραψε η Δημοτική Αστυνομία. Και καλά έκανε η Δημοτική Αστυνομία και πάρκαρε πάνω στον πεζόδρομο με σκοπό να κάνει τη δουλειά της. Μήπως έπρεπε να παρκάρει πάνω στην παραλιακή ή να βάλουν το αυτοκίνητο στην τσάντα του Σπορ Μπίλι; Βέβαια η καλύτερη λύση θα ήταν να προμηθευτεί η Δημοτική Αστυνομία με μηχανές διακτινισμού για να μπορεί να βρίσκεται παντού. Τόσα γαϊδούρια που κυκλοφορούν μόνο έτσι μπορείς να τα προλάβεις...
    Προσωπικά πάντως, Δημοτική Αστυνομία έχω να δω πολύ καιρό στους δρόμους του Ηρακλείου και βρίσκομαι και αρκετά συχνά στο κέντρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ρε ανώνυμε φωστήρα, από που έβγαλες το συμπέρασμα ότι η Μαρία πήγε για καφέ και ότι από εκδικητικότητα και μόνο έγραψε το σχόλιο για την παράνομη στάθμευση της Δημοτικής Αστυνομίας; Ακόμη και ο πιο αδαής θα καταλάβαινε, μόνο από την γωνία κλίσης της φωτογραφίας, ότι πρόκειται για μόνιμο κάτοικο και ότι τους έχει φωτογραφήσει από το σπίτι της.
    Και όσο για το ότι έχουν το δικαίωμα να μπαίνουν χωρίς να υπάρχει ανάγκη αυτό πρώτη φορά το ακούω. Ας προμηθευτούν ποδήλατα σε τελευταία ανάλυση αν θέλουν να κάνουν περιπολίες και ελέγχους στα μαγαζιά που βρίσκονται σε πεζόδρομους όπως το κάνουν σε άλλες πόλεις. Πριν λοιπόν ξανακάνεις σχόλιο σκέψου το καλύτερα.

    Κοσμάς Στρατάκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φίλε Κοσμά, με συγχωρείς που δημοσίευσα ένα σχόλιο και χάλασα την αισθητική σου. Την επόμενη φορά θα το σκεφτώ καλύτερα ακολουθώντας την προτροπή σου. Και επειδή τώρα το έχω σκεφτεί καλά παραθέτω το σχόλιό μου (αν μου επιτρέπεις).
    Αυτό που ήθελα να θίξω το οποίο δεν κατάλαβες είναι ότι το αν θα παρκάρει το αυτοκίνητο της η Δημοτική Αστυνομία για 10-15 λεπτά προκειμένου να κάνει τη δουλειά της δεν είναι και τόσο εξωφρενικό μπροστά στα τόσα που συμβαίνουν στην πόλη του Ηρακλείου. Θα μου φαινόταν πιο λογικό η κα Μαρία να διαμαρτυρόταν για τα μηχανάκια που μπαινοβγαίνουν στον πεζόδρομο (πολλά εκ των οποίων έχουν βγαλμένες εξατμίσεις), για τα αυτοκίνητα που μπαινοβγαίνουν και σταθμεύουν (είτε αυτά ανήκουν σε αυτούς που πίνουν καφέ είτε σε μόνιμους κάτοικους), για τα αδέσποτα σκυλιά που γυρνάνε σε ομάδες και είναι πολλές φορές επιθετικά στους περαστικούς και για τόσα άλλα.
    Τώρα όσον αφορά την πρόταση σου για ποδήλατα είναι καλή ιδέα. Σε ποια πόλη της Ευρώπης το έχεις δει αν επιτρέπεται;

    Φιλικά,

    Ξυπάκης Κώστας (πρώην ανώνυμος φωστήρας)

    ΥΓ Οι χαρακτηρισμοί πίσω από ένα πληκτρολόγιο δεν είναι ότι καλύτερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είδες που μπορείς και γράφεις και καλύτερα αν θέλεις; Βεβαίως και μπορείς να γράφεις ότι θέλεις αλλά στα πλαίσια της κοσμιότητας. Εδώ αν κατάλαβες καλά μιλάμε γι αυτό που μας δείχνει η Μαρία με τις φωτογραφίες της. Όλα τα υπόλοιπα όχι πως δεν είναι ωραία να λέγονται αλλά μήπως είσαι λίγο εκτός θέματος; Κι επειδή με προκάλεσες όταν είπες ότι κρύβομαι πίσω από το πληκτρολόγιό μου, στο επιστρέφω και μαζί με αυτό και την φωτογραφία από την αστυνομική περίπολο σε πόλη της Ευρώπης που αμφισβήτησες την ύπαρξή της. Αν δεν έχεις ταξιδέψει Ευρώπη δεν σου φταίει κανείς. Αλλά πριν μιλήσεις πάλι, ας έκανες τον κόπο να το έψαχνες πρώτα στο Internet.

    http://i.telegraph.co.uk/telegraph/multimedia/archive/01601/policeBikes_1601166c.jpg


    Κοσμάς Στρατάκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τόσα ποδήλατα παραμένουν στο υπόγειο πάρκινγκ της παλιάς λαχαναγοράς και κανείς δεν τα χρησιμοποιεί.
    Αυτά θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν αλλά δεν...
    Μόνο όταν κάλεσαν το Κρήτη ΤV τα έβγαλαν για βόλτα και μετά τα ξέχασαν και αυτοί και εμείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τα αστυνομικά ποδήλατα είθισται να είναι πολύ καλύτερα από τα αυτά που έδωσε προς χρήση ο Δήμος Ηρακλείου για χρήση από τους πολίτες. Αλλά και να αγοράσουν τέτοια ποδήλατα μήπως και ξέρουν να τα ποδηλατούν οι τελευταίοι (και νεαρότεροι) που προσλήφθηκαν στην Δημοτική Αστυνομία; Κάποιοι από αυτούς ήδη είναι όχι παχύσαρκοι απλά αλλά υπέρβαροι. Πλάκα θα είχε πάντως να τους βλέπαμε και σε ...ποδήλατα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αν δεν κάνω λάθος, στα Τρίκαλα η Δημοτική Αστυνομία χρησιμοποιεί εδώ και καιρό ποδήλατα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μένω εδώ, την φωτογραφία την πήρα απο το σπίτι μου, όπως σωστά είπε ο φίλος, και δεν με έγραψαν πίνοντας τον καφέ μου!
    Όπως κάνουμε οι κάτοικοι του κέντρου και παρκάρουμε χιλιόμετρα πέρα απο τα σπίτια μας ή πληρώνουμε, να κάνουν και αυτοί και όχι να μπαίνουν προκλητικά, συνεχώς έτσι μέσα στον πεζόδρομο...
    Δίνουν το καλό παράδειγμα ή είναι αυτοί οι έξυπνοι και εμείς οι βλάκες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ρε Κοσμά Στρατάκη, άσε τις νουθεσίες για τα παιδιά σου και τους φίλους σου. Τώρα όσον αφορά το αν είμαι εκτός θέματος δεν χρειάζεται να το σχολιάσω. Ίσως χρειάζεται αυτά που διαβάζεις να τα διαβάζεις και δεύτερη φορά για να τα αντιληφθείς.
    Δεν ξέρω επίσης καν πως αντιλήφθηκες ότι αμφισβητώ τη χρήση ποδηλάτων από δημοτικές αστυνομίες σε πόλεις τις Ευρώπης. Ρώτησα απλά σε ποια πόλη το έχεις δει. Και δεν απάντησες, απλά κότσαρες μια φωτογραφία που βρήκες στο web (είσαι καλός πάντως στην αναζήτηση). Τώρα βέβαια για το συμπέρασμα σου ότι δεν έχω ταξιδέψει ή έχω ζήσει στην Ευρώπη, δεν έχω καμία διάθεση να επιχειρηματολογήσω γι' αυτό. Θα ήταν αστείο να κάτσω να ασχοληθώ με κάτι τέτοιο. Απλά σου λέω: άσε να το ξέρω έγω :).

    Συγνώμη από τους αναγνώστες αυτού του πραγματικά πολύ καλού blog που μπαίνουν στη διαδικασία να διαβάζουν σχόλια άσχετα με το άρθρο. Θεωρώ ότι το ζητούμενο είναι να υπάρξει μια κοινότητα ανταλλαγής απόψεων για το πως θα βελτιωθεί η πόλη από τις νοοτροπίες που κουβαλάμε και που πολλές φορές τις μεταφέρουμε και στο διαδίκτυο μέσω του πληκτρολογίου μας.

    Όπως είπα και στο προηγούμενο σχόλιό μου, παρά το ότι θεωρώ ότι η Δημοτική Αστυνομία δεν κάνει τέλεια τη δουλειά της, πιστεύω ότι μπορεί να εισέρχεται στους πεζόδρομους αν αυτό κρίνεται αναγκαίο για να εκτελέσει τα καθήκοντά της και εφόσον βέβαια δεν προκαλεί κάποιο κίνδυνο. Θα ήθελα όμως την άποψά σας για τα αδέσποτα που κυκλοφορούν κατά αγέλες και η πολιτική του Δήμου είναι να τα μαζεύει να τα στειρώνει και μετά να τα αφήνει πάλι ελεύθερα. Δεν είναι πρόβλημα αυτό για το οποίο πρέπει να διαμαρτυρηθεί κανείς; Ιδιαίτερα εκεί στη Χάνδακος έχω τύχει σε περιστατικά που αδέσποτα επιτίθενται στους περαστικούς. Επίσης τα μηχανάκια με βγαλμένες εξατμίσεις που αλωνίζουν στους πεζόδρομους δεν είναι πρόβλημα για το οποίο πρέπει να διαμαρτυρηθεί κανείς; Τα αυτοκίνητα με τέρμα τη μουσική δεν είναι πρόβλημα για το οποίο πρέπει να διαμαρτυρηθεί κανείς. Το ότι η κα Μαρία πρέπει να πληρώνει πάρκινγκ για να πάει σπίτι της δεν είναι κάτι για το οποίο πρέπει να διαμαρτυρηθεί κανείς.

    Είναι όλα αυτά μικρότερης σημασίας προβλήματα από το σταθμεύσει για 15 λεπτά η Δημοτική Αστυνομία για να πάει να κόψει κλήση στους ασυνείδητους που πάρκαραν μέσα στον πεζόδρομο;

    Σε αυτά να απαντήσετε κ. Κοσμά και όχι στο πόσο έχετε ταξιδέψει στην Ευρώπη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κύριε Κώστα το θέμα μας είναι άλλο αυτή τη στιγμή.Στην δεδομένη στιγμή στο e-mail μου διερωτώμαι εάν η συμπεριφορά της δημοτικής είναι σωστή.Εσείς πάτε αλλού..
    Να σας ενημερώσω όμως ότι για κάποιους το να πληρώνει ή να μην βρίσκει θέση στάθμευσης η κα Μαρία και μερικές εκατοντάδες ακόμα κατοικοι του κέντρου είναι κάτι για το οποίο πρέπει να διαμαρτυρηθεί κανείς (και ήδη έχει γίνει αυτό στο δήμο, γιατί στις μεγάλες πόλεις της Ευρώπης που έχουν πεζοδρομηθεί τα κέντρα τους, η πολιτεία μόνο στους μόνιμους κάτοικους παρέχει δωρεάν θέσεις στάθμευσης, π.χ. Παρίσι)
    Επίσης να σας πω ότι επειδή δεν έγραψα στο e-mail μου για άλλα προβλήματα δεν σημαίνει οτι δεν έχω ή δεν με απασχολούν άλλα, πιο σοβαρά ή μικρότερης βαρύτητας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. κα Μαρία, και βέβαια δεν είναι σωστό να σταθμεύει κανείς πάνω στον πεζόδρομο, όποιος και αν είναι αυτός. Το αν είναι όμως κάτι σωστό ή όχι εξαρτάται και από άλλους παραμέτρους. Στην προκειμένη περίπτωση, κατά τη γνώμη μου, η Δημοτική αστυνομία με τα υπάρχοντα μέσα δεν θα μπορούσε να κάνει κάτι διαφορετικό.
    Επίσης για την προμήθεια των καταστημάτων επιτρέπεται η είσοδος στους πεζοδρόμους των οχημάτων των μεταφορικών εταιριών μέχρι (αν δεν κάνω λάθος στις 10 η ώρα το πρωί). Και εδώ δεν μπορούμε να πούμε να μην προμηθευτούν τα καταστήματα με προϊόντα, ούτε πολύ περισσότερο να υποχρεώσουμε τους μεταφορείς να κουβαλάνε για μεγάλη διαδρομή τα εμπορεύματα για να τα παραδώσουν.
    Επιπλέον αν (να χτυπήσουμε ξύλο) πιάσει μια φωτιά ή υπάρξει ένας ασθενής τι θα πρέπει να πούμε; Ότι δεν πρέπει να μπει το πυροσβεστικό όχημα ή το ασθενοφόρο μέσα στον πεζόδρομο;
    Κλείνοντας να πω ότι ότι αυτό που ήθελα να τονίσω με το αρχικό μου σχόλιο είναι ότι το θέμα αυτό είναι (κατά τη γνώμη μου πάντα) τόσο ασήμαντο στα τόσα άλλα που υπάρχουν. Και επιπλέον σε καμία περίπτωση δεν χρησιμοποίησα απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς όπως το ειρωνικό φωστήρας και αδαής.

    Φιλικά πάντα,

    Ξυπάκης Κώστας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. το θέμα μας είναι ξεκάθαρο. δεν έίπαμε ούτε για εφοδιασμό καταστημάτων, ούτε για πυροσβεστική ούτε για ασθενοφόρο..
    για την δημοτική λέω (διαβάστε καλά το αρχικό μηνυμα), που το κάνει συνεχώς και χωρίς να υπαρχει ανάγκη.γιατί το πάτε αλλού δεν καταλαβαίνω...
    πάντως μπράβο σας που ασχολείστε με σοβαρότερα προβλήματα! αλλά δεν θα έπρεπε τόση ενόχληση και για τα μικρότερα... κάντε την αντίσταση σας σ'αυτά που θεωρείτε σημαντικά και εμείς μαζί σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Δεν πηγαίνω αλλού το θέμα. Είναι το ίδιο πράγμα και η δουλειά της Δημοτικής Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής και του ΕΚΑΒ.
    Αντιλαμβάνεται όμως κανείς από αυτές τις συζητήσεις πόσο διαφορετικά αντιλαμβάνεται ο καθένας τα πράγματα, το οποίο βέβαια δεν είναι κακό. Και μετά αναρωτιόμαστε γιατί το Κυπριακό δεν έχει λυθεί τόσα χρόνια.
    Νομίζω πάντως ότι το θέμα εξαντλήθηκε ...
    Βέβαια μαζί με τη δημοσίευση ενός σχόλιου σε ένα blog καλό θα ήταν να πάρετε και το Διευθυντή της Δημοτικής Αστυνομίας να διαμαρτυρηθείτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. - "Εκείνοι μου είπαν βέβαια ότι γι' αυτούς επιτρέπεται!!! Δεν πιστεύω όμως να ισχύει αυτό, είναι κουφό!"
    - Αγαπητή φίλη,
    στο άρθρο 2 του ΚΟΚ ορίζεται η έννοια του πεζόδρομου: "Oδός η oπoία χρησιμoπoιείται απoκλειστικά από τoυς πεζoύς και για είσoδo - έξoδo oχημάτων ... έκτακτης ανάγκης". Σαφώς ένα όχημα δημοτικής αστυνομίας μπορεί να είναι όχημα έκτακτης ανάγκης

    1oν Γι'αυτούς επιτρέπεται επειδή μαζί με άλλα οχήματα, ορίζονται ΣΑΦΩΣ στο άρθρο 44 του ΚΟΚ ως οχήματα έκτακτης ανάγκης.
    Άρθρο 44 Οχήματα άμεσης ανάγκης - Εργα στις οδούς (ΚΟΚ):
    παράγραφος 1 (απόσπασμα): Ως οχήματα άμεσης ανάγκης, για την εφαρμογή της διάταξης αυτής, θεωρούνται τα οχήματα ... τα οχήματα της Ελληνικής Αστυνομίας, της Δημοτικής Αστυνομίας ...
    παράγραφος 2 (απόσπασμα). οι οδηγοί των οχημάτων αυτών δεν υποχρεούνται να τηρήσουν τις διατάξεις των άρθρων 12 έως 43 του παρόντος Κώδικα. Δεν μπορούν όμως να διέρχονται αντίθετα στους μονόδρομους ή να μη συμμορφώνονται στα σήματα που δίνουν οι τροχονόμοι.

    Μπορείτε να καταπιείτε τη γλώσσα σας τώρα

    2ον Αυτό το σχόλιο "μου ακούγεται κουφό" με τρελαίνει! Ψάχνω τόση ώρα να βρω το άρθρο που ορίζεται η παραπάνω θέση/άποψη/γνωμάτευση στον ΚΟΚ ή σε οποιονδήποτε άλλο νόμο και δεν το βρίσκω. Μια βοήθεια?

    Υ.Γ. outdated σχόλιο i know αλλά αφού έπεσα πάνω σε τόσο ισχυρή επιχειρηματολογία, δεν άντεξα. Και αφού σου το είπαν ρε κοπελιά ότι γι'αυτούς δεν ισχύει, ψάξε το λίγο μπαααααααααααααααααας και τα λεφτά που έχει δαπανήσει το ελληνικό κράτος για την 6μηνη εκπαίδευσή τους δεν έχουν πάει χαμένα και έχουν πιάσει τόπο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αρθρο 44
    2. Aν η ειδoπoίηση για την κίνηση των oχημάτων άμεσης ανάγκης ή oχημάτων με τα oπoία μεταφέρoνται πρόσωπα, πoυ έχoυν ανάγκη άμεσης βoήθειας, δίνεται με τις ειδικές συσκευές πρoειδoπoίησης και δεν δημιoυργείται κίνδυνoς για τoυς λoιπoύς χρήστες της oδoύ oι oδηγoί των oχημάτων αυτών δεν υπoχρεoύνται να τηρήσoυν τις διατάξεις των άρθρων 12 έως 43 τoυ παρόντoς Kώδικα. Δεν μπoρoύν όμως να διέρχoνται αντίθετα στoυς μoνόδρoμoυς ή να μη συμμoρφώνoνται στα σήματα πoυ δίνoυν oι τροχονόμοι.
    Αρθρο 16-θεση επι της οδου
    4. O oδηγός δεν επιτρέπεται να κυκλoφoρεί σε oδόστρωμα πoυ πρooρίζεται για την αντίθετη πρoς την κατεύθυνσή τoυ κυκλoφoρία, καθώς και σε πλατείες, πεζόδρoμoυς, πεζoδρόμια, νησίδες ασφαλείας και διαχωριστικές νησίδες ή ειδικά ερείσματα, τα oπoία πρooρίζoνται για την κυκλoφoρία των πεζών, εκτός από περιπτώσεις απoλύτoυ ανάγκης ή όταν ειδικές ρυθμίσεις τo επιτρέπoυν.
    Δηλ πρεπει να εχουν το φαρο αναμενο, κατι που δεν ισχυει οταν κοβουν κληση- δεν μπορουν να παραβιαζουν τον ΚΟΚ κατα βουληση
    Για τα λεφτα του κρατους δεν ξερω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή