ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

Αναβρασμός για τα 6ο και 44ο δημοτικά σχολεία Ηρακλείου

Σε… επιφυλακή βρίσκονται το τελευταίο διάστημα οι γονείς των 6ου και 44ου δημοτικών σχολείων Ηρακλείου. Είδαν και απόειδαν οι άνθρωποι ότι καθυστερούν οι εργασίες επισκευής – ενίσχυσης του κτηρίου της Αγίου Τίτου, και είπαν ν’ αναλάβουν ενεργό δράση!!

Γνωρίζοντας ότι η δημοσιότητα αποτελεί ένα πολύ ισχυρό μέσο πίεσης προς τους πολιτικούς,  βγήκαν στα κανάλια και εξέθεσαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά τους στις λυόμενες αίθουσες που φιλοξενούνται εδώ και 1,5 χρόνο, στο χώρο της παραλιακής λεωφόρου. Το σχετικό βίντεο παρουσιάζεται παρακάτω:

Σήμερα, προσπάθησαν να συναντήσουν το δήμαρχο Ηρακλείου, ο οποίος απουσίαζε. Αντ’ αυτού είδαν τον αντιδήμαρχο τεχνικών έργων, Κώστα Καμπανό, ο οποίος υποσχέθηκε να μεσολαβήσει για ένα ραντεβού με το δήμαρχο, αύριο. Το θέμα που θέτουν οι γονείς είναι να γίνουν όλες οι ενέργειες προκειμένου να ενταχθεί το έργο της στατικής ενίσχυσης του κτηρίου στο ΕΣΠΑ. Η προθεσμία για την υποβολή του φακέλου, λήγει στις 24 Δεκεμβρίου, και όπως φαίνεται, λείπουν κάποια έγγραφα από το φάκελο.

Βέβαια η διαδικασία για την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ γίνεται από τη Νομαρχία, και ίσως θα έπρεπε να υπάρξει ανάλογη πίεση και εκεί. Το σίγουρο είναι πάντως ότι όλες οι συναρμόδιες πλευρές πρέπει να συνεργαστούν ώστε να φύγουν το συντομότερο δυνατόν τα παιδιά από τις αίθουσες αυτές, που πολύ αμφιβάλω ότι πληρούν τις προϋποθέσεις του αριθμού των παιδιών ανά τ.μ. αίθουσας ( ένα άτομο ανά 1,5 τ.μ. αίθουσας, βάσει του κτιριοδομικού κανονισμού ).

Τέλος, θέλω να πιστεύω ότι οι φήμες που ακούγονται για μεταστέγαση του σχολείου, και αλλαγή χρήσης του κτιρίου της Αγίου Τίτου σε κάτι πιο …“κερδοφόρο” για το δήμο Ηρακλείου, δεν έχουν καμία βάση… Τουλάχιστον δεν υπάρχει κανένα στοιχείο γι’ αυτό μέχρι σήμερα… Αλλά ας κρατήσω και μια πισινή, που λέει και ο λαός, γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι σου επιφυλάσσει το μέλλον…

1 σχόλιο:

  1. h nomarxia pou kanonika einai diko ths thema kathysterhse,o dhmos ekane gia prwth fora parapanw apo osa eprepe na kanei (giati exei pollous ergazomenous pou exoun ta paidakia tous sto sxoleio,mhxanikoi kyriws kai to kynhghsan autoi) kai twra h nomarxia prepei na kanei thn dhmopratish. as elpisoume oti tha ginei syntoma,giati otan arxisoun ta erga kai vroune arxaia (pou sigoura tha vroune) vale kamposa xronia kai ekei...zhse mai mou na fas trifylli...

    ΑπάντησηΔιαγραφή