ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

Μίμης Ανδρουλάκης: “Χρέος μας, πρόβλημά σας” (βίντεο)

Μία πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση εξέφρασε χτες από το βήμα της Βουλής ο Μίμης Ανδρουλάκης, κατά τη συζήτηση του Προϋπολογισμού…

Με λίγα λόγια, επειδή προβλέπει ότι παρά την πιστή τήρηση του μνημονίου και την πρωτοφανή προσπάθεια της χώρας μας, υπάρχει ο κίνδυνος να μην μπορέσει να εξυπηρετήσει το χρέος της και να πτωχεύσει, ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΜΙΑ ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΩΝ ΟΡΩΝ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ, έτσι ώστε ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΘΕΙ Η ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΚΑΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΤΟΥ ΔΙΑΣΤΑΣΗ. Μάλιστα, λέει ότι η καταλληλότερη στιγμή να γίνει αυτό είναι το επόμενο τρίμηνο, και ο τρόπος με τον οποίο θα γίνει αυτό , είναι ουσιαστικά να υπάρξει ένα είδους “εκβιασμός” προς την Ε.Ε. από τις περιφερειακές χώρες της Ευρωζώνης, αφού το συνολικό χρέος τους προς αυτήν, για το οποίο υπάρχει δυσκολία αποπληρωμής είναι 1,9 τρις ευρώ, τα οποία κινδυνεύουν να μην αποπληρωθούν !! 

Χαρακτηριστική είναι η φράση που χρησιμοποιεί, και την οποία προτείνει “να ψιθυρίσει” ο Γιώργος Παπανδρέου στους δανειστές μας, προκειμένου να τους πείσει για τα παραπάνω: “ΧΡΕΟΣ ΜΑΣ. ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΑΣ” .

Φυσικά είναι και δικό μας πρόβλημα πρώτα απ’ όλα… Αλλά δεν μπορεί παρά να με βρίσκει σύμφωνο μια τέτοια πρόταση (πάντα στα πλαίσια ύπαρξης του μνημονίου), η οποία θα προσπαθήσει να φέρει άμεση ανάπτυξη και κοινωνική δικαιοσύνη, σε αντίθεση με όσα επιβάλει μέχρι σήμερα το μνημόνιο.

Το θέμα του εκβιασμού δε, μπορώ να το δεχτώ χωρίς ιδιαίτερο πρόβλημα… Άλλωστε αυτή δεν είναι η τακτική και της Ευρωπαϊκής Ένωσης απέναντι στη χώρα μας;;

1 σχόλιο: