ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Πότε θα υποδεχτεί το κτήριο “Αχτάρικα” τη Βικελαία βιβλιοθήκη

image

Πολλοί αναγνώστες ρωτάνε για το κτήριο “Αχτάρικα”, τη μελλοντική όψη του οποίου βλέπετε στην παραπάνω φωτογραφία (από το φυλλάδιο - απολογισμό του δημάρχου )  , και πότε προβλέπεται να τελειώσει η ενίσχυση – ανακατασκευή του, προκειμένου να μεταφερθεί εκεί η Βικελαία Βιβλιοθήκη. Θυμίζω ότι τα αρχεία της τελευταίας στοιβάζονται τα τελευταία χρόνια σε υπόγεια, παρέα με ποντίκια (σύμφωνα με τοπικά δημοσιεύματα). Κατάφερα με κόπο να συλλέξω τα παρακάτω στοιχεία:

  • Στο ερχόμενο δημοτικό συμβούλιο θα δοθεί ΝΕΑ παράταση για το έργο της ενίσχυσης του κτηρίου. Η νέα προθεσμία που θα δοθεί θα είναι μέχρι το τέλος του Μαρτίου του 2011, αν δεν κάνω λάθος, αλλά αυτό θα το δούμε από βδομάδα…Ας ελπίσουμε ότι θα είναι και η τελευταία, αλλά έτσι φαίνεται…
  • Στη συνέχεια θα υπογραφεί η σύμβαση με την εταιρία που θα εκτελέσει το έργο της αρχιτεκτονικής αποκατάστασης του κτηρίου, δηλαδή θα εκτελέσει όλες τις υπόλοιπες κτηριακές εργασίες, πλην της κατασκευής του σκελετού. Το έργο αυτό έχει χρόνο εκτέλεσης ΕΝΑ ΕΤΟΣ, αλλά αυτό είναι όπως καταλαβαίνεται το μικρότερο διάστημα που θα χρειαστεί. Τα έργα αυτά συνήθως παίρνουν και παρατάσεις.

Επομένως το ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟΝ που θα είναι έτοιμο το κτήριο για να υποδεχτεί τη Βικελαία βιβλιοθήκη, είναι τον ΑΠΡΙΛΙΟ ΤΟΥ 2012. Αν ήθελα να στοιχηματίσω όμως, θα έβαζα τα χρήματά μου για το τέλος του 2012…

Ας ελπίσουμε μέχρι τότε, μετά και από τα τελευταία σκληρά δημοσιεύματα του τοπικού τύπου, αλλά και την οργή των πολιτών που εκφράζεται με κάθε τρόπο, η δημοτική αρχή να λάβει τα απαραίτητα μέτρα προστασίας του πολιτιστικού αυτού θησαυρού της πόλης μας, ή ότι από αυτόν έχουν αφήσει τα ποντίκια!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου