ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

Κάτω από τη βάση η εξυπηρέτηση σε όλους τους αρχαιολογικούς χώρους της Κρήτης!

Τι σας έμεινε από την επίσκεψη Γερουλάνου στην Κρήτη και στο Ηράκλειο; Μήπως η δέσμευσή του για την όσο το δυνατόν συντομότερη λειτουργία του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου; Εμένα όχι, αφού δεν άκουσα τίποτα σχετικό, πέρα από τη χρηματοδότηση της μουσειολογικής μελέτης από το ΕΣΠΑ. Ή μήπως το ότι έθεσε σε…διαβούλευση ένα  σωρό πολιτιστικά θέματα, πράγμα που σημαίνει απλά “κερδίζω χρόνο”; Ούτε κι αυτό…

Το θέμα που μου έμεινε από αυτή την επίσκεψη, είναι η επίσημη ανακοίνωση ότι ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΔΕΝ ΕΝΤΑΣΣΟΝΤΑΙ ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΩΤΕΡΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ !

Όσοι βέβαια έχουν επισκεφτεί κατά καιρούς αρχαιολογικούς χώρους, ίσως να το έχουν διαπιστώσει και μόνοι τους. Στην Κνωσό για παράδειγμα, μπαίνεις στο χώρο, και περιπλανιέσαι χωρίς να σου λείε κανείς που πας και τι βλέπεις. Αν δεν πληρώσεις ξεναγό, δουλειά δεν κάνεις…

Από τη μία λοιπόν το κλειστό μουσείο , και από την άλλη οι χαμηλής εξυπηρέτησης αρχαιολογικοί χώροι. Πως να πάει μπροστά ο τουρισμός στο Ηράκλειο; Θα πρέπει να παρακαλάμε να σφάζονται στις χώρες της Αφρικής και της Ασίας, για να έρθει κόσμος και σ’ εμάς;

Η μόνη εξαγγελία του υπουργού που με χαροποίησε ιδιαίτερα, ήταν η προσπάθεια για  αναβάθμιση 10 ελληνικών προορισμών στην κατηγορία Α1 , ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΟΠΟΙΟΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΚΝΩΣΟΣ, με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ και το υπουργείο. Και αυτό είναι ένας στόχος ζωτικής σημασίας για τη χώρα μας, καθώς η χαμηλή ποιότητα παροχής υπηρεσιών σε όλους τους τομείς του τουρισμού είναι ένας από τους δύο κύριους αποτρεπτικούς λόγους  για επίσκεψη ξένων. Ο άλλος φυσικά είναι η ακρίβεια.

Ας ελπίσουμε τουλάχιστον η αναβάθμιση της Κνωσού σε επίπεδο εξυπηρέτησης Α1 να μην πάρει όσο χρόνο χρειάστηκε για να χτιστεί!!!

3 σχόλια:

  1. Ο Πολιτισμός μας είναι ΑΠΕΡΙΓΡΑΠΤΟΣ!
    Γι' αυτό δεν σου λέει κανείς που πας και τι βλέπεις. Δεν υπάρχουν λόγια... (Παρόλο που έχω πολλά να πω και να γράψω εδώ...)

    Ντραμπάκουλας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η λέξη αναβάθμιση έμαθα να με τρομάζει, τελευταία. Οι Έλληνες επιστήμονες ελπίζω να είναι παρόντες σαυτήν!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είναι λίγο αστείο να κάνουν Α1 τα ανάκτορα της Σπάρτης. Θα τρίζουν τα κόκκαλα των αρχαίων σπαρτιατών.. Όσο για τον Γερουλάνο έδειξε στην εν λόγω ημερίδα άτομο χαμηλού προφίλ και συμπαθές, κάτι σαν τον Αβραμόπουλο. Φυσικά, είχε άξιους παραστάτες που κράτησαν χαμηλά το επίπεδο της συζήτησης(??)και εκθείαζαν τακτικά τον υπουργό και το έργο(??, μάλλον σκέψεις)του, ενώ είχαν καταντήσει κουραστικοί με το αφοπλιστικό επιχείρημα "το έργο είχε κολλήσει μια πενταετία, αλλά τώρα είναι στο σωστό δρόμο".

    ΑπάντησηΔιαγραφή