ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Κι άλλη αυτοκτονία στο Ηράκλειο…. Δυστυχώς δεν έχουμε δει ακόμα τίποτα..

image Άλλη μια απίστευτη τραγωδία έλαβε χώρα χτες στο Ηράκλειο. Ένας 45άχρονος, άνεργος το τελευταίο διάστημα, που μεγάλωνε μόνος του 2 ανήλικα παιδιά, έβαλε τέλος στη ζωή του υπό το βάρος των χρεών, καρφώνοντας στο σώμα του ένα μαχαίρι.

Μάλιστα, λίγο πριν είχε ειδοποιήσει συγγενικό του πρόσωπο,  λέγοντας  « εδώ τελειώνουν όλα». Η συγγενής του τηλεφώνησε στην αστυνομία, αλλά όταν κατέφτασαν οι αστυνομικοί, βρήκαν τον 45χρονο μέσα σε μία λίμνη αίματος. Ήταν ακόμη ζωντανός και πρόλαβε μονάχα να ψελλίσει στον αστυνομικό που τον είδε πρώτος, την τελευταία του επιθυμία. Φέρεται να τον παρακάλεσε να τον «τελειώσει», γιατί εκείνος δεν τα είχε καταφέρει.

Το τραγικό αυτό γεγονός, πολύ φοβάμαι ότι δε θα είναι το τελευταίο. Και αυτό γιατί στη θέση που βρίσκονταν ο 45χρονος, βρίσκονται σήμερα πάρα πολλοί Έλληνες. Άνθρωποι που πριν 5, 6, ή 10 χρόνια είχαν λάβει μεγάλα ποσά για να αποκτήσουν μια μόνιμη κατοικία, και σήμερα δεν μπορούν να τα αποπληρώσουν, όπως είχε κάνει ο 45άχρονος. Άνθρωποι χωρισμένοι που μεγαλώνουν μόνοι τους παιδιά, όπως ο 45χρονος. Άνθρωποι άνεργοι, όπως ο 45χρονος. Άνθρωποι επιχειρηματίες, με χρέη από τις επενδύσεις που έχουν κάνει και δεν μπορούν υπό τις παρούσες συνθήκες να αποδώσουν κέρδη. Και πάρα μα πάρα πολλοί άλλοι…

Υπάρχουν όμως και άνθρωποι απάνθρωποι… Άνθρωποι που τους νοιάζουν μόνο τα νούμερα… Άνθρωποι που διοικούν επιχειρήσεις με σκοπό όχι απλά το κέρδος (αυτό θα ήταν θεμιτό), αλλά τη διατήρηση υψηλών ποσοστών κέρδους με μειώσεις μισθών ή, ακόμα χειρότερα, με μειώσεις προσωπικού.

Άνθρωποι που κυβερνάνε με γνώμονα μόνο τη μείωση του χρέους, και την ικανοποίηση της Τρόικα, αγνοώντας εσκεμμένα τις κοινωνικές επιπτώσεις. Βλέποντας τον Έλληνα απλά ως φορολογούμενο και οφειλέτη του κράτους, και όχι ως άνθρωπο με ανάγκες και άλλες οικονομικές και οικογενειακές υποχρεώσεις.

Και στη χρονική συγκυρία που βρισκόμαστε, ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι συναντιούνται καθημερινά με τους άλλους, τους απάνθρωπους… Και ο κατάλογος με τα θύματα της οικονομικής κρίσης ολοένα και αυξάνεται..

Σε καμία περίπτωση βέβαια η αυτοκτονία δεν είναι η λύση. Και αυτό πολύ απλά επειδή δε λύνει κανένα από τα οικονομικά και οικογενειακά προβλήματα, απλά τα επιδεινώνει και τα μεταθέτει σε άλλους. Ο μόνος που γλυτώνει είναι ο αυτόχειρας, αλλά κι αυτό δεν είναι σίγουρο. Γιατί η ψυχή του εκεί που θα πάει, όπου κι αν είναι αυτό, αμφιβάλλω αν θα έχει ηρεμία, έχοντας αφήσει δύο  ορφανά παιδιά στην τύχη τους…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου