ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

ΟΦΗ και ξερό ψωμί

Γράφει ο Eupalinos 2810

image

Διάβασα σήμερα στην εφημερίδα Πατρίδα άλλο ένα άρθρο για τις εξελίξεις στο θέμα της δολοφονίας του νεαρού Ρουσάκη Γιάννη. Φαίνεται ότι οι εξελίξεις τρέχουν γύρω από το θέμα και οι φίλαθλοι του ΟΦΗ πάνε και έρχονται στα δικαστήρια μέχρι και αυτό το γεγονός να θαφτεί στα αρχεία των εφημερίδων. Αυτό όμως που εγώ περίμενα να τρέξει στην επικαιρότητα και που δεν είδα ποτέ να συμβεί μετά από αυτό το τραγικό συμβάν, που μόνο έκπληξη δεν ήταν για κανέναν φίλαθλο που καλά γνωρίζει την αθλιότητα του Ελληνικού ποδοσφαίρου, είναι κάποιον να αντιδρά για τα όσα συμβαίνουν στον ελληνικό αθλητισμό.

Πολλοί «φίλαθλοι» έχουν βγει τον τελευταίο καιρό στο δρόμο για να διαδηλώσουν για τις «αδικίες» που γίνονται εις βάρος των ομάδων τους, την ώρα που οι τσέπες τους αδειάζουν ενώ των αγαπημένων τους προέδρων, προπονητών και αθλητών γεμίζουν (φαντάζομαι αυτό θα τους απασχολήσει αφού δε θα έχουν λεφτά για πίτσα και μπύρα την ώρα του ματς).

Κανένας όμως φίλαθλος δεν βγήκε στο δρόμο για να διαμαρτυρηθεί για τη ζωή που χάθηκε πριν από κάποιες μέρες στο Ηράκλειο. Εντάξει, ας το καταπιούμε ότι κανείς δεν διαμαρτύρεται για την ηθική που έχει χαθεί εδώ και καιρό από το ποδόσφαιρο (άραγε υπήρξε ποτέ;), αλλά για μία ζωή που χάθηκε τόσο άδικα κανένας φίλαθλος δεν έχει να πει τίποτα παραπάνω από το να υποδείξει ποιος ήταν στην συμπλοκή και ποιος όχι. Που είναι οι φίλαθλοι του ΟΦΗ που με μαύρο δάκρυ έκλαιγαν για την αδικημένη τους ομάδα προ καιρού; Δεν αισθάνονται τώρα ότι τέτοια γεγονότα αδικούν τον πολυαγαπημένο τους σύλλογο;

Η σιωπή τους προς απάντηση μας…

3 σχόλια:

  1. Σε ολη την Ελλαδα υπαρχουν οπαδοι με συνειδηση. Σε καποιες ομαδες ειναι πλειοψηφια, σε αλλες μειοψηφια, ομως υπαρχουν. Ειναι αδικο λοιπον να τους βαζουμε ολους σε ενα τσουβαλι, γιατι ετσι δε βοηθαμε να αναδειχθει και ενας αλλος δρομος στο ελληνικο ποδοσφαιρο και στη κερκιδα.

    Ισως στην υπολοιπη Ελλαδα να μη τους αγγιξε και τοσο,γιατι αλλωστε πολλοι δεν ασχολουνται με την επαρχια και τα μεγαλα ΜΜΕ δεν αναδεικνυουν θεματα μακρια απο το κεντρο,ακομα και οταν προκειται για τη δολοφονια ενος νεαρου ατομου.Ποσο μαλλον οταν τα τοπικα ΜΜΕ προσπαθουν να το θαψουν και να μη βγει εκτος Κρητης, για να μη πουμε εκτος πολης. Το ιδιο γεγονος πριν καιρο,που συνεπεια ειχε τη δολοφονια νεαρου οπαδου του Παναθηναικου στην Αθηνα, αποτελεσε κεντρικο θεμα των ειδησεων και των κερκιδων σε ολη την Ελλαδα για μεγαλο χρονικο διαστημα.

    Και στη πολη του Ηρακλειου ομως υπαρχουν ατομα και οπαδοι, που δε το αφησαν να περασει απαρατηρητο. Δεν εκλεισαν το στομα και δε περασαν στα ψηλα γραμματα τη δολοφονια ενος ανθρωπου. Οι ALTERNATIVES του ΕΡΓΟΤΕΛΗ εβγαλαν αμεσα ανακοινωση και καταδικασαν το γεγονος και μαλιστα αναρτησαν και πανο στον εντος εδρας αγωνα της ομαδας τους με το ΠΑΟΚ. Οπως και απο την οικογενεια του ΟΦΗ μια αντιστοιχη συλλογικοτητα, που ονειρευεται μια αλλη κερκιδα με αποψη και συνειδηση, οι ΟΜILISTAS, "τολμησαν" να μιλησουν μεσα απο μια αναλογη ανακοινωση για το θεμα αυτο.

    Ας αναδεικνυουμε λοιπον αυτα τα παραδειγματα. Δε βραζουν ολοι στο ιδιο καζανι. Υπαρχουν ακομα πολιτες-ανθρωποι-οπαδοι,που καταδικαζουν τετοιες συμπεριφορες και τετοια τραγικα γεγονοτα.....με οποιο τροπο μπορει ο καθενας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μάλλον θα έχεις δίκιο για όσα λες, αφού τα λες. Εγώ απλά ελπίζω να δω εσάς τους "καλούς φιλάθλους" να γίνεστε εμφανώς περισσότεροι από τους "κακούς". Εμφανώς περισσότεροι στους δρόμους, στα κανάλια, και στα γήπεδα. Για την ώρα το ποδόσφαιρο δε με έχει πείσει ότι μπορεί να φιλοξενήσει ομάδες συνειδητοποιημένων "καλών" ανθρώπων παρά μόνο ανεγκέφαλων και κερδοσκόπων "κακών" τύπων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν υπαρχουν κακοι και καλοι φιλαθλοι. Υπαρχουν οι συνειδητοποιημενοι, που μεσα απο δρασεις προσπαθουν να δειξουν καποια πραγματα και να αποδειξουν οτι το ποδοσφαιρο ειναι ενα παιχνιδι που ψυχαγωγει και ενωνει και οχι πολεμος. Και υπαρχουν και οι αλλοι,που καποιοι σκοπιμα και καποιοι αθελα τους, εξυπηρετουν τα μεγαλα συμφεροντα και εργαζονται για τους επιχειρηματιες.

    Τη κατηγορια των συνειδητοποιημενων φιλαθλων ειναι δυσκολο να τη δεις στις τηλεορασεις,γιατι πολυ απλα το παιχνιδι και εκει ειναι στημενο. Δε συμμετεχουν ή αν αποφασισουν να παρουν το λογο, τους καταπινει με μιας το οργανωμενο κυκλωμα. Επισης ειναι δυσκολο να τη δεις στο δρομο με την ιδιοτητα του οπαδου, γιατι δυσκολα διαδηλωνει ενας τετοιος οπαδος, για βρωμιες που εκανε ο ταδε επιχειρηματιας και η ομαδα του διαλυεται.Να βγει να ζητησει τι? Να παρανομησει το κρατος και να του χαρισει χρεη και διαφορα αλλα εις βαρος ενος λαου που πειναει? Οσο για τα γηπεδα....κι εκει λιγοι εχουμε απομεινει,γιατι αν το καλοσκεφτεις, δεν αξιζει πλεον να ασχολεισαι με τον επαγγελματικο αθλητισμο. Αλλα ας πουμε οτι μενουμε και παλευουμε για να αλλαξει η σημερινη κατασταση που επικρατει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή