ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Δ.Τ.: Συνάντηση - συζήτηση με τον Νότη Μαριά και απολογισμός της συζήτησης με τον Μανόλη Γλέζο

Την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου οι Πολίτες κατά του Χρέους συζητάμε με τον καθηγητή Ευρωπαϊκών θεσμών του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών Πανεπιστημίου Κρήτης Νότη Μαριά, στο Εργατικό Κέντρο ηρακλείου στις 7 το απόγευμα. Λέμε όχι στην ευρω-αποικιοκρατία, συγκροτούμε το ευρύ λαϊκό μέτωπο της νέας Αντίστασης.

---------------------

Εν τω μεταξύ, σε μια μεγάλη συγκέντρωση στο κινηματοθέατρο ΑΣΤΟΡΙΑ μίλησε –προσκεκλημένος των ΠΟΛΙΤΩΝ κατά του ΧΡΕΟΥΣ- το Σάββατο 19/11/11, ο Μανόλης Γλέζος.

image

Ο ομιλητής ζήτησε από όλες τις δυνάμεις του έθνους και της κοινωνίας, όλους όσους καταπιέζονται και υφίστανται τα αντιλαϊκά και αντικοινωνικά μέτρα να συνεργαστούν ισότιμα για να βγάλουν το λαό και τη χώρα από την καταστροφή στην οποία μας οδηγούν οι τροϊκανοί και η κυβερνήσεις τους.

«Βρισκόμαστε σε εποχές που ο πανικός του συστήματος είναι έκδηλος. Φοβάται τις λαϊκές αντιδράσεις και ελίσσεται. Δεν πρέπει να μας διαφεύγει το γεγονός ότι αυτοί είτε με την τυραννία, τη δικτατορία, τη μοναρχία, την κοινοβουλευτική βασιλεία ή με τη σημερινή κουτσουρεμένη δημοκρατία ,αυτοί επιβάλλουν τις πολιτικές τους. Χρησιμοποιούν όλες τις μεθόδους, προσαρμόζονται, συνασπίζονται. Έχουν μια απόλυτη πλαστικότητα στις ενέργειές τους. Ακόμα και η δυστοκία που εμφανίστηκε στο σχηματισμό της κυβέρνησης Παπαδήμου ήταν ένας ακόμα ελιγμός. Για να επιβάλουν τον εκλεκτό των τραπεζών», ανέφερε ο κ. Γλέζος

Τόνισε ότι το επόμενο διάστημα πρέπει να ενταθούν οι λαϊκοί αγώνες. Όμως οι αγώνες κατά του χρέους και των χαρατσιών, τα κινήματα υπεράσπισης της δημόσιας και κοινωνικής περιουσίας, πρέπει έντονα να αντιπαρατίθενται με την προσπάθεια των υπερασπιστών των δανειακών συμβάσεων και των μνημονίων να κάνουν την Ελλάδα προτεκτοράτο. Όλοι οι αγώνες πρέπει να αναδεικνύουν την ανάγκη για Εθνική Ανεξαρτησία και Λαϊκή Κυριαρχία.

Επισήμανε πως κανένας αγώνας δεν είναι χαμένος. Ακόμα και ο μάταιος. Όμως σήμερα, το έλλειμμα της ενότητας της αριστεράς και των αντιμνημονιακών δυνάμεων αδυνατίζουν τη δυνατότητα του λαού να επιβάλλει τη θέλησή του.

image

Την 28η Οκτώβρη –είπε- κάτω από την πίεση του λαού το κράτος για λίγες ώρες αποσύρθηκε. Αυτοκαταργήθηκε. Και αυτόβουλα ο λαός το αντικατέστησε. Και μάλιστα επιτυχημένα, αφού σε πολλές πόλεις οι παρελάσεις έγιναν με την εποπτεία του λαού και με υποδειγματική τάξη. «Εκείνη την ημέρα ο λαός πήρε για λίγο την εξουσία αλλά δεν την κράτησε. Δεν ήταν ως φάνηκε έτοιμος για κάτι τέτοιο. Είναι για τούτο ανάγκη όλες αυτές οι δυνάμεις του αντιμνημονιακού μετώπου να συνεννοηθούν, να αποκτήσουν κοινή γραμμή και να συνεργαστούν. Οι ευκαιρίες που τους δίνονται σήμερα δεν πρέπει να πηγαίνουν χαμένες» είπε χαρακτηριστικά.

Στη συγκέντρωση παρευρέθηκαν και χαιρέτησαν ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Μ. Κριτσωτάκης και ο ανεξάρτητος Βουλευτής Π. Κουρουμπλής .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου