ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Αύριο η κατάθεση του εξωδίκου στη ΔΕΗ από τους Πολίτες κατά του Χρέους

Παραδόθηκαν ήδη στο δήμο οι πρώτοι 350 λογαριασμοί

image Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου κ. Σωκράτης Βραδάκης και αντιπροσωπεία της κίνησης «Πολίτες κατά του χρεόυς» με τους κκ. Βασιλείου Αντώνη, Χριστοδούλου Γιώργο και Δρανδάκη Νίκο παρέδωσαν στο Δήμο Ηρακλείου τα πρώτα 350 δικαιολογητικά των δημοτών του Ηρακλείου, που μέχρι σήμερα δεν έχουν πληρώσει το χαράτσι της ΔΕΗ. Ακολούθησε σύσκεψη υπό τον αντιδήμαρχο κ. Περισυνάκη παρουσία και του επικεφαλής της δημοτικής κίνησης «Ηράκλειο – Ανθρώπινη Πόλη» κ. Κώστα Καμπιτάκη. Στη σύσκεψη αυτή εκτιμήθηκε πως η προσωρινή αναστολή της διακοπής της ηλεκτροδότησης που ανακοινώθηκε ήδη από την κυβέρνηση και τη ΔΕΗ, αποτελεί την πρώτη σημαντική επιτυχία της όλης προσπάθειας.

Οι Πολίτες κατά του χρέους τονίζουν πως αυτή η προσωρινή αναστολή της διακοπής της ηλεκτροδότησης είναι αποτέλεσμα των αντιδράσεων του συνόλου του ελληνικού λαού. Μεγάλη ήταν και η συμβολή του λαού του Ηρακλείου. Η σημαντική αυτή πρώτη επιτυχία δείχνει, πως η θέληση του λαού μπορεί να ακυρώσει κάθε αντιλαϊκή επιλογή.

Δεν χρειάζεται όμως καμιά επανάπαυση. Ήδη η ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών για τα κοινωνικά κριτήρια που επιτρέπουν την εξαίρεση από το χαράτσι, είναι ένα ακόμα μνημείο εμπαιγμού της κοινωνίας από αυτή την πανικόβλητη συγκυβέρνηση. Κανένα φτιασίδωμα δεν μπορεί να ακυρώσει τον βάρβαρο, άγριο, ανήθικο και αντισυνταγματικό χαρακτήρα του χαρατσιού. Η προσωρινή αναστολή της διακοπής ηλεκτροδότησης πρέπει να γίνει μόνιμη, μέχρι την τελική ακύρωση του χαρατσιού. Ο αγώνας και η προσπάθεια πρέπει να ενταθούν. Καλούμε τους Ηρακλειώτες να προχωρήσουν πλέον σε μαζική άρνηση της πληρωμής του χαρατσιού, να συνεχίσουν να καταθέτουν τα δικαιολογητικά τους στο Εργατικό Κέντρο και στο κιόσκι της πλατείας Ελευθερίας, ώστε να ενημερώνεται και ο Δήμος. Η λεηλασία της ζωής μας και της ζωής των παιδιών μας δεν πρέπει να περάσει. Ο δημοκρατικός λαός του Ηρακλείου, δεν πρέπει να επιτρέψει να περάσει η παραβίαση του Συντάγματος και η υποθήκευση του μέλλοντος της χώρας. Καλούμε το σύνολο των φορέων του Ηρακλείου (Συλλόγους, Επιμελητήρια κλπ), να ακολουθήσουν το παράδειγμα του Εργατικού Κέντρου, να στρατευτούν στον δίκαιο αυτό αγώνα. Κανείς σ΄ αυτή τη φάση δεν δικαιούται να σιωπά. Καλούμε και το Δήμο Ηρακλείου να προχωρήσει στο επόμενο βήμα.

Οι Πολίτες κατά του χρέους συνεχίζουν αταλάντευτα τον αγώνα. Αύριο Τετάρτη στις 10.00 το πρωί, 40 μέλη της κίνησης μας θα καταθέσουν εξώδικη πρόσκληση – δήλωση και διαμαρτυρία κατά της ΔΕΗ, στα γραφεία της στου Τσαλικάκη, με την οποία επισημαίνονται οι ευθύνες της ΔΕΗ για το χαράτσι και καλείται η επιχείρηση να αποφύγει κάθε προσπάθεια για τη διακοπή της ηλεκτροδότησης με αφορμή τη μη πληρωμή του χαρατσιού, με επιφύλαξη παντός δικαιώματος στην περίπτωση που η ΔΕΗ αρνηθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου