ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Αναστάτωση στις Βασιλειές από την προειδοποίηση της… Δημοτικής Αστυνομίας!

Κάτοικος της περιοχής κατήγγειλε στη Δημοτική Αστυνομία Ηρακλείου, ότι κάθε μεσημέρι εμείς κλείνουμε το δρόμο για να πάρουμε τα παιδιά μας με συνέπεια ο ίδιος να μην μπορεί να περάσει για να πάει στο σπίτι του. Δεν αντιδικούμε με κανέναν συντοπίτη μας. Τον καλούμε όμως, αντί να προβαίνει σε καταγγελίες εναντίον μας, να δει αντικειμενικά ποιο είναι το πρόβλημα με το δρόμο - καρμανιόλα, που πέρυσι βάφτηκε με αίμα δύο ηλικιωμένων ανθρώπων οι οποίοι παρασύρθηκαν και τραυματίστηκαν από το αυτοκίνητο μίας μητέρας, που λίγο έλειψε να σκοτωθεί  με το παιδάκι της, όταν το αυτοκίνητο της άρχισε να φεύγει προς τα κάτω, από άγνωστη αιτία. Αυτός ήταν άλλωστε και ο λόγος που τελικά ο δρόμος αυτός (που υποτίθεται ότι λόγω μεγάλης κλίσης δεν μπορούσε να ασφαλτοστρωθεί με αντιολισθητικό υλικό εδώ και δεκαετίες), στρώθηκε, αλλά και πάλι εξακολουθεί να είναι άκρως επικίνδυνος για την ασφάλεια των παιδιών μας.

sxoleio vasileies1

Δεν αντιδικούμε με τον κάτοικο της περιοχής μας. Αλλά θεωρούμε λανθασμένη την ενέργεια του αυτή και ξέρουμε ότι ο ίδιος, προ ημερών, παραβίασε το δρόμο που μετά το περυσινό ατύχημα έχει μονοδρομηθεί, παραβιάζοντας το απαγορευτικό, αφού τον ανέβηκε προς τα πάνω. Πώς λοιπόν ο ίδιος επικαλείται το νόμο, ζητώντας από τη Δημοτική Αστυνομία να τον εφαρμόσει; Τον καλούμε να βρεθεί κι εκείνος στο πλευρό μας, αφού αύριο θα είναι και αυτός μέλος του συλλόγου μας, όταν θα έχει το παιδί του στο Δημοτικό Σχολείο Βασιλειών.

Η διοίκηση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Βασιλειών, καλεί τη δημοτική αρχή του Ηρακλείου πράγματι να εφαρμόσει το νόμο, αλλά να τον εφαρμόσει εξ ολοκλήρου και όχι γράφοντας τα αυτοκίνητα μας, επιβάλλοντας πρόστιμα και αφαιρώντας τις πινακίδες μας. Να μονοδρομήσει ολόκληρο το δρόμο. Να φτιάξει σκαλοπάτια εκατέρωθεν αυτού και να βάλει προστατευτικές μπάρες κατά το μήκος των σκαλοπατιών. Το ίδιο να γίνει και στον άλλο δρόμο, που οδηγεί προς την οδό Μάνου Κατράκη και που προς τα μέσα αυτού, επικρατεί όταν βρέχει μία κολύμπα λάσπης και νερού, με συνέπεια τα αυτοκίνητα να λασπώνονται, πόσο μάλλον τα παιδάκια που χρειάζεται να τον περάσουν με τα πόδια. Να μείνουν ανοιχτές μόνο οι είσοδοι προς τα σπίτια των συνανθρώπων μας και να είναι το μήκος τόσο όσο χρειάζεται να μπορεί να περάσει ένα ασθενοφόρο ή ένα πυροσβεστικό όχημα σε περίπτωση ανάγκης. Να έρθει η αρμόδια υπηρεσία και να μαζέψει τα αδέσποτα. Ας αφήσουν τις δικαιολογίες περί στειρωμένων ζώων. Στειρωμένα ή όχι, εδώ μιλάμε για σχολείο που κάθε πρωί δέχεται αγέλες έξω από την πόρτα του και πολλά σκυλιά μπαίνουν μέσα στην αυλή, ενίοτε και στις τάξεις λόγω της μεγάλης απόστασης που έχουν τα κάγκελα μεταξύ τους.

Δεν αντιδικούμε με κανέναν. Αλλά ζητάμε να κατανοήσουν οι πάντες, ότι όσο τα παιδιά μας θα πηγαίνουν στο Δημοτικό Σχολείο που χτίστηκε στη δεκαετία του 1930 και σήμερα φιλοξενεί με μία λυόμενη αίθουσα απ’ έξω που έχει χωριστεί στα δυο, λες και στεγάζει ποντίκια και όχι ανθρώπινες ψυχές, συνολικά 90 παιδιά... Όσο θα υπάρχουν «λύσεις» όπως αυτή της δημιουργίας (εντός των ημερών) μιας δεύτερης λυόμενης...  Όσο καθυστερούν οι αναγκαίες διαδικασίες παρά το γεγονός ότι οι Βασιλειές αναπτύσσονται ραγδαία και συνέχεια και χρειάζονται επειγόντως ένα νέο σχολικό συγκρότημα… Όσο θα εμπλεκόμαστε σε διαδικασίες γραφειοκρατίας, με τα ΕΣΠΑ και τα… ΞΕΣΠΑ, λες και δεν δικαιούμαστε ως σκληρά φορολογούμενοι πολίτες ένα ανθρώπινο σχολείο για τα παιδιά μας με χρήματα από το δήμο και το κράτος μας, όλα αυτά τα προβλήματα θα οξύνονται διαρκώς.

Επομένως, ζητάμε να προχωρήσουν επιτέλους οι διαδικασίες για την ανέγερση νέου σχολικού συγκροτήματος στις Βασιλείες. Ευχαριστούμε τον πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Νίκο Σμαραγδάκη και τον αντιδήμαρχο Παιδείας Νίκο Γιαλιτάκη για τη μέχρι τώρα συνεργασία τους μαζί μας και τους θέλουμε συμπαραστάτες μας, στον μεγάλο μας αγώνα. Ευχαριστούμε όμως και τους δασκάλους και τη διευθύντρια που αγωνίζονται να μάθουν γράμματα στα παιδιά μας κάτω από τόσο δύσκολες συνθήκες. Είμαστε αποφασισμένοι να αγωνιστούμε, για ένα καλύτερο αύριο και χρειαζόμαστε συμπαραστάτες και όχι εχθρούς.

Για το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Βασιλειών      

    Ο πρόεδρος                                        Η Γραμματέας  

Χριστόφορος Παπαδάκης                   Γεωργία Μπαγιουρούκη

1 σχόλιο:

  1. Μην ανησυχείτε φίλοι, όπου υπάρχει σχολείο υπάρχει και ένας γείτονας που λατρεύει να δημιουργεί προβλήματα...
    Ηλίθιοι υπάρχουν παντού...

    ΑπάντησηΔιαγραφή