ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Απαράδεκτη συμπεριφορά από το Μίλτο Πασχαλίδη χτες βράδυ στο Μύλο

Χτες βράδυ βρέθηκα στη μουσική σκηνή “Μύλος” στο Ηράκλειο, για να “απολαύσω” υποτίθεται τον μέχρι χτες αγαπημένο μου καλλιτέχνη Μίλτο Πασχαλίδη. Και λέω μέχρι χτες, γιατί με τη συμπεριφορά του μ’ έκανε πραγματικά να τον σιχαθώ σαν άνθρωπο!

image Θα περιγράψω σύντομα τι έγινε. Αφού η έναρξη καθυστέρησε περισσότερο από 45 λεπτά, πράγμα ίσως σύνηθες για καλλιτέχνες, αλλά για τον κόσμο που η επόμενη ημέρα είναι  εργάσιμη έχει μεγάλη σημασία η βραδιά να ξεκινά στις 10:30 και όχι στις 11:15, ο κος Πασχαλίδης ξεκίνησε να τραγουδάει. Μετά το πρώτο τραγούδι, άρχισε τις παρατηρήσεις προς τους συνεργάτες του: “Τα φώτα είναι δυνατά, η κιθάρα είναι σιγά, η φωνή μου θέλει βάθος και το ακορντεόν δεν ακούγεται” .  Και αυτό θα ήταν λογικό, αν δεν ακολουθούσε η συνέχεια, με παρατηρήσει προς το κοινό πλέον…

Σε κάθε τραγούδι που έλεγε, έκανε και μια μικρή ας πούμε εισαγωγή. Στην εισαγωγή αυτή λοιπόν, είχε την απαίτηση το κοινό από κάτω να τηρεί σιγή ιχθύος! Να μη βγαίνει κιχ! Δηλαδή ο κόσμος, που ήταν πάρα πολύς, άρα ήταν αδύνατον να μην υπάρχει σούσουρο, έπρεπε να κρέμεται από τα χείλι του για ν’ ακούσει ότι “ το 92 στο μαθηματικό με μια παρέα τρελούς” έκανα αυτό κι εκείνο, ή ότι “το 93 τραγουδούσε στο ¨Αυγό” και ένα βράδυ μπήκε ο Στόκας μέσα” , και άλλα τέτοια. Και κάθε φορά έλεγε,:“ρε συς, κάντε ησυχία να ακούσετε”. Μάλιστα κάποια στιγμή είπε (με χιούμορ) “δε με νοιάζει αν μιλάτε όταν τραγουδάω, αλλά μη μιλάτε όταν μιλάω εγώ”!

Αφού λοιπόν είπε αυτός 4-5 τραγούδια, και οι κοπέλες που τον συνόδευαν είπαν από ένα, απαίτησε άλλη μια φορά να γίνει ησυχία για να πει την ιστοριούλα του. Κι επειδή δεν του έγινε το χατίρι, δηλαδή να βγάλουν το σκασμό όλοι, άφησε κάτω την κιθάρα και είπε: “κάνουμε διάλειμμα να τα πείτε, και συνεχίζουμε μετά”, κι έφυγε από τη σκηνή!

Ο κόσμος έμεινε έκπληκτος, στην αρχή σοκαρισμένος, αλλά μετά σχολίασαν αρκετοί άσχημα το γεγονός και με χαρακτηρισμούς που δεν μεταφέρονται. Εγώ φανερά ενοχλημένος ζήτησα το λόγο από τον υπεύθυνο του καταστήματος, ΑΠΑΙΤΩΝΤΑΣ να τον επαναφέρουν στη σκηνή αμέσως. Κάτι τέτοιο δεν έγινε. Μάλιστα μου είπε ο υπεύθυνος ότι θα του περάσει και θα βγει. “Γράψ’ τον, μου είπε, μη χαλιέσαι” .  Ένας άλλος από το μαγαζί, που έχει δει πολλούς καλλιτέχνες να περνάνε από εκεί μου είπε: “ξέρεις από μουσικούς; Αυτός είναι από την πολύ κακή φάρα!”

Τελικά ο “κύριος” Πασχαλίδης εδέησε να ξαναβγεί στη σκηνή μετά από 15-20 λεπτά, και συνέχισε το πρόγραμμα του με 4-5 σερί τραγούδια χωρίς να συμβαίνει τίποτα! Στη συνέχεια, όταν ζητούσε από τον κόσμο να του προτείνουν τι να πει, έλεγε: “αφού μιλούσατε πριν, δεν το λέω αυτό το τραγούδι”! Και κάπως έτσι, κύλισε η βραδιά, με αρκετό κόσμο να έχει χάσει τη διάθεση του!

Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ ΜΙΛΤΟΥ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗ ΧΤΕΣ ΒΡΑΔΥ ΗΤΑΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ! ΔΕ ΣΕΒΑΣΤΗΚΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΠΟΥ ΤΟΝ ΑΝΑΔΕΙΞΕ ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΕ ΚΑΙΡΟ ΚΡΙΣΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΔΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΑΚΟΥΣΕΙ! Γιατί, για τον καθένα που πλήρωσε 10 ευρώ είσοδο, και 8 ή 10 ευρώ το ποτό έξτρα για να τον δει, δεν του περίσσευαν τα χρήματα αυτά! Τα στερήθηκε για να ξεφύγει λίγο από την καθημερινότητα, να ακούσει ωραία μουσική και να δει και την παρέα του! Δεν πήγαμε ‘δα και στο μέγαρο για να κάνουμε απόλυτη ησυχία, ούτε ήταν στη σκηνή ο Παβαρότι! Τον Πασχαλίδη πήγαμε να δούμε στο Μύλο! Που καλά καλά δεν τον βλέπαμε από την κάπνα και τον κακό εξαερισμό, και δεν τον ακούγαμε από το χάλια ήχο (και ο ίδιος τα έβαλε πολλές φορές με τον ηχολήπτη του)!

Έχασα πάσα ιδέα για τον Πασχαλίδη χτες. Με είχε προειδοποιήσει βέβαια ο φίλος μου ο Δημήτρης όταν του πρότεινα να πάμε μαζί να τον δούμε: “Εγώ τον ξέρω από το μαθηματικό. Έχει καλή φωνή, ερμηνεύει καλά, γράφει ωραία τραγούδια, αλλά δεν είναι καλό πράμα. Δε χαλαλίζω τα λεφτά μου να πάω να δω αυτόν που δεν ξέρει τίποτε άλλο από το να λέει εγώ,εγώ, εγώ”.

Πόσο δίκιο είχες Μήτσο.. Από χτες βράδυ, προσυπογράφω κι εγώ. Και κάτι τέτοιους τύπους, που κάθε άλλο παρά “καλλιτεχνικές ευαισθησίες” έχουν, πρέπει να τους βγάζουμε εμείς στο περιθώριο, και όχι να τους αναδεικνύουμε και να τους ενισχύουμε από το υστέρημά μας.

21 σχόλια:

  1. hmoun ekei... eisai toulaxiston upervolikos...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για τον Μίλτο δεν έχω προσωπική άποψη, τον εκτιμώ σαν καλλιτέχνη, δεν θα μου έκανε πάντως την παραμικρή εντύπωση να έχουν συμβεί κάπως έτσι τα πράγματα.
    Συνήθως οι καλλιτέχνες που μάθαμε από παιδιά να λατρεύουμε απομυθοποιούνται όταν τους δεις από κοντά, ειδικά σε μουσικές σκηνές, όχι τόσο πολύ σε συναυλίες.
    Δεν τους παρεξηγώ, αυτοί είναι, πρέπει να τους αντιμετωπίζουμε ανάλογα. Σας το λέει ένας άνθρωπος που λατρεύει να βλέπει ζωντανά τον Ψαραντώνη, πασίγνωστο για τις "παραξενιές" του!

    Χαλαρώστε παιδιά, επειδή πληρώνεις 10-20-50 € δεν πάει να πει πως και ο καλλιτέχνης είναι υποχρεωμένος κάνει κωλοτούμπες για πάρτη σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα πράγματα έγινα ακριβώς έτσι, απλά αλλάζει η οπτική γωνία που τα βλέπει ο καθένας μας. Μια φοιτητοπαρέα ας πούμε, που ήταν πολλές χτες εκεί, μπορεί να προσπέρασε το γεγονός έτσι απλά... Χαλαρά. Δεν είχε και καμιά δουλειά την επόμενη εξάλλου, βγαίνει κάθε μέρα έξω, τι κι αν ο Πασχαλίδης κάνει τη δύσκολη γκόμενα ή το γκρινιάρικο παιδάκι που δεν του δίνουν σημασία...

    Εγώ και η παρέα μου όμως, και άλλοι της ηλικίας μου ή μεγαλύτεροι, που λόγω οικογενειακών υποχρεώσεων και πλέον και οικονομικών δυσχερειών δεν βγαίνουμε συχνά,τα πράγματα τα αντιλαμβανόμαστε διαφορετικά. Και έχουμε και διαφορετικές απαιτήσεις στη ζωή μας. Απαιτούμε τουλάχιστον σεβασμό και να παίρνουμε αυτό για το οποίο πληρώνουμε. Αυτό το έχουμε κερδίσει με τη διαδρομή μας.

    Βγήκαμε να ακούσουμε τον Πασχαλίδη να ερμηνεύει τραγούδια, και όχι την κάθε μαλακία που του έρχεται στο μυαλό. Όταν τραγουδούσε, η προσοχή όλων ήταν στραμένη πάνω του, και τραγουδούσε όλη η αίθουσα μαζί του. Όταν άρχιζε το μπλα - μπλα, ο κόσμος φυσιολογικότατα χαλάρωνε και μιλούσε. ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΣΚΗΝΗ ΕΠΕΙΔΗ ΕΤΣΙ ΓΟΥΣΤΑΡΕ! Και η διεύθυνση του καταστήματος ήταν απαράδεκτη που το επέτρεψε!

    Πιστέψτε με, εγώ και η παρέα μου πήγαμε με όλη τη διάθεση να περάσουμε καλά. Και ο Πασχαλίδης δε μας το επέτρεψε. Δεν είπα ότι για τα χρήματα πρέπει ο κάθε καλλιτέχνης να κάνει κωλοτούμπες για πάρτη κανενός, αλλά όυτε και ο θαμώνας πρέπει να κάνει την πάπια και να δέχετε την κάθε μαλακία του κάθε Πασχαλίδη.

    Και αν ο κάθε Πασχαλίδης δεν μπορεί να "συνεβρεθεί" στον ίδιο χώρο με κοινό, ας τραγουδάει στο σπίτι του! Απόλυτη σιγή υπάρχει μόνο στα νεκροταφεία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ήμουν εκεί και πρέπει να πω ότι η συμπεριφορά του Πασχαλίδη με έκανε να νιώσω σαν παιδάκι σε τιμωρία. Δεν έχω πρόβλημα με το να κάνει τις παρατηρήσεις που θέλει και φαντάζομαι ότι πρέπει να γίνουν όσον αφορά στο τεχνικό και ηχοληπτικό κομμάτι γιατί είναι επαγγελματίας και γνωρίζει καλύτερα πως πρέπει να ακούγεται. Όμως η απαίτηση του να είμαστε απόλυτα ήσυχοι και συγκεντρωμένοι στις ιστορίες του ήταν ΠΑΡΑΛΟΓΗ. Σε μια αίθουσα με τόσα άτομα που σε περίοδο κρίσης βγαίνουν να ξεσκάσουν, να χαλαρώσουν, να ακούσουν τον αγαπημένο τους καλλιτέχνη και και να πουν μια κουβεντούλα για να ξεχαστούν δε μπορεί να απαιτείται να υπάρξει απόλυτη ησυχία. Ακόμα και πρακτικά ήταν αδύνατον. Μετά την 20λεπτη "τιμωρία μας" επέστρεψε σαν να μη συμβαίνει τίποτα και συνέχισε να κάνει κέφι...Νιώθω ότι είναι τόσο απορροφημένος από το εγώ του που δε σεβάστηκε τους ανθρώπους που πήγαν να τον δουν κάτι το οποίο τουλάχιστον για τους περισσότερους από εμάς πλέον είναι πολυτέλεια. Ένα πράγμα που μου έκανε φοβερή εντύπωση είναι πως παρόλο που άκουγα τα ίδια αρνητικά σχόλια από διπλανά τραπέζια ελάχιστοι αντέδρασαν, έχουμε τελικά μάθει πλέον να δεχόμαστε ότι τα πάντα είναι επιτρεπτά! Είναι μέρος της ψυχολογίας μας!!??!!Να τονίσω ότι δεν γίνοταν χαμός από τις ομιλίες ώστε να μη μπορεί να μιλήσει/τραγουδήσει (για εκείνους που θα προτρέξουν να πουν ότι εμείς δεν τον σεβόμαστε που είναι στη σκηνή). Αντίθετα το κοινό ήταν πολύ φιλικό/θερμό μαζί του, ΑΠΛΑ δεν μπορούσε να είναι ΑΠΟΛΥΤΗ ΗΣΥΧΙΑ!!! Έχω βρεθεί σε μουσικές σκηνές με αξιόλογους καλλιτέχνες (Παπακωνσταντίνου κτλ) που χωρίς ίχνος κόμπλεξ και αυτολαγνείας σέβονται το κοινό τους, γίνονται ένα με αυτό, αστειεύονται χωρίς να χάνεται ο σεβασμός από καμία πλευρά, αφήνουν πίσω αξέχαστες βραδιές και κάνουν αυτό που (φαντάζομαι) θέλουν να αγγίζουν τον κόσμο να απολαμβάνουν την αγάπη του και τη στήριξη του. Μια απίστευτη φωνή, ένα απίστευτο ταλέντο χωρίς ίχνος κοινωνικής ευαισθησίας.ΚΡΙΜΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. δεν με εξέπληξε καθόλου το άρθρο...
    απεναντίας.
    αυτή είναι η άποψη μου για τον κ. Πασχαλίδη εδώ και καμμιά δεκαπενταετία.
    το όχι και τόσο απίστευτο ταλέντο έχει έναν όχι και τόσο καλό χαρακτήρα...
    κάτι ήξεραν οι άνθρωποι (μαθητές λυκείου και Γυμνασίου μάλλον) που του πετούσαν μαξιλάρια (τα παλιά πορτοκαλιά μαξιλάρια) του κηποθεάτρου όταν ο Πασχαλίδης τραγουδούσε το "Losing my religion" τον Μάιο του 1991 στα εαρινά αυτοσχέδια φεστιβάλ που διοργανώνονταν εκείνη την εποχή με μαθητικά συγκροτήματα...

    εκείνη την ιστορία την είπε χθες; όχι;;; γιατί άραγε;;;;
    :) :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ημουν κ εγώ ""στο κοτερο"" που λενε κ συμφωνώ απόλυτα οτι ήταν απαράδεκτος...αλλά πώς περιμένεις από ενα καλλιτέχνη που δε σέβεται ένα μεγάλο ποιητή να σεβαστεί τους ταπεινούς του θαυμαστές....¨Οσοι ηταν εκεί θα ακουσαν οτι την ίδια στιγμή που ζητούσε απ'τον κόσμο ποιό τραγούδι θελει να ακούσει αν ο τίτλος δεν ήταν δικού του τραγουδιόυ η επιθυμία έπεφτε στο κενο!!Ένας απ'τους πολλούς ζήτησε το γνωστό ¨γράμμα σε ένα ποιητή" και η απάντηση του μεγαλοχαρή καλλιτέχνη ήταν : "άσ'τον Καβαδία τώρα δικά μου τραγούδια ήρθατε ν'ακούσετε"..Αυτό το λέει μόνο ένας φοβερά εγωπαθής και ψονισμένος άνθρωπος.κρίμα γιατί τα τραγούδια του δείχνουν ότι αγαπάει το ηράκλειο οι πράξεις του όμως....τον ΕΑΥΤΟ του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ητανε ο κλασσικος μιλτος ρε παιδια....
    πρωτη φορα τον βλεπετε??
    στο φεστιβαλ της μιλατου το καλοκαιρι εξω απο το νοβο τα ιδια εκανε απλα ητανε πιο εκφραστικος τουλαχιστον κ δε χαλουσε χατηρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ξέσβουρε, έγραψες με την τελευταία πρόταση!! Χαχα πολύ γέλιο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. KAI GW ATA'MOUNE KAI EGRIKOUMNE ALLA DEN HMOUNE GIA POLLES POLLES TRAVAGIES.........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ok, δεν είναι ο μόνος. Κάτι ανάλογο είχε γίνει και πέρυσι με άλλον γνωστό καλλιτέχνη που απαιτούσε άκρα του τάφου σιωπή. Μα γίνεται συναυλία με απόλυτη σιωπή; Μήπως είναι υπερεκτιμημένοι οι κύριοι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Den Imoun Eki kai oute tha mai meta apo ta ADIKIMENIKA PADA SXOLIA TOU " ADIPALOI!".
    Gia afto o Pashalidis einai kai tha einai MIKROS!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Διαβάζω και ξαναδιαβάζω τα σχόλια και αναρωτιέμαι από πότε αποκτήσαμε ως Έλληνες αυτή την τόσο καλά ανεπτυγμένη κριτική ικανότητα; Και δυστυχώς με λύπη μου διαπιστώνω ότι τόσο καλά τεκμηριωμένες δημοσιεύσεις και σχόλια δεν υπάρχουν για άλλες σημαντικότερες κι ίσως πιο καίριες αναρτήσεις του blog αλλά αντίθετα βρήκαν χώρο να εκφραστούν που; απλά σε μία μουσική βραδιά. Μιλάτε για κοινωνική ευαισθησία, για ανθρώπους που έχουν υπερεκτιμηθεί και όλα αυτά για ποιον; για τον Πασχαλίδη; χαίρομαι γιατί τουλάχιστον, έστω και με τη θεωρούμενη "ανάρμοστη και μη σεβάσμια" συμπεριφορά του μας έκανε να σκεφτούμε αυτές τις έννοιες. Αλλά μήπως για άλλη μια φορά κοιτάμε το δέντρο και χάνουμε το δάσος; Ανεχόμαστε τόσους και τόσους να μας πλασάρουν τους εαυτούς τους όπως οι ίδιοι επιθυμούν και ξαφνικά δεν ανεχόμαστε το έγω ενός καλλιτέχνη που μας έχει χαρίσει τουλάχιστον με τη μουσική και τα τραγούδια του κάτι απ' τον εαυτό του; ποιοι είμαστε τέλος πάντως; και ναι μπορεί να μιλάω από τη θέση του άνθρώπου που έχει την δυνατότητα να χαραμίσει το χρόνο του σε λάθος επιλογές αλλά μακάρι ακόμα και εσείς που δεν έχετε αυτή την ευχέρεια και νιώσατε τόσο αδικημένοι από αυτή τη βραδιά πραγματικά να είστε τόσο φοβερά ικανοποιημένοι από όλες τις άλλες επιλογές σας και μακάρι αυτά τα 20 30 ευρώ που ίσως ξοδέψατε τα είναι τα πιο άδικα σπαταλημένα χρήματα που δώσατε ποτέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    2. Συμφωνώ απόλυτα πρόκειται για έναν άνθρωπο που έχει δώσει τη ζωή του στη μουσική

      Διαγραφή
  13. ετσι ειναι οι καλλιτεχνες μωρε...
    ολα καλα!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. xaxaxaxaxaxaxa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    MIltos Pashalidis!!!!! oeoeoeoe!!!!

    vre ntoros gia to Pashalidi!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. O Πασχαλίδης είναι ένας εξαιρετικός καλλιτέχνης με ταλέντο και αξίες! Το λέω γιατί τον έχω ακούσει κι εγώ από κοντά πολλές φορές και έχω παρακολουθήσει όλες τις συνεντεύξεις του! Είναι τουλάχιστον ανώριμο να κρίνεις έναν καλλιτέχνη από μία συναυλία! Α, κι εσείς που λέτε ότι δεν έχει κοινωνικές ευαισθησίες ακούστε λίγο το Αγύριστο Κεφάλι και θα με θυμηθείτε! Τέλος, είναι φανερό πως ο συντάκτης του άρθρου προσπαθεί ανεπιτυχώς να προβοκάρει τον καλλιτέχνη! Και κάτι ακόμα...είναι τόσο δύσκολο να κλείσετε το στόμα σας όταν μιλάει κάποιος; Απλοί κανόνες που τους διδασκόμαστε από το δημοτικό! Όποιος επιθυμεί να ξαναφοιτήσει ποτέ δεν είναι αργά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Είναι ένας εξαιρετικός ανθρωπος!Είναι λάθος να τον κρίνετε έτσι από μία άτυχη βραδιά!Τον καθένα θα τον πείραζε αν υπήρχε βαβούρα την ώρα που μιλούσε..Ίσως ήταν υπερβολική η αντίδραση του,δεν μπορώ να το ξέρω.Αλλα όλοι έχουμε τα κουσουρια μας και τις δύσκολες στιγμές μας!Έχει δώσει τόσα πολλά στην μουσική που δεν αξίζει τόσα πικροχολα σχόλια!Εγώ προσωπικά όσες φορές τον άκουσα από κοντά πέρασα υπέροχα,και χαιρομουν να ακούω τις ιστορίες του!Είναι καλλιτέχνης που δίνει τη ψυχή του και αξίζει τον σεβασμο μας!Αξίζει την προσοχή μας για 2-3-10-15 λεπτα.Γιατι όταν θέλει να πει τις ιστορίες του δεν είναι γιατί είναι εγωπαθης αλλά γιατί θέλει να μοιραστεί κάποιες όμορφες στιγμές της ζωης του με το κοινό του!Είναι ένας άνθρωπος με αξίες,και όσοι τον αγαπάμε τον αγαπάμε γι 'αυτο που είναι,με τις ιδιοτροπίες του!Αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι ψονισμενος.Ειναι μία ευαίσθητη ψυχή που αξίζει πολλα.Δεν είναι ο Πασχαλίδης,είναι ο Μίλτος μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή