ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Στη λ. Κνωσού δοκιμάστε να κάνετε ποδήλατο κε δήμαρχε!

image Είδα το παρακάτω βίντεο από τη σημερινή παράδοση 100 ποδηλάτων από το δήμαρχο Ηρακλείου στον ΔΑΟΗ και των 4ων ποδηλάτων για πρώτες βοήθειες, και δεν μπόρεσα να συγκρατήσω τα … νεύρα μου! Ο δήμαρχος, με μεγάλη άνεση, δοκιμάζει ένα από τα ποδήλατα … μέσα στο παγκρήτιο στάδιο!!

 

Θα ήθελα να τον προτρέψω όμως να βγει και λίγο στους δρόμους της πόλης, και να κινηθεί εκτός παραλιακής, που είναι ο μόνος δρόμος που διαθέτει ποδηλατόδρομο. Να περάσει από 62 Μαρτύρων, να ανέβει τη Θερίσου ή τη μικρή Κνωσού, να περάσει από την Ιωνίας ή την ΕΟΚ και τη  Μίνωος, και τελικά, να καταλήξει μέσω του ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟΥ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΟΥ της μεγάλης Κνωσού στο χώρο των αρχαιοτήτων! 

Γνωρίζω και αναγνωρίζω ότι στην πόλη του Ηρακλείου, όπως είναι δομημένη, είναι δύσκολο να κάνει κανείς πολλά πράγματα για να διευκολύνει και να ενθαρρύνει τη χρήση ποδηλάτου. Όμως ο δήμος Ηρακλείου  δεν κάνει απολύτως τίποτα! Γιατί ένας και μοναδικός ποδηλατόδρομος στην παραλιακή μήκους λιγότερο από 4 χλμ στην 4η πόλη της Ελλάδας, νομίζω “τίποτα” χαρακτηρίζεται.

Ο κατασκευασμένος ποδηλατόδρομος της λ. Κνωσού δε, είναι ο ορισμός του εμπαιγμού του δημότη από τη δημοτική αρχή. Αφού με τροποποίηση της αρχικής μελέτης κατέβασε τον ποδηλατόδρομο στο επίπεδο του οδοστρώματος, στη συνέχεια με την ανοχή της επέτρεψε να γίνει λωρίδα στάθμευσης και χώρος τοποθέτησης κάδων απορριμάτων!

Τελικά, αφού ο δήμος Ηρακλείου χρηματοδοτήθηκε από την ευρωπαϊκή ένωση και εκπόνησε μελέτη με τίτλο « Κατασκευή Δικτύου Ποδηλατοδρόμων στην πόλη του Ηρακλείου » και υπέβαλε πρόταση για χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση με το ποσό των 2.500.000 ευρώ, δεν κατασκεύασε κανένα από τους προβλεπόμενους στη μελέτη ποδηλατόδρομους (περισσότερα δες εδώ)! Παράδειγμα η λ. Δημοκρατίας της οποίας τα πεζοδρόμια ανακατασκευάζονται εδώ και μήνες, και φυσικά δεν προβλέπουν ποδηλατόδρομο!

Το να διαθέτεις ποδήλατα δωρεάν στους δημότες ασφαλώς και είναι θετικό. Θα πρέπει όμως να τους διαθέτεις και τις ανάλογες υποδομές για να τα χρησιμοποιήσουν, και να μη χρησιμοποιείται απλά η ιδέα του ποδηλάτου ως άλλο ένα μέσο φιλολαϊκής πολιτικής.

Θα κλείσω με την προβολή ενός άλλου, διαφορετικού βίντεο. Ενός βίντεο που αποτυπώνει τα πάθη ενός ποδηλάτη που προσπαθεί να διασχίσει τη λ. Κνωσού. Εξαιρετικά αφιερωμένο στη δημοτική αρχή:

2 σχόλια:

  1. ΣΤΑΥΡΑΚΑΚΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ28 Νοεμβρίου 2011 στις 9:03 μ.μ.

    …εκεί όμως που αποφασίζουν αναπλάσεις και που υπάρχει τρόπος για τέτοια έργα υποδομής, γιατί δε δημιουργούν ποδηλατοδρόμους; Λεωφόρος δημοκρατίας, ξεκίνησε ανάπλαση 10 μέρες πριν τις δημοτικές εκλογές του 2010, παράδοση σε έξι μήνες… ελάτε να δείτε τα έργα τους μετά από 14 μήνες… Δε μπορούμε ούτε πεζοί να κυκλοφορήσουμε και τη νύχτα ζούμε σε συσκότιση! Ούτε δημοσιογράφοι, ούτε εισαγγελείς, ούτε οικολόγοι, ούτε συνασπισμένοι, ούτε, ούτε, ούτε… ΟΜΕΡΤΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το ανέφερα για τη λ. Δημοκρατίας στο άρθρο. Και έχω αναφερθεί και στο παρελθόν και για τη διακοπή εργασιών (http://antipaloi.blogspot.com/2011/06/blog-post_4707.html) και για τα ατυχήματα που γίνονται (http://antipaloi.blogspot.com/2011/04/blog-post_16.html)

    ΑπάντησηΔιαγραφή