ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Δε συνταγογραφούν ηλεκτρονικά οι ιατροί στα δημόσια νοσοκομεία του Ηρακλείου;

image Δύο καταγγελίες για μη συνταγογράφηση φαρμάκων από δημόσια νοσοκομεία του Ηρακλείου έφτασαν στα αυτιά μου την ίδια ημέρα.
Στην πρώτη περίπτωση, σε ασθενή ασφαλισμένο του ΕΟΠΥΥ που εξετάστηκε στα επείγοντα (έκτακτα) ιατρεία (ορθοπεδική) στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου...
δεν του συνταγογράφησαν ηλεκτρονικά ως όφειλαν τα αντιφλεγμονώδη χάπια, αλλά του τα έγραψαν σε μια απλή σελίδα, και του είπαν: “δυστυχώς δεν μπορούμε να σας τα γράψουμε για να τα πάρετε με το ταμείο σας”. Και ο άνθρωπος, που είχε τον πόνο του και δεν μπορούσε να ασχοληθεί περεταίρω, αναγκάστηκε να τα αγοράσει από το φαρμακείο και να τα πληρώσει εξολοκλήρου!
Η δεύτερη περίπτωση αφορά γυναίκα σε κυοφορία, ασφαλισμένη πάλι στον ΕΟΠΥΥ, η οποία υποτίθεται παρακολουθείται από ιατρό στο Βενιζέλειο νοσοκομείο. Ούτε αυτός ο ιατρός της συνταγογραφεί τα φάρμακά της, απλά της τα γράφει σε απλή σελίδα, και αυτή στη συνέχεια ψάχνει άλλους, γνωστούς ιατρούς της για να της εκδώσουν ηλεκτρονική συνταγή!
Δεν ξέρω που οφείλεται το συγκεκριμένο πρόβλημα, αλλά είναι απλά ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ! Αν φταίει το κράτος και δεν έχει δώσει ακόμα κωδικούς σε όλους του ιατρούς, θα πρέπει να το κάνει άμεσα! Αλλά, από τις πληροφορίες που έχω, εκτιμώ ότι σε μεγάλο βαθμό έχουν ευθύνη και οι ίδιοι οι ιατροί, που, παρά το ότι έχουν κωδικούς, ακόμα δεν έχουν εξοικειωθεί με το νέο σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης και απλά αποφεύγουν σε πολλές περιπτώσεις την χρονοβόρα  αυτή διαδικασία (μέσω internet).
Θα πρέπει ιατροί, διοικήσεις νοσοκομείων και υπουργείο να δουν άμεσα το θέμα, γιατί ο ασφαλισμένος ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ πλέον, εκτός από τις υψηλές εισφορές και τα 5ευρα, να πληρώνει εξολοκλήρου και τα φάρμακα!

2 σχόλια:

  1. Κι εγώ πήγα χτες το βράδυ την κόρη μου στην Παιδιατρική κλινική και την αντιβίωση που πρέπει να πάρει μας τη γράψανε σε απλό χαρτί. Βέβαια είχανε τρομερή δουλειά. Δεν ξέρω αν φταίει το ότι δεν προλαβαίνουνε. Σοβαρό πρόβλημα όμως, εφόσον θεωρητικά έχουμε ασφάλεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. EGO PALI PIGA STO BENIZELEIO KAI TA PAIDIA STO XEIROYRGIKO ,PROSPATHOUSAN NA ME EKSIPIRETISOUN ,OMOS DIAPISTOSA 5 GIATROUS NA PROSPATHOYN NA GRAPSOUN SE ENA IPOLOGISTI!!!!!!!!!!! ELLADA 2012 ,,,,HLEKTRONIKI SINTAGOGRAFISI ,ILEKTRONIKI DIAGNOSI!!!!!!XORIS IPOLOGISTES!!!!EVGE LOBERDO!

    ΑπάντησηΔιαγραφή