ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

Όταν η Υποκρισία φοράει τη δικαστική τήβεννο

«Οποιαδήποτε άλλη περικοπή θα είναι αντισυνταγματική, αφού δεν θα είναι ανάλογη του λειτουργήματός μας», δήλωσε χτες η πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, αρεοπαγίτης Βασιλική Θάνου – Χριστοφίλου, κατά την πανδικαστική συγκέντρωση που έγινε στον Άρειο Πάγο ενάντια στις προωθούμενες περικοπές στα ειδικά μισθολόγια.
Ξαφνικά λοιπόν, οι δικαστικοί θυμήθηκαν το ΣΥΝΤΑΓΜΑ! Οι ίδιοι που πριν λίγους μήνες, το Φεβρουάριο του 2012, έκριναν ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ 1! Μάλιστα, με τη συγκεκριμένη απόφαση της ολομέλειας του Συμβουλίου Επικρατείας, κρίθηκε ότι δεν παραχωρείται η εθνική κυριαρχία και ότι…
“η θεσπισθείσα με τους νόμους 3833/2010 και 3845/2010 περικοπή αποδοχών και επιδομάτων εργαζομένων στο Δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα και συνταξιοδοτικών παροχών αποτελεί τμήμα ενός ευρύτερου προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής και προωθήσεως διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων της ελληνικής οικονομίας, το οποίο, συνολικώς εφαρμοζόμενο, αποσκοπεί τόσο στην αντιμετώπιση της κατά την εκτίμηση του νομοθέτη άμεσης ανάγκης καλύψεως οικονομικών της χώρας όσο και στη βελτίωση της μελλοντικής δημοσιονομικής και οικονομικής της καταστάσεως, δηλαδή στην εξυπηρέτηση σκοπών, που συνιστούν κατ' αρχήν σοβαρούς λόγους δημοσίου συμφέροντος”!
Δηλαδή όλων των άλλων οι περικοπές είναι συνταγματικές, γίνονται για το δημόσιο συμφέρον και “είναι  μέσα σε βιώσιμα επίπεδα”, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η απόφαση, αλλά των δικαστικών δεν είναι και είναι αντισυνταγματικές!
Δυστυχώς αυτό είναι υποκρισία, και μάλιστα η χειρότερη μορφή της! Και αν μέχρι χτες κριτικάραμε τη Δικαιοσύνη  λέγαμε ότι στη χώρα μας είναι “τυφλή”, με την έννοια του ότι δεν μπορεί να διακρίνει το δίκαιο από το άδικο, από ήμερα μπορούμε πλέον να λέμε και ότι “η Υποκρισία φοράει δικαστική Τήβεννο”!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου