ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Πέμπτη 13 Μαΐου 2010

ΕΠΙΜΕΝΩ ΕΛΛΗΝΙΚΑ (Η επιστροφή)

Με αφορμή το σχόλιο που έγραψε ένας φίλος για προηγουμένη ανάρτηση σχετικά με τα ελληνικά Προϊόντα να προσθέσουμε μερικές απόψεις ακόμα.
Καταρχήν το σχόλιο είναι σωστό…. κι εγώ πιστεύω ότι δεν θα πρέπει να είμαστε εντελώς ισοπεδωτικοί να κλείσουμε τα σύνορα (και να καταναλώνουμε αποκλειστικά και μόνο Ελληνικά προϊόντα) .... αυτά τα πράγματα δεν γίνονται… άσε που δεν παράγουμε και τόσα πολλά τελικά …. (και στο τέλος ούτως ή άλλος θα πεινάσουμε )
Εκεί που υπάρχουν όμως επιλογές (και υπάρχουν αρκετές) να τις υποστηρίζουμε . Και ασφαλώς μόνο όταν είναι οικονομικά προς όφελος μας.
Έτσι στηρίζουμε την υγειές οικονομία του τόπου μας δηλαδή τον ποιοτικό και ανταγωνιστικό τιμολογιακά παραγωγό
Για Παράδειγμα τα ελληνικά κρασιά ποιοτικά έχουν τεράστιες δυνατότητες ( τα περσότερα είναι λίγο υπερτιμημένα βέβαια) στηρίζοντας τα όμως (έναντι των σκληρών εισαγόμενων ποτών τύπου Johnny) και αυξάνοντας την κατανάλωση των σωστών και φτηνών παραγωγών τους βοηθάμε να κάνουν ένα βήμα παραπάνω και να βγουν και προς τα έξω.
Το ίδιο ισχύει και με τα τοπικά τυροκομικά και το γάλα (…ειδικά το Όλυμπος είναι άπαικτο ποιοτικά καμία σύγκριση με όλα τα υπόλοιπα γάλατα) ή τα αναψυκτικά (τώρα που έχουμε και καλοκαίρι) ειδικά στην Κρήτη υπάρχουν πολλοί μικροί παραγωγοί με τρομερή ποιότητα και σαφώς οικονομικότεροι από τα προϊόντα εισαγωγής.

Ας το έχουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας αν μπορούμε να επιλέξουμε ας επιλέξουμε ένα ελληνικό προϊών

1 σχόλιο:

  1. Τώρα το έθεσες σε πολύ σωστή βάση το θέμα...Αρκεί και οι τιμές στα ντόπια προϊόντα να είναι προσιτές...και ανταγωνιστικές...

    ΑπάντησηΔιαγραφή