ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

Μετατρέπουν τις διαβάσει πεζών σε…πιάτσες ταξί!!!

Αυτό που με τρελαίνει σε αυτόν τον τόπο, είναι ότι όλοι θέλουμε όταν συναλλασσόμαστε με άλλους, ΑΥΤΟΙ να είναι άψογοι στη δουλειά τους, ενώ στη δική μας δουλειά συνεχώς λέμε: “δε βαριέσαι”… Δείτε τις παρακάτω φωτογραφίες, και θα καταλάβετε γιατί το λέω αυτό.

ΤΑΞΙ 2
Έχουν τραβηχτεί σε ΤΡΕΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΜΕΡΕΣ, στη διασταύρωση των οδών Δικαιοσύνης και μικρής Έβανς, στο κέντρο του Ηρακλείου (Μεϊντάνι), όπου υπάρχει ΟΡΙΟΘΕΤΗΜΕΝΗ πιάτσα ταξί . Ο χώρος αναμονής των ταξί οριοθετείται με κίτρινη διαγράμμιση επί της Λ. Δικαιοσύνης, ενώ αμέσως μετά ακολουθεί διάβαση πεζών.  Τις περισσότερες φορές που περνάω από εκεί, ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΟ ΤΑΞΙ ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΔΙΑΒΑΣΗ ΠΕΖΩΝ, κλείνοντας φυσικά και τη ράμπα για τα άτομα με ειδικές ανάγκες.
ΤΑΞΙ 1
Και δε φτάνει μόνο αυτό, αλλά (όπως βλέπετε στην παρακάτω φωτογραφία)...
σταματάνε ΠΑΝΩ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΔΙΑΒΑΣΗ , ΕΠΙ ΤΗΣ οδού ΕΒΑΝΣ, ΑΚΡΙΒΩΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΦΑΝΑΡΙ, ΚΛΕΙΝΟΝΤΑΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΑΒΑΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΡΑΜΠΑ, ΚΑΙ ΤΗ ΜΙΣΗ ΛΩΡΙΔΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ!!!
ΤΑΞΙ3
Αυτοί οι άνθρωποι, δεν είναι απλοί οδηγοί. ΕΙΝΑΙ (υποτίθεται) ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ!!! Θα έπρεπε λοιπόν να σέβονται περισσότερο απ’ όλους, αν όχι τους συνανθρώπους τους πεζούς, τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, που είναι το ευαγγέλιο του επαγγέλματος που ΕΠΕΛΕΞΑΝ να ασκήσουν!!! Οι ίδιοι άνθρωποι, αν απευθυνθούν στο δήμο, στην τράπεζα, στην εφορία, κλπ, ΘΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΝ (και καλά θα κάνουν) από τους υπαλλήλους να τους εξυπηρετήσουν άψογα, και να φερθούν επαγγελματικά. ΓΙΑΤΙ ΛΟΙΠΟΝ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΤΟ ΙΔΙΟ; Γιατί λένε “δε βαριέσαι, για λίγο θα μείνω πάνω στη διάβαση, θα προχωρήσει η ουρά και θα φύγω”; Δεν καταλαβαίνουν ότι μετά από αυτούς, θα έρθει και άλλος στην ουρά, και θα κλείσει και αυτός τη διάβαση;
Τέτοιου είδους συμπεριφορές είναι που προκαλούν πολλές φορές την αντιπάθεια του κόσμου απέναντι στο συγκεκριμένο κλάδο. Το να είσαι επαγγελματίας οδηγός, δε σημαίνει ότι ΣΟΥ ΑΝΗΚΕΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ. Απεναντίας, σημαίνει ότι είναι ένα εργαλείο της δουλειάς σου, που πρέπει να σεβαστείς. Το ίδιο και ο πεζός, ο πιθανός πελάτης σου. Πληρώνει και αυτός το ίδιο με σένα για τη χρήση του δρόμου, και των πεζοδρομίων, ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ.
Αν τώρα οι φίλοι ταξιτζήδες θεωρούν ότι δεν επαρκεί αυτός ο χώρος, ας πάνε στο Δήμο να βρουν μια άλλη λύση. Η ΑΝΑΜΟΝΗ ΣΤΙΣ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΠΕΖΩΝ ΠΑΝΤΩΣ, ΛΥΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ.
Κι επειδή στο 5 μέτρα από τη συγκεκριμένη πιάτσα (στην αρχή της 25ης Αυγούστου) βρίσκονται συνεχώς  2 δημοτικοί αστυνομικοί, θα πρέπει να είναι πιο αυστηροί με τους οδηγούς ταξί. Σήμερα μάλιστα, που τράβηξα την 3η φωτογραφία, ήρθε μια πολύ ευσυνείδητη υπάλληλος της δημοτικής αστυνομίας, και είπε στους οδηγούς ταξί να φύγουν από τη διάβαση. “Συνέχεια τους διώχνω”, μου λέει, “και πάλι εκεί σταματάνε”… Βέβαια δεν το κάνουν όλοι οι δημοτικοί αστυνομικοί αυτό… Οι περισσότεροι απλά διώχνουν αυτούς που θέλουν να παρκάρουν μπροστά στον πεζόδρομο, και κρατάνε τη θέση για το Δήμαρχο…
Ίσως αν είχαν εντολή με τον ίδιο ζήλο που διώχνουν τους πάντες από την αρχή της 25ης Αυγούστου, να διώχνουν και τα οχήματα από τις διαβάσεις πεζών 10 μέτρα πιο πέρα, τα πράγματα να ήταν διαφορετικά…

3 σχόλια:

  1. δε λες για το αγροτικο μονο λες για το ταξι,αυτος που τραβηξε τις 3 φωτογραφιες,σχολιασε μονο τα ταξι,δεν ειδε τα μηχανακια που ηταν παρκαρισμενα στη πιατσα και δεν ειχε χωρο να σταματησουν τα ταξι,σε λιγο θα πειτε και για την κριση φταινε τα ταξι.τι να πω λυπαμε,εχετε χαμηλο επιπεδο νοημοσηνης και μορφωσης ειστε αμορφοτοι,πηγαινετε σε κανα σχολειο να μαθετε να διαβαζετε και να γραφετε,και μετα θα φερνετε γνωμη για οτιδηποτε,,!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φίλε ταξιτζή,
    Για το αγροτικό έχω πει σε άλλες αναρτήσεις. Στη συγκεκριμένη ανάρτηση το θέμα είναι τα ταξί και οι οδηγοί τους, που έχουν καταντήσει τις διαβάσεις πεζών πιάτσες. Και οι φωτογραφίες το αποδεικνύουν, και όλο το Ηράκλειο το βλέπει κάθε μέρα στο κέντρο.
    Όσο για τη μόρφωση, θα σε προέτρεπα πριν "φέρνεις" τη δική σου γνώμη σε κάποιο blog, να κοιτάζεις λίγο την ορθογραφία σου, για να μη σε πουν κι εσένα "αμόρφοτο"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δυστυχώς καταχρηστικά κάνουν τα ίδια και στην Παραλιακή, στα ΚΤΕΛ και όπου αλλού θεωρούν βολικό. Αν δε τους κάνεις παρατήρηση επειδή δεν μπορείς να περάσεις κάνουν και ομαδική επίθεση.
    Όταν δε μια φίλη, στην προσπάθειά της να περάσει από την διάβαση που ενώνει τους ποδηλατόδρομους της παραλιακής, ακούμπησε ένα Ταξί που ήταν παρκαρισμένο ΠΑΝΩ στην διάβαση και μαζί με τα υπόλοιπα την έκλειναν εντελώς, -άκουσον άκουσον- απαίτησαν και της πήραν 50 €.
    Αυτό κι αν είναι ΘΡΑΣΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή