ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Ορίζουν ΠΑΡΑΝΟΜΑ τον Δ/ντή της Τεχνικής Υπηρεσίας του ΟΛΗ που εκτέλεσε το έργο της παραλιακής, ως μέλος της επιτροπής παραλαβής του έργου! Γιάννης κερνάει και Γιάννης πίνει δηλαδή!

Χτες έγινε το τελευταίο δημοτικό συμβούλιο του έτους στο Δήμο Ηρακλείου. Σύμφωνα με την πρόσκληση που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του δήμου, υπήρχε ένα θέμα (με αρ.53 ) με τίτλο “Ορισμός Επιτροπής προσωρινής παραλαβής του έργου «Διαμόρφωση Παραλιακής Λεωφόρου Λιμένος Ηρακλείου από κόμβο ΟΛΗ ως κόμβο Κατσαμπά» ”. Κλήθηκε λοιπόν το δημοτικό συμβούλιο του δήμου, ΩΣ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΗ ΑΡΧΗ του έργου, ΤΕΛΙΚΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ , με βάση την προγραμματική σύμβαση μεταξύ ΟΛΗ και Δήμου Ηρακλείου, να ΟΡΙΣΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ. Η εισήγηση έγινε  από τον αντιδήμαρχο τεχνικών έργων του δήμου, και χθες λήφθηκε η σχετική απόφαση. Όμως υπάρχει ένα παράδοξο, ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΩΣ ΠΑΡΑΝΟΜΟ σε αυτή την απόφαση:

epitropi_1

Όπως βλέπετε στην εισήγηση που εξασφαλίσαμε (και που έχει πάει και στον εισαγγελέα που ερευνά το θέμα του έργου), ως μέλος της Επιτροπής παραλαβής του έργου ΟΡΙΖΕΤΑΙ Ο κος ΛΙΟΚΑΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ο οποίος είναι Διευθυντής της Τεχνικής Υπηρεσίας του ΟΛΗ, ΠΟΥ ΕΚΤΕΛΕΣΕ ΤΟ ΕΡΓΟ!!!  Κατά το νόμο για τα δημόσια έργα (Ν.3669/2008, άρθρο 36) “η διευθύνουσα υπηρεσία (Τεχνική Υπηρεσία ΟΛΗ) ορίζει ως επιβλέποντες και βοηθούς αυτών για το έργο ή τμήματά του ή είδη εργασιών τεχνικούς υπαλλήλους, που έχουν την αντίστοιχη δυνατότητα, ανάλογα με τα στελέχη που διαθέτει, τις υπηρεσιακές ανάγκες και την αξιολόγηση του έργου και του προσωπικού. Οι επιβλέποντες αποτελούν τους άμεσους βοηθούς του προϊστάμενου της διευθύνουσας υπηρεσίας στην άσκηση των καθηκόντων της που σχετίζονται με το έργο, όπως αυτά ορίζονται στις επί μέρους διατάξεις του παρόντος Κώδικα”. Επομένως, ο κος Λιόκαλος, ως Δ/ντής της Διευθύνουσας Υπηρεσίας, είναι ουσιαστικά και με το ΝΟΜΟ επιβλέποντας του έργου, με βοηθούς τους μηχανικούς της Υπηρεσίας. Εκτός αυτού, όλα τα έγραφα που αφορούν την εκτέλεση του έργου, ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ (λογαριασμοί, εντολές, ειδικές διαταγές, κλπ), ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙ’ ΑΥΤΑ, μεγαλύτερη και από τον επιβλέποντα.

Με την απόφαση λοιπόν αυτή του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου, καλείται ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ, ΝΑ ΕΛΕΓΞΕΙ ΑΝ ΤΟ ΕΡΓΟ ΕΓΙΝΕ ΣΩΣΤΑ!!! ΚΑΛΕΙΤΑΙ ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΕΛΕΓΞΕΙ ΤΟΝ ΕΡΓΟΛΑΒΟ, ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ!!! Αυτό κύριοι είναι καραμπινάτη παρανομία, και η απόφαση αυτή του Δημοτικού Συμβουλίου θα προσβληθεί από τους άμεσα ενδιαφερόμενους!!

Εκτός από το παραπάνω, υπάρχει και άλλο ένα σοβαρό στοιχείο: Γνωρίζετε φυσικά ότι στο έργο αυτό έχουν κάνει ελέγχους κλιμάκιο Επιθεωρητών Δημοσίων Έργων , το πόρισμα των οποίων επιρρίπτει ευθύνες προσωπικά στον κο Λιόκαλο. Πως γίνεται λοιπόν ο ίδιος κύριος, για τον οποίο όπως μαθαίνω εκκρεμεί και ΕΔΕ, ΝΑ ΟΡΙΖΕΤΑΙ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΛΟΓΟΣ;

Τα παραπάνω είναι ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΠΟΛΥ ΥΠΟΠΤΑ… Και σε αυτά, έρχεται να προστεθεί και το γεγονός ότι πρόεδρος της Επιτροπής παραλαβής ΟΡΙΖΕΤΑΙ Ο κος ΑΝΑΣΤΑΣΑΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, που είναι κατεξοχήν πολιτικό πρόσωπο, έχει διατελέσει Διοικητής στο ΠΑΓΝΗ, σύμβουλος του δημάρχου Ηρακλείου κου Γιάννη Κουράκη, και σήμερα είναι Δ/ντης της Τεχνικής Υπηρεσίας της ΔΕΠΤΑΗ.  Βέβαια με την τελευταία του ιδιότητα ορίστηκε, με τη δυνατότητα που δίνει ο νόμος για έργα του δήμου να ορίζονται ως μέλη της επιτροπής και μηχανικοί που υπηρετούν σε  Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου του Δήμου. Όμως με το ίδιο δημοτικό συμβούλιο, αποφασίστηκε ότι η ΔΕΠΤΑΗ από την 1η του νέου έτους, δηλ. σε μερικές ημέρες, θα είναι πλέον ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ, και όχι Ν.Π.Ι.Δ.. !!!  Άρα κι εκεί υπάρχει ένα θεματάκι…

Η “ΟΛΗ” υπόθεση μου μυρίζει κουκούλωμα, για να μην απενταχθεί το έργο από το Γ’ ΚΠΣ, και αναγκαστεί ο Δήμος και ο ΌΛΗ να επιστρέψουν τα χρήματα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Και για να γλυτώσουν κάποιοι, εργολάβος και υπηρεσίες, από τις βαρύτατες ευθύνες που έχουν. Όμως τα πράγματα δεν θα είναι τόσο απλά, καθώς έχει ήδη εμπλακεί και ο Εισαγγελέας, αλλά και οι Επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης, που δε σκοπεύουν να αφήσουν το θέμα.

Ούτε κι εμείς φυσικά, που το παρακολουθούμε από κοντά..

2 σχόλια:

  1. Να δεις που σε λίγο θα τον βάλουν και στον ΟΦΗ ως παράγοντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΧΑΧΑΧΑΧΑ ΚΑΛΟ. ΟΦΗ: ΟΜΙΛΟΣ ΦΑΤΑΟΥΛΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή