ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Επιτέλους κυβερνητική απόφαση για διεκδίκηση αποζημιώσεων από τους Γερμανούς!

Κυριολεκτικά στο παρά πέντε αποφάσισε η  Ελλάδα να παρέμβει ενώπιον του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης στην ιταλο-γερμανική διένεξη για τις αποζημιώσεις του Διστόμου. Αυτό ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, λέγοντας ακόμα ότι η σχετική διορία λήγει την Παρασκευή 14 του μηνός.

"Είναι προφανές ότι όλες οι ενέργειές μας έχουν μοναδικό γνώμονα την εξυπηρέτηση του εθνικού συμφέροντος. Με τις οφειλόμενες πράξεις μας, επιτελούμε χρέος αυτονόητο, να τιμήσουμε εμπράκτως τη μνήμη όσων θυσιάστηκαν για την πατρίδα", είπε ο πρωθυπουργός.

Να σημειωθεί πως οι κάτοικοι του μαρτυρικού Διστόμου που ενώ είχαν δικαιωθεί από ελληνικά και ευρωπαϊκά δικαστήρια στα αιτήματά τους για καταβολή αποζημιώσεων, δεν μπορούσαν να εκτελέσουν την απόφαση κατάσχεσης κρατικής γερμανικής περιουσίας. Και αυτό γιατί η Γερμανική κυβέρνηση είχε προσφύγει στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης , για να ακυρώσει τις αποφάσεις των δικαστηρίων, που δικαίωναν τους κατοίκους του Διστόμου αλλά και της Ιταλίας, για ζημιές που υπέστησαν από τους ναζί στη διάρκεια του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου, καθώς το εν λόγω Δικαστήριο δικάζει μόνο διαφορές μεταξύ κρατών.

Λέτε αυτό να είναι η αρχή για τη διεκδίκηση και της επιστροφής του κατοχικού δανείου που είχε αναγκαστεί η χώρα μας να “συνάψει” με τη Γερμανία"; Θυμίζω ότι την περίοδο της κατοχής, και προκειμένου να συνεχιστεί η χρηματοδότηση των στρατιωτικών δυνάμεων της Γερμανίας στην Ελλάδα, χρησιμοποιήθηκε η μέθοδος του δανείου, ώστε να «ελαφρυνθεί» η κοινωνική πίεση σε βάρος των Ελλήνων, αφού τα δανεικά θα επιστρέφονταν κάποια στιγμή, πράγμα που μέχρι σήμερα δεν έγινε.

Ελπίζω να το δει πλέον πιο ζεστά το θέμα η κυβέρνηση, αφού στην παρούσα φάση, και με τα οικονομικά δεδομένα, δεν έχουμε την πολυτέλεια να μη διεκδικούμε χρήματα που με βάση το διεθνές δίκαιο, και τη σύμβαση που συνάφθηκε μεταξύ των τότε κυβερνήσεων των δύο χωρών, φαίνεται ότι δικαιούμαστε…

3 σχόλια:

  1. ME TOKOYΣ ΤΟ ΠΟΣΟ ΦΤΑΝΕΙ ΤΟ 1 ΤΡΙΣ!!!!!!!


    οχι μονο ξεχρεωνουμε.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ...αλλά αγοράζουμε επιπλέον την BMW, MERCEDES, όμιλο VW, PORSCHE και το Nurburgring μαζί...
    Την Opel δεν τη θέλουμε...

    Ντραμπάκουλας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χαχαχαχαχχααχαχαχα, την Opel ποιός τη θέλει!



    Υ.Γ. Ντραμπάκουλα, αν το είχα διαβάσει αυτό νωρίτερα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή