ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

Καταγγελία απόλυσης φωτορεπόρτερ από τη Νέα Κρήτη

Υπ΄όψιν
Κ. Αντώνη Δημητρίου προέδρου του ομίλου επιχειρήσεων
Κρήτη tv,Νέα Κρήτη,Ράδιο 9.84

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΝΩΣΗΣ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ ΕΛΛΑΔΑΣ  καταγγέλλει την διοίκηση της εφημερίδας «ΝΕΑ ΚΡΗΤΗ». για την πρόθεση της να απολύσει την εργαζόμενη φωτορεπόρτερ  και μέλος της κ. ΑΘΗΝΑ ΤΣΙΜΠΛΟΣΤΕΦΑΝΑΚΗ .
Θεωρούμε ότι παρόμοιες πρακτικές εντάσσονται στο γενικότερο πλαίσιο της ολομέτωπης επίθεσης που έχει κηρύξει το τελευταίο διάστημα η εργοδοτική πλευρά στα στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα. Με το πρόσχημα της κρίσης, οι εκδότες κλιμακώνουν την αντεργατική τους δράση και αποδύονται σε μια γενικευμένη προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζομένων επισείοντας τη δαμόκλειο σπάθη της απόλυσης, πλήττοντας θεμελιώδεις κοινωνικές ελευθερίες των πολιτών μιας δημοκρατικής χώρας.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΦΕ ζητά άμεσα την ανάκληση της άδικης και καταχρηστικής απόφασης της εφημερίδας , να απολύσει το μέλος της και δηλώνει προς κάθε κατεύθυνση ότι παρόμοιες πρακτικές, όπου και από όποιον και εάν επιχειρηθεί να εφαρμοστούν, θα συναντήσουν σθεναρή αντίσταση από το σύνολο των εργαζομένων στα ΜΜΕ.
                                   ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΑΡΙΟΣ ΛΩΛΟΣ                                           ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΖΑΧΟΠΟΥΛΟΥ

1 σχόλιο:

  1. Μετά από αυτή την καταγγελία (την οποία ακόμα ψάχνω) ο κ. Δημητρίου θα χάσει τον ύπνο του...

    (Λυπάμαι που το λέω με αυτό το (ν)τρόπο, αλλά νομίζω ότι περισσότερο τον απασχολεί ποια γραβάτα θα φορέσει το πρωί πριν φύγει για το γραφείο του παρά η συγκεκριμένη "καταγγελία"...)

    Ντραμπάκουλας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή