ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

Δύο μέτρα και δύο σταθμά από το δικαστήριο για τους Συμβασιούχους στο Δήμο Ηρακλείου.

Είναι γνωστό ότι οι ομάδες των συμβασιούχων που απολύθηκαν στο τέλος του έτους από το Δήμο Ηρακλείου ή τη ΔΕΠΤΑΗ, έχουν προσφύγει στα δικαστήρια. Αυτό που μου προκαλεί όμως μεγάλη απορία, είναι  η διαφορετική αντιμετώπιση που έχουν από το ίδιο δικαστήριο, οι διαφορετικές αυτές ομάδες. Και εξηγώ:

Προς το τέλος του έτους, κι ενώ αποφασίστηκε από τη ΔΕΠΤΑΗ να απολυθούν περίπου 150 εργαζόμενοι, οι 24 από αυτούς που δούλευαν στα (παράνομα) Δημοτικά Πάρκινγκ, κατέθεσαν ασφαλιστικά μέτρα στο Μονομελές Πρωτοδικείο Ηρακλείου, ζητώντας να παραμείνουν στη δουλειά τους. Το Πρωτοδικείο κατά την συζήτηση των ασφαλιστικών μέτρων, αποφάσισε να παραμείνουν  οι 24 εργαζόμενοι στις θέσεις τους μέχρι και τις 11 Φεβρουαρίου 2011 οπότε και θα γίνει η συζήτηση της υπόθεσης τους.

Την ΙΔΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ακολούθησαν και 42 εργαζόμενοι στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, διαφόρων ειδικοτήτων (διοικητικό προσωπικό, βρεφονηπιοκόμοι, παιδοκόμοι, μάγειρες, καθαρίστριες κλπ), των οποίων οι συμβάσεις έχουν λήξει και δεν ανανεώνονται από το δήμο. Με αίτησή τους στο Μονομελές Πρωτοδικείο Ηρακλείου κατέθεσαν ασφαλιστικά μέτρα, και ζητούσαν από το Δικαστήριο να υποχρεώσει το ΝΠΔΔ με την επωνυμία «Δημοτικός Οργανισμός Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης Ηρακλείου» να αποδέχεται τις υπηρεσίες των αιτούντων συμβασιούχων προσωρινά και μέχρι εκδικάσεως της κύριας αγωγής. Η απόφαση όμως του δικαστηρίου στην περίπτωση των εργαζομένων στους βρεφονηπιακούς είναι αρνητική, όπως δημοσιεύεται σήμερα.

ΔΗΛΑΔΗ, ΤΟ ΙΔΙΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ, ΣΤΗΝ ΕΚΔΙΚΑΣΗ ΔΥΟ ΙΔΙΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ, ΕΚΔΙΔΕΙ ΔΥΟ ΕΚ ΔΙΑΜΕΤΡΟΥ ΑΝΤΙΘΕΤΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ!!!

Θα περίμενε κανείς ότι το δικαστήριο θα έδειχνε ιδιαίτερη ευαισθησία για τους εργαζόμενους στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, καθώς από αυτούς εξαρτάται άμεσα και ο αριθμός των παιδιών που θα φιλοξενούνται στους δημοτικούς σταθμούς. Όπως μάλιστα είχαν δηλώσει και στο παρελθόν οι υπεύθυνοι του δήμου Ηρακλείου, με την απόλυση αυτών των εργαζομένων θα αναγκαστούν να αποχωρήσουν περίπου 500 από τα 1500 παιδιά που φιλοξενούνται στους δημοτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Υπάρχει και μία άλλη σημαντική διαφορά, η οποία προφανώς δεν έλαβε υπόψη του το δικαστήριο: Από τους εργαζόμενους στα Πάρκινγκ, εξαρτώνται 24 οικογένειες. Από τους εργαζόμενους στους βρεφονηπιακούς σταθμούς όμως, εκτός από τις 42 οικογένειες των εργαζομένων, εξαρτώνται και άλλες 500, αυτές των παιδιών που θα “εκδιωχθούν” από τους βρεφονηπιακούς σταθμούς… Και οι συνέπειες γι’ αυτές τις οικογένειες θα είναι καταστροφικές, αφού σε καιρό οικονομικής κρίσης θα αναγκαστούν να ξοδεύουν επιπλέον 350 ευρώ το μήνα σε ιδιωτικούς σταθμούς, για να φιλοξενούν τα παιδιά τους…

2 σχόλια:

  1. Η αναπηρία της Ελληνικής Δικαιοσύνης δεν είναι ότι είναι τυφλή (μακάρι να ήταν), αλλά ότι είναι απόλυτα εξαρτημένη από τα συμφέροντα, σε τόσο μεγάλο βαθμό μάλιστα, ώστε κάλλιστα θα μπορούσε να πει κανείς ότι είναι και επικίνδυνη για την Ελληνική Δημοκρατία...

    Ντραμπάκουλας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Από τους εργαζόμενους στα Πάρκινγκ, εξαρτώνται 24 οικογένειες."
    "Από τους εργαζόμενους στα ΠΑΡΑΝΟΜΑ Πάρκινγκ..."
    Μήπως τους πήραν μέσω ΑΣΕΠ, τα λαμόγια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή