ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

Αντιρατσιστικό Συλλαλητήριο σε Ηράκλειο, Χανιά και άλλες πόλεις της Ελλάδας

rasism2

Αντιρατσιστικό συλλαλητήριο με βασικό αίτημα τη μη δημιουργία φράχτη στον Έβρο, αλλά και τη χορήγηση ασύλου στους πρόσφυγες και τη νομιμοποίηση των μεταναστών έλαβε χώρα σήμερα στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Καλεργών του Ηρακλείου, στα Λιοντάρια. Ωστόσο η συμμετοχή δεν ήταν καθόλου ικανοποιητική, αν αναλογιστεί κανείς ότι αρκετά συνδικάτα όπως η ΑΔΕΔΥ, η ΟΛΜΕ, η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ και οι κοινότητες μεταναστών έχουν δηλώσει τη συμμετοχή τους πανελλαδικά στο σημερινό συλλαλητήριο.

Αντίθετα, στα Χανιά στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς, η συμμετοχή ήταν μεγαλύτερη, καθώς ανάμεσα στους διοργανωτές ήταν το Εργατικό Κέντρο, η ΕΛΜΕ, ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών, το Φόρουμ Μεταναστών Κρήτης και το Κοινωνικό Στέκι-Στέκι Μεταναστών.

Στην Αθήνα, στην αντίστοιχή πορεία που ξεκίνησε από τα Προπύλαια με κατεύθυνση προς την πλατεία του Αγ. Παντελεήμονα, σημειώθηκαν και επεισόδια, καθώς στο σημείο βρισκόντουσαν μέλη της Χρυσής Αυγής. Παράλληλα, αστυνομικές δυνάμεις είχαν αποκλείσει την περιοχή. Τελικά, η πορεία κατευθύνθηκε προς την Ομόνοια, όπου και διαλύθηκε.

3 σχόλια:

  1. Δε μπορώ να καταλάβω τι ρόλο παίζει ο φράχτης με τον ρατσισμό. Να αφήσουμε τότε τα σύνορα ελεύθερα, οι συνοριοφύλακες να απολυθούν και να τους νομιμοποιούμε με την είσοδό τους.
    Ας νομιμοποιηθούν αρχικώς όσοι βρίσκονται τώρα εντός των συνόρων και δηλωθούν εντός ενός ορισμένου χρονικού διαστήματος και μετά να απελαθούν όλοι όσοι βρίσκονται εδώ αδήλωτοι ή προσπαθούν να μπουν παράνομα. Δυστυχώς η χώρα αυτή δε μπορεί να θρέψει ούτε τους δικούς της πολίτες, δε γίνεται να μας αναγκάζουν να φορτωνόμαστε επιπλέον και όλους όσοι επιθυμούν να διαφύγουν στη δυτική Ευρώπη διαμέσου της χώρας μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η χωρα δεν μπορει να μας θρεψει γιατι επιλεγει την ανεργια εις βαρος της εργασιας, την ικανοποιηση των δανιστων εις βαρος των πολιτων.
    Οι μεταναστες ειναι δωρο για μια οικονομια με παραγωγικο ιστο, καθως προσφερουν την εργασια τους στο κοινοτικο συνολο.
    Να στρεψετε τα βελη σας προς αυτους που θελουν να μας κανουν μεταστες ολου και οχι προς τους απελπισμενους και κολασμενους της γης...ετσι κολλαει ο φραχτης με τον ρατσιμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. αλλο το ξεφραγο αμπελι και αλλο η σωστη μεταναστευτικη πολιτικη!

    οταν εχεις μια σωστη οικονομια χαμηλη ανεργια τοτε μπορεις να θεσεις ενα οριο καθε χρονο που να δεχεσαι συγκεκριμενο αριθμο μεταναστων....

    με το να μπαινουν καθε μερα παρανομα 300 ανθρωποι οι οποιοι δεν φταινε πουθενα επιβαρυνεται η κατασταση!

    και οι ελληνες ηταν μεταναστες! οχι λαθρομεταναστες ομως.. γιατι αυτες οι χωρες ειχαν σωστη πολιτικη....!

    πχ γερμανια..

    αλλο ρατσισμος αλλο λαθρομεταναστευση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή