ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Αυτές είναι οι τράπεζες που στηρίζει το κράτος!!!

[1and20a.gif]Μια νέα τακτική έχουν ξεκινήσει εδώ και μερικούς μήνες οι τράπεζες της χώρας μας, που για άλλη μια φορά δείχνουν το στυγερό τους πρόσωπο. Φυσικά η τακτική που θα σας περιγράψω έχει σκοπό τι άλλο, το κέρδος τους!

Είναι γνωστό ότι τα τελευταία χρόνια ο δανεισμός των νοικοκυριών ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Είτε για στεγαστικές ανάγκες, είτε για καταναλωτικές, αποτελούσε τη νούμερο ένα σκέψη κάθε Έλληνα. Σε αυτό συνέβαλαν φυσικά και οι τράπεζες, οι οποίες χορηγούσαν δάνεια ασύστολα και χωρίς κανένα σχεδόν έλεγχο. Ήρθε όμως και το πλήρωμα του χρόνου..Τα δύο τελευταία έτη, ολοένα και περισσότερα δάνεια δεν μπορούν να αποπληρωθούν, με αποτέλεσμα οι τράπεζες να προχωρούν σε κατασχέσεις ακινήτων που οι δανειολήπτες είχαν υποθηκεύσει.

Η νέα πρακτική των τραπεζών σήμερα, που θα επεκταθεί πολύ περισσότερο στο άμεσο μέλλον, έχει να κάνει με τα κατασχεθέντα ακίνητα. Αντί να βγάλουν σε πλειστηριασμό τα ακίνητα αυτά, καλούν σε απευθείας διαπραγματεύσεις είτε  πελάτες τους που έχουν μεγάλες καταθέσεις στην τράπεζά τους, είτε άλλους επιχειρηματίες με μεγάλα κεφάλαια σε ανταγωνίστριες τράπεζες, και τους προσφέρουν τα ακίνητα αυτά σε τιμές πολύ κατώτερες από αυτές της αγοράς, αλλά μεγαλύτερες από αυτές που συνήθως επιτυγχάνουν στους πλειστηριασμούς. Για να προχωρήσουν όμως στην πώληση, είτε χορηγούν στεγαστικό δάνειο στον πελάτη, είτε τον αναγκάζουν (κατόπιν συμφωνίας πάντα) να μεταφέρει τα κεφάλαιά του σε αυτές!!! Έτσι, οι τράπεζες βγαίνουν διπλά κερδισμένες!!

Θα μου πείτε ποιο το κακό; Αυτή δεν είναι η δουλειά των τραπεζών; Να επιζητούν κέρδη! 

Το κακό, ή μάλλον το μη ηθικό, είναι ότι από τη μία οι ίδιες χορήγησαν δάνεια σε άτομα ή νοικοκυριά που είχαν μεγάλο κίνδυνο να μην τα αποπληρώσουν, και από την άλλη, γνωρίζοντας ότι με την πρακτική αυτή θα έχουν μεγάλο κέρδος, είναι πιθανό από εδώ και πέρα να προχωρούν τις διαδικασίες για κατασχέσεις ακινήτων πολύ πιο εύκολα από πριν, μόλις για 2-3 ανεξόφλητες δόσεις!!

Κι επειδή οι τράπεζες ως γνωστόν δεν έχουν ούτε ιερό ούτε όσιο, άρα και κανένα ηθικό φραγμό, θα πρέπει να παρέμβει το κράτος. Αντί να τους παρέχει μόνο ρευστότητα και εγγυήσεις, θα πρέπει και να αποτρέψει την πιθανότητα και να περιορίσει τη δυνατότητά τους να προχωρούν σε κατασχέσεις ακινήτων για ψύλλου πήδημα.

7 σχόλια:

  1. Kαλό είναι να μη μπαίνουν όλες οι τράπεζες σε έναν κουβά. Επίσης, το να προχωρούν σε κατάσχεση περιουσίας για 2-3 δόσεις δεν παίζει εδώ στην Κρήτη σε καμία τράπεζα.
    Περάστε μια βόλτα από μια τράπεζα και ρωτήστε τι έχει γίνει με πελάτες που σήμερα χρωστούν από 6 έως ακόμη και 12 μήνες. Στις περισσότερες των περιπτώσεων δεν έχει κινηθεί καμία ακόμη νομικά γιατί όσο προσπαθούν να σώσουν τη κατάσταση οι δανειζόμενοι τόσο είναι σε θέση και ένα πιστωτικό ίδρυμα να βοηθήσει(ώστε και αυτό στο τέλος να πάρει τα χρήματα που έδωσε).

    Εκτός και αν νομίζετε πως στις τράπεζες δεν εργάζονται άνθρωποι παρά μηχανήματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το ότι στις τράπεζες εργάζονται άνθρωποι αυτό δε σημαίνει ότι οι πρακτικές τους είναι σωστές! Πριν λίφους μήνες, ενώ είχα βάλει τη δόση του δανείου μου, και χωρίς να τους έχω κάνει καμία εξουσιοδότηση γι' αυτό, κράτησαν από αυτά τα χρήματα το ασφαλιστήριο, και έμεινε ακάλυπτη η δόση. Αμέσως ΤΗΝΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ημέρα με πήραν τηλέφωνο, και μου είπαν ότι έχω καθυστερήσει τη δόση, και να πάω να εξοφλήσω!! Και για να βρω άκρη, απείλησα ότι θα τους κάνω μήνυση για υπαιξέρεση, και μου βάλανε τα χρήματα πίσω στο λογαριασμό, και εξοφλήθηκε το δάνειο! Μη μου λες λοιπόν ότι οι τράπεζες έχουν ανθρώπινο πρόσωπο, γιατί δεν το πιστεύω με τίποτα!
    Το ότι δε φέρονται όλες με τον ίδιο τρόπο το δέχομαι...Αλλά 2-3 είναι οι λιγότερο ανθρωποφάγες...
    Επίοσης θα σου πω και άλλη μια ιστορία, για την τράπεζα που υποψιάζπομαι ότι υπονοείς. Επειδή στην κρήτη είμαστε λίγο πολύ γνωστοί, διευθυντής πιάνει από κοντά επιχειρηματία που δεν έχει πρόβλημα ρευστότητας,αφού έχει λογαριασμούς σε αυτή εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, και για να δείξει ότι η τράπεζά του στηρίζει τις επιχειρησεις και να δικαιολογήσει στο κράτος τή συμμετοχή της στο πρόγραμμα για τη στήριξη των ΜμΕ έχοντας δανειστεί από αυτό με μηδαμινό επιτόκιο , του κάνει πρόταση να πάρει δάνειο 50.000 ευρώ. Το δάνειο το επιστρέφει ο επιχειρηματίας μετά από μερικέ ημέρες στην τράπεζα, και έτσι η τελευταία έχει διαθέσιμο το κεφάλαιο που πήρε από το κράτος για να στηρίξει τις ΜμΕ, να το κάνει ότι θέλει!! Και οι επιχειρήσεις που πραγματικά χρειάζονται στήριξη, δεν παίρνουν δάνεια και κλείνουν!!!
    ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Mα μου αναφέρεις δυο περιστατικά με τα οποία χαρακτηρίζεις έναν ολόκληρο κλάδο και αν θέλεις να το πάρουμε ειδικότερα, τις τράπεζες της Κρήτης.
    Με τον ίδιο τρόπο μπορούμε να χαρακτηρίσουμε κάθε κλάδο βασιζόμενοι σε γεγονότα απλώς και εντελώς επιφανειακά. Κατ' αυτόν τον τρόπο και οι αστυνομικοί είναι όλοι δίχως τρόπους, οι δημόσιοι υπάλληλοι τα ξύνουν, οι ταξιτζίδες κλέφτες και οι πυροσβέστες παρκάρουν όπου θέλουν. Για το δάνειο που πήρες και για το ασφαλιστήριο που έκανες δεν πατήθηκε ένα κουμπί για να τα πάρεις όπως και δεν μιλάς σε ένα κουτί αν σου δημιουργηθεί ένα πρόβλημα.

    Αν επομένως έχεις ή είχες ένα πρόβλημα με ένα πιστωτικό ίδρυμα, τη λύση θα την έβρισκες και δίχως απειλές. Σε διαφορετική περίπτωση, αν τα πράγματα έχουν ακριβώς όπως τα είπες, δεν έκαναν σωστά τη δουλειά τους από την ασφαλιστική η οποία "είδε λεφτά και τα πήρε" δίχως προηγούμενη ενημέρωση ή δίχως πάγια εντολή δική σου να υφίσταται. Σε κάθε περίπτωση, ακόμη και αυτό που λες για το οτι σε πήραν τηλέφωνο μετά από μια ημέρα καθυστέρησης υπερβολικό μου φαίνεται. Όχι πως δε σε πιστεύω, κάθε άλλο, αλλά το κρίνω υπερβολικό εκ μέρους της τράπεζας σου.

    Υ.Γ. Το τελευταίο που έγραψες για το διευθυντή και τον επιχειρηματία δεν το κατάλαβα. Τα χρήματα που δίνει η τράπεζα στον εκάστοτε δανειζόμενο δεν τα δίνει από κάποιο πακέτο αλλά από τα δικά της διαθέσιμα (αν έχει). Εκτός και αν τρέχει κάποιο πρόγραμμα τώρα τελευταία και δεν το γνωρίζω (δεν εργάζομαι σε τράπεζα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. τρέχει το ΤΕΜΠΕ, που είναι για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Αλλά οι τράπεζες, παρόλο που παίρνουν χρήματα ατοκα (αν δεν κάνω λάθος)και εγγυήσεις από το κράτος για να τις χρηματοδοτήσουν για να μην απολύσουν κόσμο και να μην κλείσουν, απλά δε δίνουν δάνεια γιατί πλέον φοβούνται ότι δε θα τους τα επιστρέψουν. Και βρίσκουν αυτό το άλλο κόλπο με τις επιχειρήσεις που δεν έχουν πρόβλημα ρευστότητας. Αυτό που ξέχασα να πω είναι ότι αν δεν τα επιστρέψει πίσω άμεσα ο επιχειρηματίας, τα βάζει κλειστά για 6 μήνες π.χ. με πολύ καλό επιτόκιο, και μετά τα επιστρέφει, και κερδίζει και αυτός το κάτι τις του..
    Όσο για την περίπτωση μου με το ασφαλιστήριο, φυσικά και επί μία εβδομάδα προσπαθούσα με το καλό, αλλά δε γινότανε τίποτα. Μόνο όταν πήγα στο διευθυντή και απείλησα, μου επέστρεψαν τα χρήματα. Και τα χρήματα τα είχαν πάρει από την τράπεζα και τα είχαν δώσει στην ασφαλιστική. Δεν τα πήρε η ασφαλιστική απευθείας.
    Συμφωνώ δε στο ότι από 1-2 γεγονότα δεν μπορείς να χαρακτηρίσεις ένα ολόκληρο κλάδο. ΔΕν μιλάω όμως για τους εργαζόμενους τους απλούς, αλλά για τα κεφάλια και τα αφεντικά που χαράζουν την πολιτική της κάθε τράπεζας. Εκτός αυτού όμως, όλοι γνωρίζουμε ότι δεν είναι 1 και 2 τα περιστατικά, αλλά πολύ περισσότερα. Και όποιος έχει πάρει δάνειο το γνωρίζει πολύ καλά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. γιατι ;
    το κράτος έχει ιερο και όσιο ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. τσεκαρε λιγο zetgeist και μετα υπερασπίσου τις τράπεζες......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. http://www.youtube.com/watch?v=NPPAHCEGEtM

    ΑπάντησηΔιαγραφή