ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Κατασχέσεις τραπεζοκαθισμάτων και συλλήψεις των ιδιοκτητών τους στο κέντρο του Ηρακλείου, παρουσία εισαγγελέα

DSC03140 Αποφασισμένος να βάλει τάξη στο χάος των τραπεζοκαθισμάτων, αλλά και της παράνομης στάθμευσης στους πεζόδρομους του κέντρου του Ηρακλείου (και όχι μόνο) εμφανίστηκε σήμερα το πρωί ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηράκλειο κος Μαρκάκης.

Συνοδευόμενος από κλιμάκια της Δημοτικής Αστυνομίας, της ΕΛ.ΑΣ. και από υπαλλήλους του δήμου στην αρμοδιότητα του οποίου είναι η ενοικίαση κοινόχρηστου χώρου για τραπεζοκαθίσματα, προχωράει από τις 8 το πρωί σε ελέγχους.

Αυτή τη στιγμή γίνεται κατάσχεση τραπεζοκαθισμάτων στην 25ης Αυγούστου, απ’ όπου και οι φωτογραφίες που βλέπετε, ενώ νωρίτερα το πρωί είχε γίνει το ίδιο και στην πλατεία Ελευθερίας, όπου πραγματοποιήθηκε και η σύλληψη δύο καταστηματαρχών που επιχείρησαν να πάρουν πίσω τα τραπεζοκαθίσματα που είχαν ήδη κατασχεθεί.

Σε συνομιλία που παρακολούθησα μεταξύ του εισαγγελέα και του καταστηματάρχη της καφετέριας που βλέπετε στις φωτογραφίες, ο ιδιοκτήτης απάντησε σε ερώτηση του Εισαγγελέα αν έχει άδεια , ότι έχει υποβάλει τα χαρτιά του, και ότι περιμένει να εκδοθεί. Ο εισαγγελέας τότε έδωσε εντολή να καταγράψουν τα τραπεζοκαθίσματα. Διαμαρτυρόμενος ο ιδιοκτήτης είπε ότι όταν η άδεια είναι υπό έκδοση, μπορεί να βγάλει τα τραπεζοκαθόσματα στον πεζόδρομο. Μάλιστα, υπάλληλοι της δημοτικής αστυνομίας είπαν στον ιδιοκτήτη: “του το είπαμε”… Αλλά ο εισαγγελέας ήταν ανένδοτος.

“Πες μου εμένα ποιος σου είπε ότι μπορείς να βγάλεις τα τραπεζοκαθίσματα χωρίς να έχει εκδοθεί άδεια, και τα υπόλοιπα είναι δική μου δουλειά”, απάντησε ο κος Μαρκάκης φεύγοντας, για να ακούσει τον ιδιοκτήτη να του λέει “Σας ευχαριστώ κύριε Εσαγγελέα”. Τότε γυρνάει πίσω ο Εισαγγελέας, προφανώς αντιλαμβανόμενος το ελαφρός ειρωνικό ύφος του ιδιοκτήτη, και του λέει : “Εγώ σας ευχαριστώ κύριε..”  Και συνέχισε προς το Μειντάνι, όπου ζήτησε γερανό για να απομακρυνθούν 3 παράνομα σταθμευμένα μηχανάκια που είχαν σταματήσει μπροστά από το εργοτάξιο του κτηρίου Αχτάρικα.

Μπράβο στον κύριο Μαρκάκη για την αποφασιστικότητα που δείχνει. Η προσπάθεια αυτή όμως θα πρέπει να είναι καθημερινή, και χωρίς τη δική του παρουσία. Την ίδια αποφασιστικότητα πρέπει να δείξουν από εδώ και πέρα όλες οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες, με πρώτη τη δημοτική αστυνομία. Αφού έχουν τη στήριξη του Εισαγγελέα, φαντάζομαι ότι μπορούν να προχωρήσουν πλέον σε τακτικότερους ελέγχους, και χωρίς τις τηλεοπτικές κάμερες.

6 σχόλια:

  1. αν έδειχναν και την ίδια αποφασιστικότητα και με τούς κάθε λογής λαμόγια που έχουν φάει τόσα χρήματα τού δημοσίου τότε θα έλεγα μπράβο αλλά να την πληρώνει μόνο ο κοσμάκης που δεν έχει βο(υ)λευτή ΟΧΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι να πω, με συγκίνησε πραγματικά η κίνηση και το θάρρος του κου Μαρκάκη!
    Θα μου πείτε πως αυτή είναι η δουλειά του αλλά όταν παρακολουθείς ΕΝΑΝ άνθρωπο να προσπαθεί να τα βάλει με τόσους και τόσους διαπλεκόμενους, μόνο ΜΠΡΑΒΟ του αξίζουν!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν ο κος Μαρκάκης διαβάζει αυτά που γράφονται εδώ, τότε να ξέρει ότι έχει στο πλευρό του μεγάλο μέρος των κατοίκων αυτής της πόλης. Μπράβο του και μακάρι να μην σταματήσει την προσπάθειά του.
    Αν μου επιτρέπεται μια απάντηση προς το πρώτο σχόλιο, επειδή το σύστημα είναι ανατροφοδοτούμενο, ας "κοπούν" ορισμένα κεφάλια στη βάση και θα δεις για πότε πέφτει όλο το σαθρό αυτό οικοδόμημα της λαμογιάς. Όταν πάψει να υπάρχει η ζήτηση για λαμογιά, θα πάψει και η πολιτική της νομιμοποίηση και τότε θα είναι πιο εύκολο να φτάσουν και στα μεγάλα κεφάλια. Αρκεί, όπως είπα και πιο πάνω, να μην ανακοπεί αυτή η προσπάθεια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. .. το είχα φαντάστει ότι πάει για πολιτική καρριέρα ο φασίστας ο μαρκάκης αλλά πλέον σιγουρεύτηκα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. γιατί τώρα ξαφνικά τέτοια αγάπη στον μαρκάκη; Γιατί επιλέγει αυτές τις καφετέριες ακόμα και αν έχουν ευθύνες και δεν κάνει μια βόλτα χέρι χέρι με τον κουράκη στις καφετέριες που εξοπλίζει ο γιος του και έχουν επίσης καρέκλες στους πεζόδρομους. Επίσης γιατί τέτοιες αγάπες με έναν εισαγγελέα που διώχνει τσιγγάνους από καταυλισμούς, έχει πάρε δώσε με τον μεγαλύτερο καταχραστή δημόσιου χρήματος και δολοφόνο πρύτανη παλλήκαρη και έχει βάλει στόχο ανοιχτές συλλογικότητες σε κτήρια που έχει αμελήσει ο δήμος και κάποιοι δίνουν ζωή... φασίστας τεράστιος και επικύνδυνος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γιατί δηλητηριάζεται η οποιαδήποτε προσπάθεια προς θετική κατεύθυνση; Ας πάρει ένας αναγνώστης του blog φωτογραφία των καφετεριών που δεν τους επεβλήθησαν πρόστιμα και ας δούμε τότε την ευθιξία των αρμοδίων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή