ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Δε βλέπω να συνεχίζεται για πολύ ακόμα η χρηματοδότηση από την Τρόικα…

image «Αν η Ελλάδα καταφέρει να επιτύχει τους δημοσιονομικούς στόχους για το 2011, αν επιταχυνθεί το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων και αν υπάρξει πολιτική συναίνεση, τα πράγματα μπορεί να μην είναι εύκολα, αλλά είναι εφικτά». Τάδε έφη ο πρόεδρος Ζαν Κλοντ Γιούνκερ λίγο μετά τη λήξη του Συμβουλίου Eurogroup. Ειδικά για θέμα της συναίνεσης, ο πρόεδρος του συμβουλίου, αλλά και o Eπίτροπος Οικονομίας Όλι Ρεν  ανέφεραν πως είναι εκ των ων ουκ άνευ για την ομαλή συνέχιση της χρηματοδότησης.

Έτσι όπως μας τα είπανε τα πράγματα χτες οι κατ’ εξοχήν αρμόδιοι, δύσκολο το βλέπω να συνεχίσουμε να λαμβάνουμε τις δόσεις του δανείου από την Τρόικα! Γιατί;

  • Είμαστε ήδη στο Μάιο, και υπάρχει υστέρηση 1,284 δισ. ευρώ στα συνολικά έσοδα του κρατικού προϋπολογισμού το τετράμηνο Ιανουάριος – Απρίλιος 2011, σύμφωνα τα προσωρινά στοιχεία εκτέλεσης του Προϋπολογισμού που ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών. Το έλλειμμα διαμορφώνεται στα 7.235 εκατ. ευρώ έναντι στόχου 6.924 εκατ. ευρώ.
  • Στο θέμα των ιδιωτικοποιήσεων δεν έχει παρθεί καμία απόφαση ακόμα. Υπάρχει βέβαια κάποιο διάστημα μπροστά, αλλά θα πρέπει να γίνουν πρωτόγνωρα για τα ελληνικά δεδομένα βήματα ώστε μέσα στο 2011 να έρθουν έσοδα στα ταμεία από αυτόν τον τομέα.
  • Όσον αφορά τη συναίνεση, απλά θα σας παραθέσω τις δηλώσεις του Αντώνη Σαμαρά από το Ζάππειο (2) : “Σε τι να συναινέσω, σε αυτό που διαφωνώ και διαλύει την χώρα μου; Να συναινέσω στο λάθος; Θα ήταν έγκλημα. Πού το βρήκαν ότι έχω υποχρέωση να συναινέσω στο λάθος; Εκείνοι έχουν υποχρέωση να το διορθώσουν; Μήπως η έλλειψη συναίνεσης τους εμποδίζει να κυβερνήσουν;”.

Ή θα πρέπει να γίνει λοιπόν κάποιο θαύμα το αμέσως επόμενο διάστημα, και να αλλάξουν άρδην όλα τα παραπάνω που σας ανέφερα, ή όπως δήλωσαν οι επικεφαλείς της Τρόικα, θα σταματήσει η χρηματοδότηση προς την Ελλάδα.

Και επειδή στην εποχή μας δύσκολα γίνονται θαύματα, αντιλαμβάνεστε ποια είναι η πιθανότερη εκδοχή…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου