Αγαπημένα βιντεάκια

Loading...
ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2012

Μειώνονται οι μισθοί, ακριβαίνουν τα προϊόντα!

Κάθε χρόνο και ακριβότερα πληρώνει ο Έλληνας τα προϊόντα και τις υπηρεσίες, ενώ ο μισθός του μειώνεται χρόνο με το χρόνο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, ο Γενικός Δείκτης Τιμών Καταναλωτή (Γ.Δ.Τ.Κ.)  του μηνός Δεκεμβρίου 2011, προς τον αντίστοιχο Δείκτη του Δεκεμβρίου 2010 αυξήθηκε κατά 2,4%, έναντι αύξησης 5,2%, που σημειώθηκε κατά την ίδια σύγκριση του έτους 2010 προς το 2009.

image

Η αύξηση του Γενικού Δείκτη Τιμών Καταναλωτή, κατά 2,4% το μήνα Δεκέμβριο 2011, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο Δείκτη του Δεκεμβρίου 2010, προήλθε από τις ακόλουθες μεταβολές :
1. Από τις αυξήσεις των δεικτών :
α) Κατά 4,3% της ομάδας ‘’ Διατροφή και μη αλκοολούχα ποτά ‘’, λόγω αύξησης των τιμών, κυρίως, στα είδη : φρούτα νωπά, λαχανικά νωπά, δημητριακά και παρασκευάσματα, κρέατα γενικά, ψάρια γενικά, γαλακτοκομικά και αυγά, έλαια και λίπη, ζάχαρη-σοκολάτες-γλυκά-παγωτά, καφές, αναψυκτικά, χυμοί φρούτων. Μέρος της αύξησης αυτής αντισταθμίστηκε από τη μείωση των τιμών στις πατάτες νωπές.
β) Κατά 4,6% της ομάδας ‘’ Αλκοολούχα ποτά και καπνός ‘’, λόγω αύξησης, κυρίως, των τιμών των τσιγάρων.
γ) Κατά 7,9% της ομάδας ‘’ Στέγαση ‘’, λόγω αύξησης των τιμών, κυρίως, του πετρελαίου θέρμανσης, του φυσικού αερίου, του ηλεκτρισμού, των ειδών επισκευής και συντήρησης κατοικίας (ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΙ ΤΟ ΕΝΝΙΑΙΟ ΤΕΛΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΟΥΜΕΝΩΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΩΝ!!!).
δ) Κατά 2,0% της ομάδας ‘’ Μεταφορές‘’, λόγω αύξησης, κυρίως, των τιμών στα είδη : καύσιμα αυτοκινήτου (βενζίνη), τέλη κυκλοφορίας, αστικές συγκοινωνίες . Μέρος της αύξησης αυτής αντισταθμίστηκε από τη μείωση των τιμών στα αυτοκίνητα και στα εισιτήρια αεροπλάνων.
ε) Κατά 3,1% της ομάδας ‘’ Ξενοδοχεία - Καφέ - Εστιατόρια ‘’, λόγω αύξησης, κυρίως, των τιμών των εστιατορίων-ζαχαροπλαστείων-καφενείων-κυλικείων. Μέρος της αύξησης αυτής αντισταθμίστηκε από τη μείωση των τιμών των ξενοδοχείων.
στ) Κατά 1,9% της ομάδας ‘’ Άλλα αγαθά και υπηρεσίες ‘’, λόγω αύξησης των τιμών, κυρίως, των ασφαλίστρων αυτοκινήτων και δικύκλων και των ειδών ατομικής φροντίδας.
2. Από τις μειώσεις των δεικτών :
α) Κατά 0,6% της ομάδας ‘’ Ένδυση και υπόδηση ‘’, λόγω μείωσης των τιμών στα είδη ένδυσης και υπόδησης.
β) Κατά 0,1% της ομάδας ‘’ Διαρκή αγαθά - Είδη νοικοκυριού και υπηρεσίες ‘’, λόγω μείωσης, κυρίως, των τιμών των οικιακών υπηρεσιών. Μέρος της μείωσης αυτής αντισταθμίστηκε από την αύξηση των τιμών στα είδη άμεσης κατανάλωσης νοικοκυριού.
γ) Κατά 0,4% της ομάδας ‘’ Υγεία ‘’, λόγω μείωσης, κυρίως, των τιμών των φαρμάκων και των οδοντιατρικών υπηρεσιών. Μέρος της μείωσης αυτής αντισταθμίστηκε από την αύξηση των τιμών των νοσοκομείων και κλινικών.
δ) Κατά 0,4% της ομάδας ‘’ Επικοινωνίες ‘’, λόγω μείωσης, κυρίως, των τιμών των τηλεφωνικών υπηρεσιών.
ε) Κατά 1,1% της ομάδας ‘’ Αναψυχή – Πολιτιστικές δραστηριότητες ‘’, λόγω μείωσης των τιμών του οπτικοακουστικού εξοπλισμού-υπολογιστών. Μέρος της μείωσης αυτής αντισταθμίστηκε από την αύξηση των τιμών των βιβλίων, γραφικής ύλης-σχολικών ειδών .
στ) Κατά 0,9% της ομάδας ‘’ Εκπαίδευση ‘’, λόγω μείωσης, κυρίως, των τιμών στα δίδακτρα ξένων γλωσσών, φροντιστηρίων και ΙΕΚ.

Ο μέσος Δείκτης του δωδεκαμήνου Ιανουαρίου 11 – Δεκεμβρίου 11, σε σύγκριση προς τον ίδιο Δείκτη του δωδεκαμήνου Ιανουαρίου 10 – Δεκεμβρίου 10, παρουσίασε αύξηση 3,3%, έναντι αύξησης 4,7%, που σημειώθηκε κατά τα αντίστοιχα προηγούμενα δωδεκάμηνα.

image

Όσον αφορά σε συγκεκριμένα αγαθά και υπηρεσίες, οι κυριότερες μεταβολές τιμών από τη σύγκριση δεικτών του Δεκεμβρίου 2011 με το Νοέμβριο 2011 και επιπτώσεις τους στο Γενικό Δείκτη Τιμών Καταναλωτή φαίνονται στον παρακάτω πίνακα:

imageΚαι όλα αυτά, όταν από την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου χιλιάδες εργαζόμενοι στο Δημόσιο είδαν τους μισθούς τους να μειώνονται και πάνω από 40%, οι συντάξεις περικόπηκαν πάνω από 20% , ενώ στον ιδιωτικό τομέα τα πράγματα δεν είναι καλύτερα γι’ αυτούς που ακόμα έχουν δουλειά...

Κατά τ’ άλλα, κύριο μέλημα του υπουργείου Ανταγωνιστικότητας εδώ και δύο χρόνια είναι να μειωθούν οι τιμές των προϊόντων και των υπηρεσιών!! Αλλά και σε αυτό τον τομέα φαίνεται η τεράστια αποτυχία της κυβέρνησης, που για άλλη μια φορά επηρεάζει άμεσα την τσέπη μας…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου