ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

Να γιατί έκλεψαν τον Πικάσο από την Εθνική Πινακοθήκη!

image Βουίζει ολόκληρη η Ελλάδα αλλά και η υφήλιος , από την κλοπή που σημειώθηκε τα ξημερώματα στην Εθνική Πινακοθήκη, που βρίσκεται στη Βασ. Κωνσταντίνου 50, απέναντι από το ξενοδοχείο Χίλτον.

Οι δράστες κατάφεραν να αρπάξουν δύο πίνακες και ένα σχέδιο μεγάλης αξίας, και να διαφύγουν ανενόχλητοι. Οι πίνακες που εκλάπησαν είναι:  Το «Γυναικείο Κεφάλι» του Ισπανού ζωγράφου Πάμπλο Πικάσο, ένας πίνακας  του ζωγράφου Πιέτ Μοντριάν, που απεικονίζει έναν ανεμόμυλο και το έργο του Ιταλού Guglielmo Caccia ( Moncalvo ) που απεικονίζει τον Άγιο Diego de Alcala.

Όλοι νομίζουν ότι η κλοπή έγινε “κατά παραγγελία”, και για οικονομικό όφελος. ΛΑΘΟΣ!  Η εξήγηση για την κλοπή του Πικάσο είναι απλή:

Το «Γυναικείο Κεφάλι» του Ισπανού ζωγράφου Pablo Picasso , φιλοτεχνήθηκε το έτος 1939 . Το έργο αυτό αποτέλεσε το 1949 δωρεά του καλλιτέχνη προς τον Ελληνικό λαό, σαν τιμητική προσφορά για την γενναία αντίσταση του κατά την διάρκεια της ναζιστικής κατοχής, στο πλαίσιο της δωρεάς έργων Γάλλων καλλιτεχνών.  Είδαν κι απόειδαν στις μέρες μας οι φιλότεχνοι Γάλλοι, ότι ο Ελληνικός λαός παραδίνεται άνευ όρων στη Νέα Γερμανική Κατοχή της χώρας του, και αποφάσισαν ότι δεν του αξίζει πλέον να έχει στην κατοχή του τον πίνακα αυτό! Έτσι, με συνοπτικές διαδικασίες, τον πήραν πίσω!!! Και για ξεκάρφωμα, πήραν και τα άλλα δύο έργα!

Μετά και τη σημερινή εξέλιξη, από το Βρετανικό Μουσείο του Λονδίνου ανακοινώθηκε ότι δικαιώθηκαν πλήρως για την απόφασή τους να μην επιστρέψουν τα Ελγίνεια Μάρμαρα στην Ελλάδα, γιατί μπορεί πολύ εύκολα να μας τα κλέψουν μέσα από τα χέρια μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου