ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Δευτέρα 13 Αυγούστου 2012

Η λιτανευτική πορεία της θαυματουργής εικόνας από τη μονή Τιμίου Προδρόμου μέχρι τη Χαρακιανή Παναγία (13 Αυγ 2012)

Το προσκύνημα της Παναγίας της Χαρακιανής εορτάζει στις 15 Αυγούστου και είναι ένα από τα μεγαλύτερα προσκυνήματα της Κρήτης. Η εκκλησία βρίσκεται στην παραλιακή εθνική οδό Ρεθύμνου - Ηρακλείου.
Μάλιστα υπάρχει και η θαυματουργή, αργυρόδετη εικόνα της Παναγίας της Χαρακιάνης η οποία φυλάσσεται στην Ιερά Μόνη Τιμίου Προδρόμου Μπαλί και εκτίθεται ορισμένες φορές το χρόνο για προσκύνημα.
image
Στη γιορτή της Θεοτόκου (15 Αυγούστου) η εκκλησία στολίζεται με δάφνες και μυρτιές, ενώ συρρέει από όλη την Κρήτη ένα πλήθος προσκυνητών καθόλη τη διάρκεια του δεκαπενθήμερου. Πολλοί προσέρχονται πεζή τόσο από το Ρέθυμνο (35 χιλ.) όσο και από το Ηράκλειο (45 χιλ.) όπως και από τα χωριά. Κατά τη λιτανευτική πορεία της εικόνας σήμερα, 13 Αυγούστου 2012,  από τη μονή Τιμίου Προδρόμου μέχρι τη Χαρακιανή Παναγία πολλοί επισκέπτες συνόδευαν την εικόνα, υπό την προστασία της τροχαίας (βλέπε φώτο παρακάτω).

DSC06717 DSC06716
Άλλοι πιστοί πάλι, οι λεγόμενοι “Καλυβίτες”, φτιάχνουν καλύβες και κατασκηνώνουν δίπλα στην εκκλησία, όπου νηστεύουν, εκκλησιάζονται, συμμετέχουν και βιώνουν πιο έντονα την περίοδο μέχρι τον 15Αύγουστο. Παλαιότερα, υπήρχαν γύρω στις 30 οικογένειες, σήμερα έχουν μειωθεί γύρω στις δέκα.

1 σχόλιο:

  1. Ευτυχώς που η Παναγία κάνει το θαύμα της πάντα και δε σκοτώνονται οι προσκυνητές που πηγαίνουν στην εκκλησία μέσω της εθνικής οδού με κίνδυνο της ζωής τους. Ελπίζω η Παναγία να φροντίζει και για τους οδηγούς των οχημάτων που απλά περνουν από την περιοχή και ξαφνικά εκτός από άλλα εμπόδια που συνήθως συναντουν ερχονται αντιμέτωποι και με προσκυνητες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή