ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012

Το φοινικόδασος Πρέβελη 2 χρόνια μετά τη μεγάλη πυρκαγιά (φωτογραφίες)

Δύο ολόκληρα χρόνια έχουν περάσει από τη μεγάλη πυρκαγιά που έκαψε το Φοινικόδασος στην Πρέβελη. Αν και ο ανθρώπινος παράγοντας δεν έχει παίξει σχεδόν κανένα ρόλο, το φοινικόδασος έχει ξαναγεννηθεί μέσα από τις στάχτες  του αποδεικνύοντας γι’ άλλη μια φορά ότι αν αφήσουμε τη φύση στην ησυχία της (ΑΦΟΎ ΕΊΜΑΣΤΕ ΑΝΊΚΑΝΟΙ ΝΑ ΤΗ ΒΟΗΘΉΣΟΥΜΕ) μπορεί να μας… ανταποδώσει αυτή την τεράστια χάρη που θα της κάνουμε!
image
Ακολουθούν φωτογραφίες από το φοινικόδασος της Πρέβελη που τραβήχτηκαν τον Αύγουστο του 2012:

IMG_2176IMG_2173 IMG_2175 preveli1   preveli2
preveli3IMG_2189
IMG_2216

2 σχόλια:

  1. Πανέμορφh παραλία!
    Η φύση είναι δυνατή! Ζωή και θάνατος μαζί σε κάθε στιγμή της.Κάτι γεννιέται, όταν κάτι πεθαίνει!Και ευτυχώς αυτά που γεννήθηκαν στην Πρέβελη δεν είναι οικόπεδα...

    Έχουμε πολλά να μάθουμε από αυτή. Το πως αλλάζει στο χρόνο και μαζί με αυτήν τα πάντα γύρω μας, μαζί και οι κοινωνίες μας. Κάτι καινούργιο θα γεννηθεί μέσα από τον θάνατο που οδηγούμαστε.

    Και φυσικά ας κάνουμε τα πάντα προκειμένου να μην μπει και αυτή η παραλία στο σχέδιο της κυβέρνησης για αξιοποιήση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο φοίνικας του Θεόφραστου είναι πραγματικό σκυλί και το έδειξε. Διάφορα σενάρια καταστροφολογικά και πανικού δημιουργήθηκαν από τα ΜΜΕ εκείνη την περίοδο για το φοινικόδασος της Πρέβελης. Κι όμως έτυχε πριν την πυρκαγιά της 22ας Αυγούστου του 2010 να έχω διαβάσει για την πυρανθεκτικότητα του phoenix theophrastii κι έτσι με έκανε να μην πιστεύω ότι το φοινικόδασος τελείωσε!! Έτσι κι έγινε. Μάλιστα το επισκέφτηκα πέρυσι το Σεπτέμβριο και ήδη το έλεγες αποκατεστημένο, δεν χρειάζεται να συζητάμε για το πως είναι σήμερα!! Το μόνο είδος του βιότοπου πέρυσι που δεν είχε αποκατασταθεί πλήρως ήταν οι χαρουπιές. Εδώ στην Ελλάδα όλοι είμαστε "πολύξεροι" και "συμπερασματολόγοι" πριν καν βγει ένα συμπέρασμα, η φύση όμως άλλα μας λέει!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή