ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Δευτέρα, 15 Οκτωβρίου 2012

Δ.Τ: Κάτι νέο γεννιέται στο Μαλεβίζι!

malevizi Tην ίδια περίπου περίοδο, σε διαφορετικές τοποθεσίες από διαφορετικούς ανθρώπους, με διαφορετικά πολιτικά πιστεύω, αλλά με κοινή την πίστη ότι η ευαισθητοποίηση, η ενεργοποίηση της κοινωνίας από τη βάση της, η κατάθεση θεμάτων και προβληματισμών από τον πολίτη σε συνθήκες άμεσου δημοκρατικού διαλόγου, μπορεί να φέρει τον τόπο μπροστά, να χειραφετήσει την κοινωνία ως σύνολο και να ενώσει τόπους και νοοτροπίες φαινομενικά αντίθετες, ωρίμασε τη σκέψη για τη δημιουργία της κίνησης ενεργών πολιτών Μαλεβιζίου, μιας κίνησης από τους πολίτες για τους πολίτες, ανοιχτή, χωρίς αποκλεισμούς, κομματισμούς, παραγοντισμούς, στηριγμένη στην αμοιβαία εμπιστοσύνη και την πεποίθηση ότι ο κόσμος μπορεί να γυρίσει, να πάρει δημιουργική στροφή, να κάνει τη διαφορετικότητα συνεκτικό κρίκο του όλου, με αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες και βιωματικού χαρακτήρα πολιτικές, κοινωνικές, πολιτιστικές, αθλητικές και φυσιολατρικές εμπειρίες.
Αρχίζοντας τη δραστηριοποίησή της με αφορμή ένα μεγάλο θέμα που απασχολεί κυρίως το ορεινό Μαλεβίζι, αυτό των «επενδύσεων» βιομηχανικού τύπου ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, συνέβαλε στη δημιουργία μεγάλων λαϊκών συνελεύσεων στο Γάζι, στο Μάραθος, στην Τύλισο και πρόσφατα στον Κρουσώνα.
Η προσπάθεια ανταλλαγής απόψεων γύρω από την περαιτέρω διαμόρφωση της κίνησης, μας έφερε...
την Κυριακή 07 Οκτωβρίου, σε έναν μαγευτικό τόπο, στον Έβδομο, στις Γωνιές Μαλεβιζίου. Ο πολιτιστικός σύλλογος Γωνιών, που και ο ίδιος έχει δραστηριοποιηθεί στην οργάνωση του αγώνα κατά των Β.Α.Π.Ε. και συμβάλλει στο διάλογο και πληροφόρηση της τοπικής κοινωνίας, μας ξενάγησε στο «γωνιανό αόρι», μας έδειξε τον πρόσφατα ανακαινισμένο Ανεμόμυλο και ετοίμασε ένα θαυμάσιο γεύμα στο ύπαιθρο, όπου μπορέσαμε να ανταλλάξουμε απόψεις, να θαυμάσουμε το τοπίο, να δούμε από κοντά τις αντιθέσεις του πολιτισμού, να νιώσουμε την αναλγησία των αρχόντων, βλέποντας από ψηλά και σε ακτίνα πολλών χιλιομέτρων υπάρχουσες εγκαταστάσεις Β.Α.Π.Ε, τα παράνομα λατομεία, καθώς και τα μελλοντικά σεληνιακά τοπία που πρόκειται να δημιουργηθούν, σε μια τεράστια έκταση στο βορειοδυτικό Μαλεβίζι, εάν ολοκληρωθούν οι βιομηχανικού τύπου παρεμβάσεις παραγωγής ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.
Η επόμενη συνάντηση διαμόρφωσης και ιεράρχησης προτεραιοτήτων, θα γίνει την Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012 στο Φόδελε. Εκεί θα καλεστούμε να πούμε το μεγάλο ΟΧΙ στις πεπατημένες της εξουσίας, στη μοιρολατρία, τον παραγοντισμό στην ανάπτυξη που καταστρέφει την παραγωγή, το περιβάλλον, τον πολιτισμό, την ταυτότητά μας και ένα μεγάλο ΝΑΙ στην πρόκληση της δουλειάς από τη βάση, με τη δημιουργία πραγματικών συνθηκών δημοκρατικής πολυσυλλεκτικής δράσης, με συμμετοχές από όλο το φάσμα του μαλεβιζιώτικου γίγνεσθαι. Θα συναντηθούμε στις 11.30 το πρωί στην πλατεία δημαρχείου στο Γάζι, από όπου θα ξεκινήσουμε για το Φόδελε, όπου θα ξεναγηθούμε, θα περπατήσουμε, θα ανταλλάξουμε απόψεις και θα καταλήξουμε σε παραδοσιακό ρακοκάζανο για τα περαιτέρω...
Κάτι νέο γεννιέται, κάτι νέο προκύπτει σίγουρα στο Μαλεβίζι, το εάν θα γιγαντωθεί, θα εξαρτηθεί από τους ίδιους τους πολίτες, από τους πρωτεργάτες και από τις συνθήκες. Όμως τις περισσότερες συνθήκες μπορούμε να τις διαμορφώσουμε εμείς οι ίδιοι με τη στάση μας, με την απόφαση της συνδημιουργίας, με εμπιστοσύνη και χωρίς προαπαιτούμενα. Όποιος φοβάται τη σκιά του τώρα, αύριο θα φοβηθεί να κοιτάξει τα αστέρια!
Όσοι πιστοί και άπιστοι, προσέλθετε!
«Κίνηση Ενεργών Πολιτών Μαλεβιζίου»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου