ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

Απειλές κατά του Δ/ντη της Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου Γόρτυνας από αιρετούς!

Σε καταγγελία της δημοτικής αρχής του Δήμου Γόρτυνας προχώρησε το Διοικητικό  Συμβούλιο του Συλλόγου των Εργαζομένων στους ΟΤΑ Νομού Ηρακλείου, μετά τη μη καταβολή του μισθού στους εργαζόμενους, αλλά και την καταγγελία του Δ/ντή της Οικονομικής Υπηρεσίας του ίδιου δήμου κου Γεώργιου Κρουσανιωτάκη ότι δέχεται απειλές από αιρετούς.
Το σχετικό δελτίο τύπου έχει ως εξής:
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου των Εργαζομένων στους ΟΤΑ Νομού Ηρακλείου, σε έκτακτη συνεδρίασή του την 16η Οκτωβρίου 2012, εξ’ αιτίας της μη πληρωμής των εργαζομένων στο δήμο Γόρτυνας και αφού έλαβε υπ’ όψη του την επικρατούσα κατάσταση στον δήμο Γόρτυνας, την απόφαση της τοπικής γενικής συνέλευσης των συναδέλφων του ίδιου δήμου, την καταγγελία του συναδέλφου Γεωργίου Κρουσανιωτάκη,
αποφάσισε ομόφωνα
1. Καταγγέλλει την Δημοτική Αρχή Γόρτυνας, επειδή με τις ενέργειές της κατάφερε να πληρωθούν τις αντιμισθίες τους την 10-10-2012 οι αιρετοί του δήμου και να μείνει απλήρωτο το μόνιμο προσωπικό του δήμου.
2. Καταγγέλλει τις πιέσεις και απειλές που δέχεται καθημερινά ο Δ/ντής της Οικονομικής Υπηρεσίας του ίδιου δήμου συνάδελφος Γεώργιος Κρουσανιωτάκης, με αποκορύφωμα όλων αυτών το περιστατικό σε βάρος του από τον...
Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Άνω Ακρίων Γαλανό Νικόλαο και καλεί τον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, στον οποίο και έχει κοινοποιηθεί η καταγγελία, να προβεί στις προβλεπόμενες από τον νόμο ενέργειές του.
Η άρνηση του συναδέλφου Δ/ντή της Οικονομικής Υπηρεσίας στο να μη στέλνει στην Ενιαία Αρχή Πληρωμών το αρχείο με τις πληρωμές των εξόδων κίνησης των Προέδρων των Τοπικών Κοινοτήτων ή τις αντιμισθίες των αιρετών, οφείλεται στο γεγονός ότι δεν υπάρχουν χρήματα στον δήμο για να είναι δυνατή η πληρωμή τους και η άρνησή του στο να μην παρέχει τις απαιτούμενες από το νόμο (άρθρο 11 του πδ 113/2010 και την εγγκ. Υπ.Οικ. 2/91118/0026/29.12.2010) προτάσεις ανάληψης υποχρέωσης, με τις οποίες θα δεσμεύονται οι αναγκαίες πιστώσεις (δημοσιονομική δέσμευση) για προμήθειες ή για την εκτέλεση έργων ή την εκπόνηση νέων μελετών, οφείλεται στο γεγονός ότι δεν υπάρχουν ταμειακά διαθέσιμα στο δήμο και σύμφωνα με την με αριθμό πρωτ. Οικ. 2/98253/0094/30-12-2011 εγκύκλιο του Υπουργείου Οικονομικών Γενικής Γραμματείας Δημοσιονομικής Πολιτικής, πρέπει να ελέγχεται η διαθεσιμότητα όχι μόνο των πιστώσεων του προϋπολογισμού αλλά και αυτή της επάρκειας ταμειακών διαθεσίμων. Για την κακή οικονομική κατάσταση του δήμου Γόρτυνας οι μόνοι που δεν φταίνε είναι οι εργαζόμενοι του δήμου και ας αναζητήσουν αλλού ευθύνες και εξιλαστήρια θύματα.
3. Να παραστεί το Διοικητικό Συμβούλιο και όλοι οι εργαζόμενοι του δήμου Γόρτυνας στο προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Γόρτυνας, προκειμένου να ενημερώσουν αυτό για την επικρατούσα κατάσταση στον δήμο τους, για την ισχύουσα νομοθεσία και να ζητήσουν την στήριξή του για την διασφάλιση και έγκαιρη καταβολή της μισθοδοσίας του, σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις του άρθρου 24 του Ν.1080/1980 και του άρθρου 49 παρ. 4 του Ν.3979/2011, που ρητά αναφέρει ότι «οι αποδοχές του προσωπικού των δήμων και των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου αυτών, καταβάλλονται κατά προτεραιότητα πριν από κάθε άλλη δαπάνη από τους οικείους δήμους και τα νομικά τους πρόσωπα».
clip_image002 Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
clip_image004
ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΜΥΡΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου