ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

Αύριο (6 Οκτωβρίου) η εξ’ αναβολής δίκη για την κατεδάφιση του Ξενία Ηρακλείου

Αύριο (6 Οκτωβρίου) αναμένετε να εκδικαστεί τελικά, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που έχω, η υπόθεση κατεδάφισης του Ξενία Ηρακλείου, στο εφετείο των Χανίων. Η υπόθεση έχει αναβληθεί ήδη επτά φορές, αλλά όπως μου είπε άτομο που γνωρίζει την υπόθεση, “αύριο θα εκδικαστεί σίγουρα, δεν υπάρχει περίπτωση να δώσουν άλλη αναβολή”.  Μένει να δούμε αν όντως συμβεί αυτό.

Θυμίζω ότι 34 άτομα διώκονται για την «ύποπτη» κατεδάφιση του «Ξενία» στην παραλιακή λεωφόρο του Ηρακλείου Κρήτης, το 2004 και τη βλάβη που αυτή επέφερε στο δημόσιο.

Κατηγορούμενοι είναι  ο  (τότε και τώρα) περιφερειάρχης Κρήτης Αθανάσιος Καρούντζος, ο διευθύνων σύμβουλος της «ΕΤΑ Α.Ε.» το 2004, Αν. Χωμενίδης, ο δήμαρχος Ηρακλείου Γιάννης Κουράκης, 26 δημοτικοί σύμβουλοι (πρώην και νυν), ο πρώην διευθυντής της Περιφέρειας Κρήτης Στ. Τζουανάκης και 4 υπάλληλοι της Πολεοδομίας Ηρακλείου.

Οι κατηγορίες που βαρύνουν τους διωκόμενους είναι απιστία, παράβαση καθήκοντος, και ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος σε βαθμό πλημμελήματος.

Ελπίζω η δικαιοσύνη να κρίνει σωστά, και να μη ρίξει ευθύνη αποκλειστικά σε υπηρεσιακούς παράγοντες, οι οποίοι έδρασαν κατόπιν πολιτικών εντολών και κατευθύνσεων. Και ελπίζω, έστω για μία φορά, οι πολιτικοί να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν, και να παραδεχτούν ότι με δικές τους εντολές και πρωτοβουλίες πραγματοποιήθηκε η κατεδάφιση. 

1 σχόλιο:

  1. το νέο τσατσο σάιτ του ηρακλείου του κάνει διαφήμιση την ίδια ώρα που η δικαιοσύνη παλεύει (?) να τον βάλει μέσα... κάτσε να δούμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή