ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2010

教我的孩子...中文 (Μάθε παιδί μου..Κινέζικα)

Όχι, δεν είναι σε λάθος γραμματοσειρά  ο τίτλος, και εμφανίζεται σαν…Κινέζικα!!! Απλά είναι στο πνεύμα της εποχής… Στα Ελληνικά σημαίνει “μάθε παιδί μου…κινέζικα” !!! Αυτό μου ήρθε στο μυαλό όταν παρακολουθώντας ειδήσεις σε όλα μα όλα τα κανάλια, είδα να εκθειάζουν τον Γιώργο Παπανδρέου και την κυβέρνηση για τις συμφωνίες που υπογράφτηκαν με τον Κινέζο πρωθυπουργό και τη συνοδεία του, αλλά και για την υπόσχεση ότι η Κίνα θα αγοράσει Ελληνικά ομόλογα όταν η χώρα μας ξαναβγεί στις αγορές το 2011.

Δεν ξέρω αν οι συμφωνίες αυτές θα είναι τελικά επικερδείς για τη χώρα μας, ούτε καν τι είδους συμφωνίες είναι αυτές. Το μόνο που αποκόμισα σαν κλίμα από τα δελτία ειδήσεων, είναι ότι η Κίνα θα σώσει την Ελληνική οικονομία, ότι στηρίζει της προσπάθειες της κυβέρνησης, και ότι είμαστε ο πιο αξιόπιστός της εταίρος στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Όλα τα παραπάνω φυσικά και είναι θετικά, αν ισχύσουν και στην πράξη.

Μέχρι και πριν από κανά-δυο μήνες, αν άκουγες για κινέζους και κινέζικες επιχειρήσεις, ο νους σου πήγαινε στο σκάρτο πράγμα, το δεύτερης ποιότητας, από φτηνά υλικά και όχι ελεγμένο για την υγεία μας… Ξαφνικά , να μου το θυμάστε αυτό, θα μας περάσουν το μήνυμα σιγά-σιγά ότι οι κινέζικες επιχειρήσεις είναι υποδείγματα, και τα προϊόντα τους άριστα!!

Άσε που, έτσι που μας τα παρουσίασαν τα πράγματα, θα βάλουμε όλοι τα παιδία μας να μάθουν κινέζικα, αφού με τόσες Κινέζικές επενδύσεις που θα γίνουν στη χώρα μας, και τόσους Κινέζους τουρίστες που θα υποδεχτούμε τα επόμενα χρόνια, μάλλον θα μας είναι πιο χρήσιμα από τα Αγγλικά!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου