ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010

«Σφυροκόπημα» σε διακινητές παιδικής πορνογραφίας


Στη σύλληψη 18 ατόμων και στο σχηματισμό δικογραφίας σε βάρος άλλων 177, με την κατηγορία της κατοχής και διακίνησης υλικού παιδικής πορνογραφίας προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές, έπειτα από τετράμηνη επιχείρηση με την κωδική ονομασία «Σφυροκόπημα».
Ειδικότερα, έπειτα από έρευνα στο διαδίκτυο που πραγματοποίησε το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Αθήνας σε συνεργασία με το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του γενικότερου σχεδιασμού για την πάταξη της πορνογραφίας ανηλίκων, διαπιστώθηκε παγκοσμίως η εμπλοκή χρηστών του Ιντερνετ από 170 χώρες σε 144.285 ηλεκτρονικά ίχνη, ενώ όσον αφορά στη χώρα μας διαπιστώθηκε η εμπλοκή (προμήθεια υλικού παιδικής πορνογραφίας) 361 διαφορετικών μοναδικών ηλεκτρονικών ιχνών.
Σε ψηφιακή ανάλυση η οποία πραγματοποιήθηκε στα προαναφερθέντα ηλεκτρονικά ίχνη και διήρκησε τέσσερις μήνες, ταυτοποιήθηκαν ψηφιακά 177 χρήστες Ιντερνετ να έχουν διακινήσει στο διαδίκτυο σκληρότατο υλικό παιδικής πορνογραφίας, στο οποίο απεικόνιζαν πολύ μικρά παιδιά σε σεξουαλική δραστηριότητα με ενηλίκους.
Σύμφωνα με τις έρευνες της Αστυνομίας, οι εμπλεκόμενοι δρούσαν, διακινώντας το υλικό από την Αττική, την Κρήτη...,
 την Πρέβεζα, την Κέρκυρα, τη Λευκάδα, το Μεσολόγγι, την Πάτρα, το Αίγιο, την Καλαμάτα, το Γαλαξίδι, τη Λιβαδειά, τη Θήβα, τη Μύκονο, τη Σύρο, τη Ρόδο, τη Μήλο, την Πάρο, την Κω, τη Λαμία, τη Θεσσαλονίκη, τα Ιωάννινα, την Άρτα, την Καλαμαριά, τη Σκιάθο, το Βελεστίνο, την Κατερίνη, την Καρδίτσα, τη Μυτιλήνη, τα Τρίκαλα, τις Σέρρες, τη Χαλκιδική, τη Νάουσα, την Αριδαία, την Κοζάνη, την Πτολεμαΐδα, τα Γρεβενά, την Καβάλα, το Κιλκίς, την Αλεξανδρούπολη, την Κομοτηνή, τη Λάρισα, και την Ημαθία.
Κλιμάκια της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μετέβηκαν στις συγκεκριμένες περιοχές και σε συνεργασία με τις κατά τόπους αστυνομικές υπηρεσίες, διενήργησαν έρευνες, από τις οποίες προέκυψε ψηφιακό υλικό του οποίου ότι η σκληρότητα σε ορισμένες περιπτώσεις ήταν πρωτοφανής.
Πιο συγκεκριμένα, από τις μέχρι τώρα έρευνες, κατασχέθηκαν 308 σκληροί δίσκοι Η/Υ, 39 φορητοί Η/Υ και πλήθος ψηφιακών δίσκων CD - DVD συνολικής χωρητικότητας 211.000 GB. Τα ευρήματα αυτά ερευνώνται περαιτέρω, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν οι εμπλεκόμενοι συνεργάζονταν μεταξύ τους ή με άλλους χρήστες του Ίντερνετ με σκοπό την ανταλλαγή και την διακίνηση αρχείων πορνογραφίας ανηλίκων.
Σημειώνεται ότι άλλα δύο άτομα αναζητούνται για να συλληφθούν στο πλαίσιο του αυτοφώρου, ενώ όλοι οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους κατά τόπους αρμόδιους εισαγγελείς.
πηγή: naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου