ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

Απόλυση συνδικαλιστή από την Ολυμπιακή στο Ηράκλειο, για δηλώσεις του στα μέσα ενημέρωσης

Η Ολυμπιακή Αεροπορία  (OLYMPIC HANDLING) του ομίλου «MIG» του Α. Βγενόπουλου, έχει προχωρήσει το τελευταίο διάστημα σε απολύσεις σε όλη τη χώρα. Στο Ηράκλειο, μέχρι το τέλος Νοέμβρη, είχαν γίνει 21 απολύσεις. Ο τρόπος όμως με τον οποίο έγιναν, είναι πραγματικά τρομοκρατικός: δύο στελέχη της εταιρίας κατέβηκαν από την Αθήνα, μπήκαν σ’ ένα γραφείο, κι εκεί καλούσαν έναν-έναν τους εργαζόμενους για προσωπική συνέντευξη. Στη συνέχεια, ανακοίνωναν τις απολύσεις!!! Φαντάζεστε λοιπόν πως ένιωθαν οι άνθρωποι που περίμεναν ν’ ακούσουν το δικό τους όνομα για να πάνε στη “συνέντευξη”!!!

Όμως δεν είναι μόνο αυτό καταδικαστέο. Μετά τα δύο πρώτα κύματα απολύσεων (15 στις 20 Νοεμβρίου, και άλλες 8 μετά), και δεδομένου ότι στην εταιρία αυτή δεν υπάρχει σωματείο εργαζομένων, ανέλαβαν κάποιοι εργαζόμενοι να συστήσουν μια “Επιτροπή αγώνα για την επαναπρόσληψη των εργαζομένων”. Ένας από αυτούς που πρωτοστάτησαν στο στήσιμο αυτής της επιτροπής, ήταν και ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΡΙΓΩΝΑΚΗΣ. Ο Βασίλης Τριγωνάκης είναι συνδικαλιστής του ΠΑΜΕ, και ήταν υποψήφιος Περιφερειακός σύμβουλος στις πρόσφατες εκλογές με το συνδυασμό «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΡΗΤΗΣ».

Η επιτροπή αυτή, προσπάθησε να διαπραγματευτεί με την εταιρία. Παράλληλα, γνωστοποίησε με δηλώσεις στα μέσα ενημέρωσης την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην Ολυμπιακή με τις μαζικές απολύσεις. Ο Βασίλης είχε κάνει δηλώσεις στα τέλη Νοεμβρίου στα τοπικά κανάλια. Τις δηλώσεις του τις βλέπετε στο παρακάτω βίντεο:

Εκτός από τις δηλώσεις, ήταν παρών, ως μέλος της αντιπροσωπείας της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων, στην τριμερή συνάντηση στην Επιθεώρηση Εργασίας την προηγούμενη Δευτέρα 6 Δεκέμβρη, που έγινε παρουσία του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας Ιωσήφ Μαστραντωνάκη και του υφυπουργού Εργασίας Βασίλη Γκεγκέρογλου.

Φαίνεται πως η δράση του αυτή ενόχλησε τα στελέχη της επιχείρησης, αφού 4 μέρες μετά, την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου, γνωστοποίησαν και στον ίδιο την απόλυσή του. Όπως μάλιστα γράφεται στο Ριζοσπάστη, “ως αιτία της απόλυσης η εργοδοσία επικαλέστηκε το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια κινητοποιήσεων στο αεροδρόμιο Ηρακλείου με αφορμή τις απολύσεις ο Βασίλης Τριγωνάκης με δηλώσεις του στα ΜΜΕ κατήγγειλε τις απολύσεις και απαίτησε την άμεση επαναπρόσληψη όλων των συναδέλφων του, κάτι που όπως λέει η εργοδοσία αντιβαίνει στον εσωτερικό κανονισμό της επιχείρησης που απαγορεύει δηλώσεις σε μέσα ενημέρωσης από τους εργαζομένους της για «εσωτερικά θέματα» της επιχείρησης”.

Σε αυτό το σημείο να αναφέρω ότι σε γενικές γραμμές δεν έχω ιδιαίτερη συμπάθεια στους συνδικαλιστές… Ειδικά του ΠΑΜΕ είναι πολύ απόλυτοι στις θέσεις που εκφράζουν. Όμως καμιά φορά, όπως τη συγκεκριμένη, που όλοι οι υπόλοιποι κάνουν τις “κότες”, είναι οι μόνοι που βγαίνουν μπροστά…

Η περίπτωση όμως αυτή του ΒΑΣΙΛΗ ΤΡΙΓΩΝΑΚΗ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ Ν’ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΕΙ ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΙΝΗΘΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ, όπως έκανε στην περίπτωση του εργαζόμενου στο Ιατρικό Κρήτης, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΑΠΕΙ ΣΤΙΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΑ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ ΩΣ ΜΕΣΟ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΦΙΜΩΣΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ.

Τέλος, θέση πρέπει να πάρει και ο συμπολίτης μας Υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου, ο οποίος μέχρι στιγμής φαίνεται απλώς να παρακολουθεί τις εξελίξεις που γίνονται στην ίδια του την πόλη, χωρίς να παίρνει σημαντικές πρωτοβουλίες.

1 σχόλιο:

  1. Συμφωνώ απόλυτα με τη θέση σου για το ΠΑΜΕ. Είναι απόλυτοι αλλά είναι οι μόνοι που κάτι κάνουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή