ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

Άμεση επίσκεψη του εισαγγελέα στις παράνομες χωματερές των Βασιλειών. Σε οικόπεδα του Δήμου Ηρακλείου οι δύο από τις τρεις!!!

Άμεση ήταν η ανταπόκριση του προϊστάμενου της Εισαγγελίας Ηρακλείου κου Μαρκάκη, στην πρόσκληση-καταγγελία του Πολιτιστικού Συλλόγου Βασιλειών. Τις τρείς τελικά (και όχι δύο) παράνομες, ανεξέλεγκτες και επικίνδυνες για τη Δημόσια Υγεία και το περιβάλλον χωματερές στις Βασιλειές επισκέφθηκε σήμερα το πρωί στις 10 ο εισαγγελέας, συνοδευόμενος από κλιμάκιο της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Νομαρχίας. Στο χώρο ξεναγήθηκε από τον πρόεδρο του συλλόγου κο Μπιμπάκη Γιάννη και τον πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου Βασιλειών κ. Σμαραγδάκη Νικόλαο.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ1

ΕΠΙΣΚΕΨΗ2

Ο εισαγγελέας διαπίστωσε από κοντά την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στις χωματερές, τη σήψη και τη δυσοσμία νεκρών ζώων και δεκάδων σάκων με υπολείμματα από νεκρά κοτόπουλα εκτός των άλλων επιβαρυντικών για το περιβάλλον υλικών. Και όπως ήταν φυσικό, έδωσε άμεσα εντολή να σταματήσει η λειτουργία των χωματερών, και να μεριμνήσουν οι αρμόδιες υπηρεσίες της Νομαρχίας, ώστε να αποκατασταθεί το φυσικό περιβάλλον. Ταυτόχρονα ο ίδιος υποσχέθηκε ότι θα κινήσει άμεσα όλες τις νόμιμες διαδικασίες.

Αξιοσημείωτο πάντως είναι ότι τι δύο εκ των τριών χωματερών λειτουργούν σε οικόπεδα ιδιοκτησίας του Δήμου Ηρακλείου!!! Η τρίτη χωματερή λειτουργεί σε ιδιόκτητο χωράφι-λιόφυτο.

Ο πολιτιστικός σύλλογος Βασιλειών, με ανακοίνωσή του, εκπροσωπώντας και τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής των Βασιλειών,  εκφράζουν την ανακούφισή τους για την εξέλιξη που πήρε το θέμα εξαιτίας της ευαισθησίας και της αμεσότητας της δράσης της Εισαγγελίας και ειδικότερα του κ. Μαρκάκη στον οποίο εκφράζει τις  ευχαριστίες του.

ΒΑΣΙΛΙΕΣ 11

ΧΩΜΑΤΕΡΗ_1

ΧΩΜΑΤΕΡΗ_2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου