ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Κίνημα “δεν πληρώνω εισιτήριο στο νοσοκομείο”

Άλλο ένα κίνημα ενεργών πολιτών έχει ξεκινήσει δράση στο Ρέθυμνο, αυτή τη φορά ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης για προσπάθεια «σωτηρίας» του ΕΣΥ μέσα από την καθιέρωση και την αύξηση των εισιτηρίων στα Νοσοκομεία. Με ανακοίνωσή τους τα πρωτοβάθμια σωματεία Ρεθύμνου  υπογραμμίζοντας πως «οι πολίτες δεν πρέπει να πληρώνουν «διόδια» για να εξεταστούν στα δημόσια νοσοκομεία», και εκφράζουν την υποστήριξή τους στην κινητοποίηση των νοσοκομειακών γιατρών που θα γίνει τη Δευτέρα το πρωί στα Εξωτερικά Ιατρεία του Νοσοκομείου Ρεθύμνου, για δωρεάν πρόσβαση όλων των πολιτών στις δημόσιες υπηρεσίες Υγείας.

Η ανακοίνωση των πρωτοβάθμιων σωματείων Ρεθύμνου έχει ως εξής:

«Δεν φτάνει που μας έκοψαν μισθούς, συντάξεις, ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα. Δεν φτάνει που με την «σωτήρια» πολιτική τους έχει οδηγηθεί ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας στην ανεργία, την ανέχεια και την  απόγνωση.

Τώρα οι κυβερνώντες μας  αποφάσισαν ότι για να «σωθεί» το ΕΣΥ πρέπει οι πολίτες να πληρώνουν «διόδια» για να εξεταστούν στα δημόσια  νοσοκομεία και στα Κέντρα Υγείας.
Σε λίγο θα μας πουν ότι για να «σωθούν» τα Ασφαλιστικά Ταμεία πρέπει να πληρώνουμε από την τσέπη μας για όλες τις εξετάσεις και τα φάρμακα που χρειαζόμαστε.
Εκεί οδηγεί η λογική της αντιμετώπισης της δημόσιας Υγείας ως «περιττό βάρος» για το Κράτος, που πρέπει σταδιακά να μετακυλιστεί στις πλάτες  των πολιτών. Ήδη η Υγεία στη χώρα μας είναι σε ποσοστό πάνω από το 50% ιδιωτική!

Καιρός να βάλουμε ένα τέρμα!
Οι μόνοι που δεν ευθύνονται για τα χρέη των νοσοκομείων, για την κακοδιαχείριση, τη συναλλαγή, τη σπατάλη και τη διαφθορά είναι οι πολίτες.
Γι’ αυτό και δεν πρέπει να πληρώσουν άλλο. Ούτε τα 5 ευρώ του κ. Λοβέρδου, ούτε άλλο χαράτσι. Έχουμε  ήδη προπληρώσει 2 φορές για τη Δημόσια  Υγεία , μια με τις εισφορές μας  στα Ταμεία και μια με τη φορολογία μας.

Ας καταλάβουν επιτέλους ότι τα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας δεν είναι επιχειρήσεις, η Υγεία δεν είναι εμπόρευμα και οι ασθενείς δεν είναι πελάτες που πρέπει να περάσουν από το ταμείο.
Η δημόσια, δωρεάν περίθαλψη ποιότητας για όλους είναι δικαίωμα και η υπεράσπισή της είναι υπόθεση όλων.
Διεκδικούμε:
- Ελεύθερη πρόσβαση στα δημόσια Νοσοκομεία – Κέντρα Υγείας
- Να μην πληρώνει κανείς το εισιτήριο των 5 ευρώ
- Δωρεάν εξετάσεις για τους άνεργους, ανασφάλιστους, μετανάστες.
Στηρίζουμε την κινητοποίηση των νοσοκομειακών γιατρών τη Δευτέρα 31/1 το πρωί στα Εξωτερικά Ιατρεία του Νοσοκομείου για δωρεάν πρόσβαση όλων των πολιτών στις δημόσιες υπηρεσίες Υγείας»
.

Ποιος μπορεί αλήθεια να διαφωνήσει με όσα αναφέρονται στην ανακοίνωση; Δεν έχουμε πληρώσει τις κρατήσεις μας για την ιατρική μας περίθαλψη; Γιατί να πληρώνουμε ΕΠΙΠΛΕΟΝ χρήματα στα νοσοκομεία; Για να τα δίνουν στους προμηθευτές φίλους τους; Δεν είναι αυτό ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΑΜΕΣΗ φορολογία;

Αυτό το κίνημα αφορά όλους μας και χρειάζεται τη συμμετοχή μας. Πρέπει όμως ταυτόχρονα να εξαπλωθεί και σε όλη την Ελλάδα, για να μην περάσει στην πράξη το “χαράτσι” των 5 ευρώ του Λοβέρδου.

1 σχόλιο:

  1. ο ορκος του ιπποκρατη δεν κανει πεντε ευρω ελληνες και ξενοι τσαμπα στο γιατρο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή