ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Προανακριτική για τον… υποβρυχι-Ακη (βίντεο)!

Δεν έπεισε τους βουλευτές η ομιλία το απόγευμα στη βουλή του Άκη Τσοχατζόπουλου, και με  226  ψήφους υπέρ, εννέα κατά, εννέα παρών, ένα λευκό  και πέντε άκυρα  η Ολομέλεια της Βουλής αποφάσισε την παραπομπή του πρώην υπουργού Άμυνας σε προανακριτική επιτροπή για το θέμα των υποβρυχίων.

Ο πρώην υπουργός μίλησε για επικοινωνιακή καταιγίδα εναντίον του, για λάσπη και για συκοφαντίες, ακόμα και για το σπίτι του που τόσα έχουν γραφτεί. Φυσικά αρνήθηκε ότι είναι παραλήπτηση χρημάτων από τη Γερμανική κοινοπραξία HDW/Ferrostaal, η οποία προμήθευσε το Ελληνικό κράτος με τα υποβρύχια, και είπε ότι τις  αποφάσεις για τους εξοπλισμούς τις λαμβάνει τελικά το Συμβούλιο Άμυνας και το ΚΥΣΕΑ.

Ακόμα ο πρώην υπουργός είπε ότι η Ελληνική δικαιοσύνη ήδη ερευνά το θέμα, σε συνεργασία με τη Γερμανική δικαιοσύνη, και ότι ακόμα δεν έχει αποφανθεί. “Υπάρχει άλλος που  μπορεί να βγάλει αποτέλεσμα γι΄ αυτή τη διαδικασία, πέραν της δικαιοσύνης;” , αναρωτήθηκε, αφήνοντας αιχμές για μέσα ενημέρωσης, που τον έχουν εμπλέξει άμεσα με τις μίζες. Όμως αιχμές άφησε και για το κόμμα του, το ΠΑΣΟΚ: "η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ οδηγήθηκε από κάποιους σε μια ενέργεια πολιτικά, ηθικά, ακόμη και νομικά απαράδεκτη, με σκοπό να στήσουν ένα "Κολοσσαίο" προκειμένου με την εξόντωση κάποιων και τη διάσωση άλλων να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη".

Ένα σημαντικό σημείο της ομιλίας του κατά τη γνώμη μου είναι αυτό στο οποίο λέει ότι “η διαδικασία που επελέγει είναι ΝΟΜΙΚΑ αστήρικτη” καθώς σύμφωνα με το νόμο “περί ευθύνης Υπουργών”, καθώς “δεν μπορεί να ασκηθεί ποινική δίωξη μετά τη δεύτερη τακτική σύνοδο της δεύτερης βουλευτικής περιόδου που αρχίζει μετά την τέλεση του αδικήματος”. Να το θυμάστε αυτό μετά από μερικούς μήνες, όταν θα μας ανακοινώνουν το αποτέλεσμα της προανακριτικής επιτροπής…

Δείτε ένα απόσπασμα της ομιλίας του Άκη Τσοχατσόπουλου:

 

Υ.Γ.: Οι υπόλοιποι 50 βουλευτές από τους 300, που ήταν; Γιατί ψήφισαν μόνο 250; Δεν τους πληρώνουμε για να συμμετέχουν σε αυτές τις διαδικασίες; Ή πάνε όποτε γουστάρουν; Μάλλον θεώρησαν ότι δεν είναι σοβαρό το θέμα…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου