ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Το υπουργείο οικονομικών σας φέρνει πιο κοντά!!!

imageΠριν από ένα μήνα ακριβώς, κύκλοι του υπουργείου οικονομικών είχαν διαρρεύσει, και είχε προβληθεί και αρκετά από τον τύπο, ότι η κυβέρνηση σκέφτεται να μην προχωρήσει στην εξίσωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης με αυτό του κίνησης, τουλάχιστον για φέτος.

Ήρθε όμως χτες η αναθεώρηση του ελλείμματος του 2010 κατά 1 ποσοστιαία μονάδα, που αυτόματα σημαίνει πρόσθετα μέτρα ύψους 3 δις ευρώ. Στα πρόσθετα αυτά μέτρα, πέρα από αυξήσεις τελών κυκλοφορίας, αντικειμενικών αξιών, και άλλων πολλών, σίγουρα θα περιλαμβάνεται πλέον και η αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης, καθώς από αυτό το μέτρο και μόνο υπολογίζεται ότι θα εισπραχθούν 400 εκατομμύρια ευρώ! Είναι δυνατόν λοιπόν, κάτω από τα νέα δεδομένα, να “παραιτηθεί” από αυτό τόσο εύκολα η κυβέρνηση, ειδικά όταν με την προπαγάνδα ένα ολόκληρο χρόνο τώρα, μας έχουν κάνει σχεδόν να το δεχτούμε; Μάλλον όχι…

Ξέρετε όμως τι προβλέπω; Ότι και αυτό το μέτρο θα πάει στο βρόντο, για 2 λόγους: Ό ένας είναι ότι όσοι έχουν την οικονομική δυνατότητα, θα “φουλάρουν” τις δεξαμενές τους από τώρα, έστω και αν ή τιμή του πετρελαίου είναι αρκετά τσιμπημένη. Ο άλλος είναι ότι, όσοι δεν μπορούν να το κάνουν αυτό, δε θα έχουν και τη δυνατότητα από το Σεπτέμβρη να προμηθεύονται τις ίδιες ποσότητες με πέρσι, οπότε η κατανάλωση θα είναι αρκετά μειωμένη και το δεύτερο εξάμηνο του 2011, αλλά και το πρώτο του 2012. Κι εκεί που η κυβέρνηση υπολογίσει 400 εκατομμύρια ευρώ για κάθε εξάμηνο, δε θα βάλει στα ταμεία της ούτε τα μισά!!!

Και τι θα κάνει ο κόσμος, δε θα έχει θέρμανση; Όχι βέβαια.. Αλλά εκεί που πολλοί ρύθμιζαν το θερμοστάτη στους 20 βαθμούς Κελσίου, του χρόνου αναγκαστικά θα τον ρυθμίζουν στους 19 και στους 18!! Αφήστε που τα τζάκια και οι ξυλόσομπες θα ανάβουν μέρα νύχτα!!!

Τα πράγματα είναι πλέον απλά, και έχει ήδη αυτό αποδειχτεί ένα χρόνο τώρα: τα χρήματά μας είναι περιορισμένα, και θα ξοδεύουμε μόνο για τα άκρως απαραίτητα. Και, μπορεί η θέρμανση να συγκαταλέγεται σε αυτά, όμως σίγουρα θα αναγκαστούμε όλοι και σε αυτόν τον τομέα να κάνουμε οικονομία.

Και στο κάτω κάτω, ας βάλουμε και μια μπλούζα παραπάνω μες στο σπίτι, ας σκεπαστούμε και με μια κουβέρτα παραπάνω το βράδυ, ας…συσφίξουμε και λίγο τις σχέσεις μας με το σύντροφό μας! Μάλιστα, προτείνω στο υπουργείο οικονομικών να το κάνει αυτό σύνθημα στην καμπάνια του για την αύξηση του φόρου: “Το υπουργείο οικονομικών σας φέρνει πιο κοντά” !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου