ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Δάσκαλε που δίδασκες, και λόγο δεν εκράτεις..

Θα σας βάλω ένα μικρό κουίζ σήμερα… Ποιός ή ποια είπε τις παρακάτω φράσεις, μόλις ένα μήνα πριν;

«Έπρεπε να επιστρέψω στη δουλειά μου». 

«Διανύουμε μία ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο. Ο καθένας έχει την υποχρέωση να βάλει το δικό του λιθαράκι στον τομέα ευθύνης που έχει αναλάβει. Για εμένα αυτή τη στιγμή προέχει η εκπαίδευση».

Φαντάζομαι θα ψάχνετε όλοι για ένα πρόσωπο που είχε μεγάλη λαχτάρα να επιστρέψει στις αίθουσες διδασκαλίας, να βρεθεί κοντά στα παιδιά, να τα διδάξει, να τα συμβουλέψει, και να τους δώσει τα πρώτα εφόδια για τη ζωή. 

image 

Μπορεί όμως αυτές οι δηλώσεις να ανήκουν σε κάποια, που 28 μέρες μετά που τις έκανε, αφήνει τη διδασκαλία, για να…ασχοληθεί και πάλι με την πολιτική;

Μπορεί αυτές οι δηλώσεις να ανήκουν σε κάποια που, πριν καλά – καλά πάει στο σχολείο, και τη γνωρίσουν τα παιδιά ως δασκάλα τους, τα αφήνει για να … δίνει τις πολύτιμες συμβουλές τις σε κάποιον (που η αλήθεια είναι ότι χρήζει συμβουλών); 

Η απάντηση σε οποιοδήποτε άλλο μέρος του κόσμου θα ήταν “μα φυσικά όχι”. Στην Ελλάδα όμως, η απάντηση είναι “Μα ασφαλώς, ναι”.

sxoinaraki Τις παραπάνω δηλώσεις τις έκανε η κυρία Βαγγελιώ Σχοιναράκη. Η πρώην νομάρχης Ηρακλείου, που είχε παρουσιαστεί στο σχολείο που ανέλαβε μετά τη λήξη της θητείας της όλο χαμόγελο και όλο χαρούλες, και που όπως  διαβάζω σήμερα, αφήνει τη διδασκαλία για να αναλάβει σύμβουλος του Γιώργου Παπανδρέου,  ως “συντονίστρια σε θέματα ειδικών προτεραιοτήτων”.

Τι σημαίνει αυτό ακριβώς δεν ξέρω.. Αλλά αυτό που υποψιάζομαι είναι ότι είναι μια θέση που δημιουργήθηκε ειδικά γι’ αυτήν, για να ανταμειφτεί για τη στάση που κράτησε στις πρόσφατες περιφερειακές εκλογές, όταν δεν της δόθηκε το χρίσμα από το ΠΑΣΟΚ. Θα θυμάστε ότι ενώ όλοι περίμεναν να αντιδράσει, αφού δήλωνε σθεναρά μέχρι την τελευταία στιγμή την υποψηφιότητά της, τελικά δήλωσε “στρατιώτης” της παράταξης, και στήριξε (τουλάχιστον επίσημα) το Σταύρο Αρναουτάκη. Έ, τώρα θα την άφηναν απ’ έξω, με το μισθό της δασκάλας; Δε νομίζω!!

Πολλοί σχολίασαν την είδηση αυτή, φοβούμενοι ότι η αλλαγή  στη ζωή των παιδιών που διδάσκει μέχρι σήμερα η κα Σχοιναράκη δεν θα είναι για καλό τους. Εγώ πάλι τους λέω να μην είναι και τόσο σίγουροι… Γιατί, χωρίς ομολογουμένως να γνωρίζω την πρώην νομάρχη και μέλλουσα σύμβουλο, εγώ το μόνο συμπέρασμα που μπορώ να βγάλω είναι ότι όποιος αφήνει τα παιδιά στη μέση της χρονιάς, για να εκπληρώσει προσωπικές, πολιτικές του φιλοδοξίες, σίγουρα δεν είναι και ο καλύτερος δάσκαλος γι΄αυτά…

8 σχόλια:

  1. Δυστυχώς όλοι οι πολιτικοί μας είναι ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ πολιτικοί και ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΕΣ άνθρωποι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πάμε για οικογενειοκρατία όπως οι Μητσοτάκηδες Καραμανλήδες κλπ. πάνω απο όλα το ηθος, μπράβο, ο λόγος μας συμβόλαιο ή μήπως ο λόγος είναι ότι κι ο ....... αυτοί οι πολιτικοί σού βγαίνουν μουζίκε λαέ. δεν βάζουμε με τίποτα μυαλό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. καλά αυτή δεν ξέρει ούτε να μιλήσει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. χαχαχα! Αν ήξερε να μιλήσει δεν θα την βάζανε σε καίριες θέσεις. Ξέρει όμως να λέει "ναι" εκεί που την βολεύει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η δε μεγάλη "πλάκα" του θέματος, αν μπορέσει κανείς να δει την κοροϊδία σαν αστείο, είναι ότι για να δημοσιευτεί σε ΦΕΚ η πρόσληψη, πρέπει να της είναι γνωστή η απόφαση τουλάχιστον ένα δίμηνο νωρίτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. εγώ δεν το καταλαβαίνω, ΟΛΟΙ τα βλέπουμε τα ακούμε τα καταδικάζουμε ο συνταξιούχος πληρώνει τα φάρμακα, μισθοί και συντάξεις έχουν κοπεί σε ΟΛΟΥΣ πράσινους γαλάζιους κόκκινους κλπ ΑΛΛΑ όταν έλθει η ώρα της κάλπης τότε Ηράκλειο 60% (κουράκης) γαπ. Πώς γίνεται αυτό. πώς γίνεται να μην ανοίγει μύτη; βλέπουμε μόνο την κωμική πλευρά ή είμαστε και εμείς κωμικοί και μας αρέσει ν μας βάζουν λίγο δα.....κι; μάλλον το δεύτερο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μαλάκες είμαστε Ανώνυμε-4:16, και σφουγγοκολάριοι. Ειδικά στην Κρήτη, από τα κολήματα που έχουμε με τον Βενιζέλο ξεκινάνε όλα. Έχει καταστρέψει την Ελλάδα, σαν πράκτωρας των Άγγλων και εδώ τον λετρεύουμε σαν θεό. Ακολουθεί το Πασόκ και σήμερα ψαχνώμαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή