ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Η βόμβα προορίζονταν για το δήμαρχο Ηρακλείου, ή για το Γιάννη Κουράκη;

imageΠρώτο θέμα χτες στα τοπικά ενημερωτικά sites και κανάλια, αλλά και σήμερα στις τοπικές εφημερίδες ήταν, τι άλλο, η έκρηξη μηχανισμού στο αυτοκίνητο του δημάρχου Ηρακλείου κου Κουράκη, έξω από το σπίτι του στα Καμίνια. Και φυσικά σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος του Ηρακλείου έσπευσε να καταδικάσει την τυφλή αυτή ενέργεια, που προκάλεσε ευτυχώς μόνο υλικές ζημιές.

“Αν τα κίνητρά τους ήταν να με τρομοκρατήσουν για να μη συνεχίσω να εφαρμόζω τους νόμους, τους λέω από τώρα ότι έχουν κάνει λάθος. Εγώ θα συνεχίσω να κάνω το καθήκον μου”, δήλωσε ο κος Κουράκης, για να προσθέσει ότι δεν είχε ενοχλήσεις, ούτε ενδείξεις. Άφησε όμως ένα υπονοούμενο, ότι “μέτωπα πιθανόν να υπάρχουν ανοιχτά, από το δήμο Ηρακλείου”

Πραγματικά επειδή ασχολούμαι λιγάκι με τα θέματα του δήμου Ηρακλείου, δυσκολεύομαι να σκεφτώ κάποιο θέμα που θα μπορούσε να αποτελέσει κίνητρο κάποιων για να οργανώσουν μια τέτοια ενέργεια. Ίσως μόνο το θέμα των απορριμμάτων, πίσω από τη διαχείριση των οποίων είναι πιθανόν να υπάρχουν πολύ μεγάλα συμφέροντα. Τα υπόλοιπα θέματα που γνωρίζει ο πολύς κόσμος , δεν έχει δημιουργηθεί ποτέ ένταση, ούτε οι πολιτικές αντιπαραθέσεις φυσικά εντός και εκτός δημοτικού συμβουλίου έχουν πυροδοτήσει τέτοιες ενέργειες στο παρελθόν, στην πρόσφατη ιστορία του δήμου Ηρακλείου.

Ίσως λοιπόν ο κος Κουράκης, αν έχει κάτι συγκεκριμένο στο μυαλό του, να πρέπει να το δηλώσει στις αρχές. Πιθανότατα βέβαια να το έχει κάνει ήδη. Και θα το μάθουμε κι εμείς σύντομα, είμαι σίγουρος.

Μήπως όμως υπάρχουν και άλλα ανοιχτά μέτωπα του κου Κουράκη, που δεν αφορούν την ιδιότητά του ως δημάρχου Ηρακλείου; Μπορώ να σκεφτώ πολύ γρήγορα το θέμα του ΟΦΗ, που έχουν ακουστεί πάρα πολλά, ακόμα και με επιταγές… Αλλά και το χτεσινό παιχνίδι με τα Γιάννενα, που (τυχαία ;) έγινε λίγες ώρες αργότερα… Ή ακόμα και πιθανές επιχειρηματικές δραστηριότητες μελών της οικογενείας του, για τις οποίες επίσης έχουν ακουστεί και γραφτεί πάρα πολλά…

Τέλος, μου ήρθε στο μυαλό και άλλη μία έκρηξη βόμβας που είχε γίνει στα γραφεία της τεχνικής εταιρίας "Κτίστωρ ΑΤΕ" του Ηρακλείου, η οποία ήταν αποτέλεσμα τρομοκρατικής ενέργειας, και είχε αναληφθεί ευθύνη από την οργάνωση «Αντάρτικοι Σχηματισμοί Ηρακλείου» . Δεν αποκλείεται, για τους δικούς της λόγους πάντα, από τη στιγμή που υπάρχει αποδεδειγμένα τρομοκρατική οργάνωση στο Ηράκλειο, να κρύβεται αυτή, ή κάποια άλλη πίσω από το χτύπημα στο αυτοκίνητο του δημάρχου.

Σε κάθε περίπτωση όμως, θα συνταχθώ κι εγώ με όλους τους πολίτες του Ηρακλείου, που θεωρούν ότι τέτοια τυφλά και μαφιόζικα χτυπήματα σίγουρα δεν αποτελούν πολιτικό μήνυμα, ούτε λύση σε οποιαδήποτε ζητήματα, είτε κοινωνικά, είτε επαγγελματικά, είτε προσωπικά. Και θα περιμένω τα αποτελέσματα της έρευνας που διεξάγει η Ασφάλεια Ηρακλείου, για να μάθω ποιος ή ποιοι κρύβονται πίσω από την καταδικαστέα και αντιδημοκρατική αυτή ενέργεια.

Υ.Γ: Γιατί όλες οι εφημερίδες έχουν τίτλο “ποιοι κρύβονται πίσω από το χτύπημα στο Γιάννη Κουράκη”, χωρίς να αναφέρουν τίποτε απολύτως όσον αφορά το ποιοι μπορεί να κρύβονται πίσω από το χτύπημα, παρά μόνο τις δηλώσεις του δημάρχου;

2 σχόλια:

  1. τέτοια χτυπήματα γίνονται μόνο μεταξύ νονών και μπράβων της νύχτας. ο νοών νοήτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έχεις απόλυτο δίκιο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή