ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου 2011

Αναγνώστης: Ρεσιτάλ κυβερνητικής εξαπάτησης των πολιτών

Για "ρεσιτάλ γελοιότητας" μίλησε το Σάββατο 24/9/2011, από το Ηράκλειο, ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Πεταλωτής, σχολιάζοντας την κίνηση της Λιάνας Κανέλη με το ψωμί και το γάλα και τον χαρακτηρισμό «γομάρια» που χρησιμοποίησε ο Αστέριος Ροντούλης στη Βουλή.
Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, στο περιθώριο των εγκαινίων του Εφετείου Ανατολικής Κρήτης, για τα όσα έγιναν πριν από δυο ημέρες στη Βουλή, έκανε λόγο για ρεσιτάλ λαϊκισμού και πρόσθεσε ότι η κοινωνία βρίσκεται σε σύγχυση.
"Εάν παρακολουθούσε", είπε ο κ. Πεταλωτής, "κάποιος ειδήσεις προχθές, θα έβλεπε, όλο εκείνο το ρεσιτάλ γελοιότητας με τα γάλατα και τα καρβέλια μέσα στη Βουλή με κάποιους βουλευτές να αποκαλούν τους συναδέλφους τους ως γομάρια η με κάποιους υποτιθέμενους αριστερούς να δίνουν ρεσιτάλ λαϊκισμού".
Όμως  τα πράγματα δεν είναι έτσι όπως τα παρουσιάζει ο κ. Πεταλωτής.
Σε μια περίοδο που λόγω των κυβερνητικών μέτρων το εισόδημα της μέσης ελληνικής οικογένειας έχει μειωθεί από 20% έως 50%, σε μια περίοδο που η ανεργία αυξάνεται όλο και περισσότερο, οι τιμές των βασικών καταναλωτικών προϊόντων αυξάνονται αντί να μειώνονται.
Σύμφωνα με έρευνα του Ελληνικού Κέντρου Καταναλωτών (ΕΛΚΕΚΑ), το οικογενειακό καλάθι ενός μεσαίου Ελληνικού  νοικοκυριού  σκαρφάλωσε στα 2243,484ευρώ τον Αύγουστο-2011 σε σχέση με τον  Αύγουστο- 2010,που   κόστιζε 2206,62 ευρώ, έχουμε μία αύξηση 36,82 ευρώ , ποσοστό 2%, ενώ στα τρόφιμα η αύξηση ήταν 3% .
     Την μεγαλύτερη αύξηση παρουσίασαν: α) Στέγαση  8%  β) Μεταφορές 4%  γ) Τρόφιμα  3% .

image

Η αύξηση 3% στα τρόφιμα έγινε χωρίς να οφείλεται σε αύξηση ΦΠΑ, αφού ο φόρος αυτός από πέρυσι αυξήθηκε σε 23% μόνο στην εστίαση και όχι στα τρόφιμα.
Είναι εξοργιστικό για τους πολίτες που τα νοικοκυριά τους ουσιαστικά χρεοκοπούν, την ίδια στιγμή να βλέπουν τις τιμές των βασικών καταναλωτικών αγαθών (τα οποία δεν μπορούν εύκολα να κοπούν από τις οικογενειακές δαπάνες) να αυξάνονται. Η κυβέρνηση όχι μόνο δεν κάνει τίποτα για να ελεγχθεί η κατάσταση στην ακρίβεια, αλλά αντιθέτως σφυρίζει αδιάφορα προτιμώντας,  αντί να τα βάλει με τις μεγάλες εταιρίες, να στοχοποιεί κοινωνικές ομάδες, όπως οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι ταξιτζήδες κλπ
Πρέπει να τονιστεί ότι λόγω της κρίσης τα λειτουργικά κόστη των μεγάλων  εταιριών και οι τιμές των πρώτων υλών έχουν μειωθεί. Ουσιαστικά, με την ανοχή – υποστήριξη της κυβέρνησης, οι μεγάλες εταιρίες αισχροκερδούν εις βάρος των καταναλωτών.

Και όλα αυτά, τη στιγμή που το σημερινό κυβερνητικό κόμμα, όταν πριν από 2 1/2 χρόνια ήταν αντιπολίτευση, εγκαλούσε την προηγούμενη κυβέρνηση για το ότι δεν κάνει τίποτα για τον περιορισμό της ακρίβειας…
Αυτό που κάνει η σημερινή κυβέρνηση είναι μια συνειδητή προσπάθεια αιφνίδιας διεύρυνσης της κοινωνικής ψαλίδας πλούσιων – φτωχών με πρόσχημα την απειλή της κρατικής χρεωκοπίας, τη στιγμή που τα νοικοκυριά οδηγούνται στην  χρεωκοπία.

Αυτό που συμβαίνει δεν είναι ρεσιτάλ γελοιότητας, αλλά ρεσιτάλ κυβερνητικής εξαπάτησης των πολιτών  με θύματα εκατομμύρια εργαζόμενους.

Γιώργος Μανουσάκης
Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου