ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

Κε Κουράκη, έτσι είναι τα ψηφίσματα δημοτικών συμβουλίων για το Χαράτσι της ΔΕΗ!

Θα θυμάστε ότι σε προηγούμενη ανάρτηση είχα αναφέρει σχετικά με τη θέση του δήμου Ηρακλείου για την επιβολή του Έκτακτου Ειδικού Τέλους Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών μέσω της ΔΕΗ, ότι δεν είναι καθόλου καθαρή θέση. Και αυτό δείχνει ουσιαστικά ότι η δημοτική αρχή Ηρακλείου είναι σύμφωνη επί της αρχής αλλά και επί της ουσίας με την επιβολή αυτού του μέτρου με τη μορφή που έχει, δηλαδή με την καταναγκαστική είσπραξη ενός επιπλέον φόρου στην κατοικία.

Επιπλέον, Ο κος ΚΟΥΡΑΚΗΣ ΑΠΕΦΥΓΕ ΕΞΙΣΟΥ ΕΝΤΕΧΝΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ, ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΒΑΡΥΤΗΤΑ, και απλά προχώρησε στη γνωστή ανακοίνωση (υποτίθεται) στήριξης των οικονομικά αδυνάτων.

Παρακάτω, σας παρουσιάζω το πρόσφατο ψήφισμα ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ του δήμου ΠΑΤΡΕΩΝ σχετικά με το χαράτσι της ΔΕΗ, όπως αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του δήμου, για να δείτε τι ακριβώς εννοούσα όταν μιλούσα για  “ξεκάθαρη θέση”:

image

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου (ΠΑΤΡΑΣ) για το το ειδικό τέλος επί των ακινήτων

18/11/2011

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πατρέων, στη συνεδρίασή του την Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2011, συζήτησε διεξοδικά το μέτρο της επιβολής του ειδικού τέλους επί των ακινήτων, τέλος που οι πολίτες καλούνται να το καταβάλλουν, μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, και κατέληξε ομόφωνα στα παρακάτω συμπεράσματα – αποφάσεις:

«Θεωρεί το μέτρο άδικο και επιπλέον σύμφωνα και με τις εκτιμήσεις του νομικού κόσμου, το μέτρο αυτό είναι και παράνομο και αντισυνταγματικό.

Είναι συνέχεια της λεηλασίας που υπέστη το λαϊκό εισόδημα με τις αλλεπάλληλες περικοπές μισθών και συντάξεων αλλά και τις φοροεπιδρομές, ολόκληρο τον προηγούμενο χρόνο. Γίνεται απαιτητό και από το ένα εκατομμύριο των ανέργων, από όσους βρίσκονται σε πλήρη εισοδηματική αδυναμία χωρίς να είναι καταγεγραμμένοι άνεργοι, το ίδιο και από μικροεπαγγελματίες με κλειστά μαγαζιά και επιχειρήσεις με ελάχιστο ή μηδενικό τζίρο και εισόδημα.

Ο τρόπος είσπραξης έχει όλα τα χαρακτηριστικά της κοινωνικής βαρβαρότητας, που συνοδεύει την κυβερνητική πολιτική στο σύνολό της. Θα κόβουν το ρεύμα, αγαθό πρώτης και ζωτικής ανάγκης για την επιβίωση, σε οικογένειες με αρρώστους, μικρά παιδιά, υπερήλικες. Δεν μπορούμε να δεχθούμε αυτόν τον σύγχρονο καιάδα.

Η κοινωνία της πόλης μας, έχοντας δεχτεί ανελέητα πλήγματα εδώ και δύο δεκαετίες με την πλήρη αποδιάρθρωση της παραγωγικής της βάσης, βιώνει την σημερινή κρίση έχοντας ποσοστά ανεργίας και φτώχειας διπλάσια από τους πανελλαδικούς μέσους όρους. Ήδη πολλές οικογένειες αδυνατούν να πληρώσουν τώρα τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού, του νερού, του τηλεφώνου. Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι αναζητούν με απόγνωση ένα μεροκάματο για να εξασφαλίσουν την διατροφή των παιδιών τους.

Το Δημοτικό Συμβούλιο ομόφωνα αποφασίζει:

Καλεί τους δημότες σε ανυπακοή, σε άρνηση πληρωμής των χαρατσιών και καταδικάζει την πολιτική της προηγούμενης και της σημερινής κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ- ΝΔ -ΛΑΟΣ.

Απαιτεί την άμεση ανάκληση του ειδικού χαρατσιού.

Δίνει εντολή για την άμεση ενεργοποίηση των υπηρεσιών του Δήμου, προκειμένου να προβεί σε επανασύνδεση με το τμήμα ηλεκτροφωτισμού, όπου γίνει διακοπή ρεύματος, της νομικής υπηρεσίας για αντιμετώπιση νομικών κυρώσεων κλπ.

Στηρίζει κάθε συλλογική δράση ενάντια στα φοροχαράτσια και σε υποστήριξη όσων αρνούνται να τα πληρώσουν. Καλεί όλους τους κοινωνικούς φορείς να πρωτοστατήσουν στον αγώνα και στην έμπρακτη συμπαράσταση στον κάθε δημότη. Να συντονίσει την δράση του με άλλους δήμους.

Η απόφαση να κοινοποιηθεί στον Πρωθυπουργό, στους αρμόδιους Υπουργούς και τη Διοίκηση της ΔΕΗ και να δημοσιοποιηθεί σε όλα τα μέσα ενημέρωσης».

ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΚΥΡΙΕ ΚΟΥΡΑΚΗ ΟΙ ΞΕΚΑΘΑΡΕΣ ΘΕΣΕΙΣ! Όχι ότι δεν το ξέρετε βέβαια, κάθε άλλο. Είστε χρόνια στην πολιτική, και κάτι τέτοια τα παίζετε στα δάχτυλά σας. Ουσιαστικά δεν απευθύνομαι σ’ εσάς, αλλά στον κόσμο, μήπως και ξυπνήσει από το λήθαργο που έχει πέσει, και σταματήσει να τρώει οτιδήποτε του σερβίρουν “ως στήριξη”…

3 σχόλια:

  1. καλα έκανες και το ανάρτησες!
    είναι όπως τα λές.
    δικιά μας δουλειά είναι να μετατρέψουμε αυτή την χαραμάδα που άνοιξε ο Δήμος Ηρακλείου σε κερκόπορτα και λεωφόρο.
    Να συγκεντρωθούμε χιλιάδες έξω και μέσα στη Loggia στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο.
    Να ανοίξουν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι τα κουρτινάκια της αίθουσας συνεδριάσεων και να χαζέψουν, να μην το πιστεύουν.
    Για να μάθουμε στον κ. Κουράκη πως επιβάλλονται οι πολιτικές από τα κάτω. Και να δούνε επιτέλους πόσα απίδια βάνει ο σάκος.

    "Αντίπαλε", βγάλε και ανακοίνωση με την ακριβή ημερομηνία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν κατάλαβα καλά μου ζητάς να οργανώσω εκδήλωση παράστασης πολιτών στο δημοτικό συμβούλιο με θέμα την έκδοση παρόμοιου ψηφίσματος;
    Πρώτον, αυτό έχει ήδη γίνει όπως ξέρεις όχι από χιλιάδες πολίτες, αλλά από μερικές δεκάδες, εκπρόσωπους των "Πολιτών κατά του χρέους" και του ΕΚΗ, και είχε ως αποτέλεσμα απλά τη γνωστή ανακοίνωση υποστήριξης. Δεύτερον, θα απαιτούσε και "φυσική" παρουσία μου στο δημοτικό συμβούλιο, πράγμα που δε γίνεται.
    Ευχαρίστως όμως, αν οργανωθεί κάτι τέτοιο, να προβληθεί από αυτό το ιστολόγιο και με όποιο άλλο μέσο π.χ. δημιουργία εκδήλωσης στο facebook που θα προωθηθεί και πάλι από εδώ.
    Απλά πρέπει να μπουν μπροστά άτομα με ονοματεπώνυμο, που θα μπορέσουν να εκπροσωπήσουν τον κόσμο στο δημοτικό συμβούλιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. καλημέρα "Αντίπαλε", λάθος κατάλαβες.
    βγάλε απλά ανακοίνωση με την ημερομηνία Δημοτικού και Περιφερειακού Συμβουλίου, πράγμα που δεν το αναρτούν τα εν λόγω όργανα ούτε στις ιστοσελίδες τους.
    υπάρχουν Πρωτοβουλίες Πολιτών για να κάνουν καλέσματα, αλλά η διάδοση της ημερομηνίας και της ακριβούς ώρας πάντα βοηθάει.
    πληροφοριακά σε συνοικιακές συγκεντρώσεις έχουν συγκεντρωθεί όχι απλά δεκάδες αλλά κάποιες εκατοντάδες άτομα.
    καλημέρα και πάλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή