ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Και ο Βενιζέλος κατά του δημοψηφίσματος; Σκανδαλίδης, Γεννηματά, Ανδρουλάκης, Οικονόμου, Χρυσοχοΐδης και Καρτάλης αντίθετοι σε δημοψήφισμα “ευρώ ή δραχμή”

image Δεν πρόλαβε καλά – καλά να κατέβει από το αεροπλάνο, και εξέδωσε ανακοίνωση ο Ευάγγελος Βενιζέλος αμέσως μετά την επιστροφή του από τις Κάννες:

“Η θέση της Ελλάδας μέσα στο ευρώ είναι μια ιστορική κατάκτηση της χώρας που δεν μπορεί να τεθεί υπό αμφισβήτηση. Το κεκτημένο αυτό του ελληνικού λαού δεν μπορεί να εξαρτηθεί από την διεξαγωγή δημοψηφίσμτος.

Η χώρα πρέπει να νιώσει ασφαλής και σταθερή κι αυτό είναι η πρώτη προϋπόθεση για να είναι πράγματι ασφαλής και σταθερή. Οι ελληνικές τράπεζες είναι απόλυτα διασφαλισμένες ως αναπόσπαστο τμήμα του ευρωπαϊκού τραπεζικού συστήματος. Αυτό προέκυψε καθαρά χθες το βράδυ από τη συζήτηση στις Κάννες.

Αυτό που προέχει, χωρίς καμία περίσπαση ή καθυστέρηση, είναι να εκταμιευτεί η έκτη δόση, όπως αποφασίστηκε στο Eurogroup της 26ης Οκτωβρίου, μετά από δέκα ώρες μάχης.

Το επόμενο βήμα είναι η ενεργοποίηση, πριν το τέλος του έτους, του νέου προγράμματος στήριξης που δίνει στην Ελλάδα επιπλέον 130 δισ. ευρώ και οδηγεί σε μείωση του δημόσιου χρέους μας κατά περίπου 100 δισ. Η ολοκλήρωση αυτών των διαδικασιών είναι εθνικό πρόταγμα.

Βγήκα από το νοσοκομείο και πήγα στις Κάννες γιατί θεωρώ ότι αυτό ήταν εθνικό καθήκον. Έχοντας την άμεση εικόνα της κατάστασης που επικρατεί στην Ευρώπη και διεθνώς, οφείλω να πω στον ελληνικό λαό την πλήρη και απλή αλήθεια:

Αν θέλουμε να προστατεύσουμε τη χώρα, πρέπει υπό συνθήκες εθνικής ενότητας και πολιτικής σοβαρότητας και συναίνεσης, να εφαρμόσουμε χωρίς καθυστέρηση την απόφαση της 26ης Οκτωβρίου. Τώρα, το ταχύτερο δυνατό.

Προς την κατεύθυνση αυτή δεν αρκούν όμως οι κινήσεις της κυβέρνησης και της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας. Όλα όσα γίνονται και λέγονται σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο, αφορούν εξίσου και την αντιπολίτευση, ιδίως την αξιωματική, που είναι αποδέκτης των ίδιων ισχυρών μηνυμάτων από τις Κάννες και η στάση της οποίας, εάν ήταν θετική, θα λειτουργούσε ως εγγύηση για τη διεθνή αξιοπιστία της χώρας, ενώ όταν είναι αρνητική θίγει καίρια την αξιοπιστία αυτή με σοβαρό κόστος για τον Έλληνα πολίτη.

Το ζήτημα δεν είναι οι πολιτικοί συσχετισμοί στο εσωτερικό της χώρας και το μέλλον προσώπων και κομμάτων, αλλά η σωτηρία και η ανόρθωση της χώρας μέσα από τη μόνη εφικτή διαδικασία που περιλαμβάνεται στην απόφαση της 26ης Οκτωβρίου”.

Ουσιαστικά δηλαδή, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης θεωρεί ότι το δημοψήφισμα δεν πρέπει να γίνει, αφού αυτό θα καθυστερήσει και την 6η δόση, αλλά και την εφαρμογή της συμφωνίας.

Αλλά δεν είναι μόνο αυτός που διαφωνεί με τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος. Σε συνέντευξή της  στο mega η Φώφη Γεννηματά είπε “θα κάνω ότι μπορώ για να μη φτάσει η χώρα εκεί”. “Θα πρέπει να αποσύρει την πρόταση άμεσα, σήμερα”, δήλωσε στην τηλεόραση του Αντέννα ο Μίμης Ανδρουλάκης. «Ανεπίκαιρο» χαρακτήρισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Παντελής Οικονόμου το να τεθεί το ερώτημα «ευρώ ή όχι», μιλώντας στη ΝΕΤ. “Εννοείται ότι στερείται οποιουδήποτε νοήματος δημοψήφισμα με το ερώτημα παραμονής ή όχι της χώρας στην ευρωζώνη, η Ευρωπαϊκή Πορεία της χώρας είναι δεδομένη και αδιαπραγμάτευτη”, τονίζει ο Κ. Σκανδαλίδης. «Επιστροφή στη δραχμή και στο παρελθόν δεν επιτρέπεται ούτε μπορεί να υπάρξει» τονίζει σε ανακοίνωση του, ο Μιχ. Χρυσοχοΐδης. «Η χώρα είναι στο ευρώ εδώ και χρόνια», τόνισε μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο βουλευτής Κ. Καρτάλης, επισημαίνοντας πως δημοψήφισμα δεν πρέπει να γίνει, «δεν με βρίσκει σύμφωνο».

Και αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλοι.

Φαίνεται ότι θα έχουμε εξελίξεις εντός της ημέρας. Κι επειδή θεωρώ ότι ο Γιωργάκης δεν πρόκειται ν’ αφήσει την καρέκλα, μάλλον θα αφήσει την ιδέα του δημοψηφίσματος. Αλλιώς δεν τον βλέπω καλά μέχρι την Παρασκευή στην ψηφοφορία για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης της κυβέρνησης…

2 σχόλια:

  1. καλά αυτοί και οι δύο (ΓΑΠ+Σαμαράς) είναι φοβεροί ο στρατός τι κάνει ΡΕ ΚΑΝΕΙΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΕΔΩ;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. δείτε κ αυτό:
    Ευρώ ή εθνικό νόμισμα…μύθοι και πραγματικότητες με πολύ απλά λόγια ( βίντεο)
    (Δείτε κάποια θετικά σημεία που θα φέρει η επιστροφή στη δραχμή:
    1) Πρώτα και κύρια θα αναγκάσει όλους τους λάθρο να φύγουν γιατί δεν θα ξέρουν τι θα κάνουν τις δραχμές τους αφού δεν θα μπορούν να τις στείλουν έξω. Μόνοι τους θα την κάνουν για Ευρώπη.
    2) Φτάνει πια αυτή η καταστροφολογία. Η δραχμή θα δώσει κίνητρο να παράγουμε ξανά κάτι αφού δεν θα μπορούμε να εισάγουμε περιττά πράγματα. Φτάνει αυτή η μετάλλαξη του Έλληνα. Μήπως δεν θα μπορούμε να ζήσουμε χωρίς ουίσκυ;
    3) Ναι, θα περάσουμε δύσκολα στην αρχή. Αλλά και εδώ και δύο χρόνια το ίδιο δεν συμβαίνει, και για πόσο ακόμη δεν ξέρουμε.
    4) Δεν θα χαθούν οι καταθέσεις (αν υπάρχουν πλέον) απλά θα μετατραπούν σε δραχμές. Αντίθετα όσοι θα θέλουν να βάλουν συνάλλαγμα από τράπεζες του εξωτερικού θα μπορούν να ελεγχθούν για το πόθεν έσχες τους εύκολα προκειμένου να μην γίνει πλιάτσικο.
    5) Είναι ευκαιρία να μάθουμε να ζούμε με αυτάρκεια και αξιοπρέπεια και όχι σαν ναρκομανείς που περιμένουν τη δόση τους. Ξεφτίλα πια.
    6) Όλο το χρέος θα πρέπει να κηρυχθεί ως επαχθές. Όλο είναι τοκογλυφικό και παράνομο. Φτάνει πια η καραμέλα για τη διεθνή εικόνα μας και το τι θα πουν οι αγορές. Οι αγορές χόρτασαν τόσα χρόνια.
    7) Δεν θα μας λείψει το πετρέλαιο και η βενζίνη αφού η τελική της τιμή έχει 90% φόρο ο οποίος μπορεί να τροποποιηθεί κατάλληλα.
    8) Θα υπάρξει η πολυπόθητη ανάπτυξη και θα έχουμε τα εργαλεία για αυτό στα χέρια μας.
    9) Σε τι μας βοήθησε η Ευρώπη τόσα χρόνια; Μήπως με την Τουρκία, με τα Σκόπια, με τους Αλβανούς, τους Βούλγαρους, με την Κύπρο, με τα Ίμια, με τους λάθρο; Έστελνε επιδοτήσεις για ποσοστό των έργων ώστε να δανειζόμαστε τοκογλυφικά το υπόλοιπο ποσό και να πλουτίζουν στο τέλος οι εργολάβοι και οι τράπεζες δίνοντας βέβαια και δουλειά σε Έλληνες και λάθρο. Τα έργα βέβαια τα ξαναπληρώνουμε με τα διόδια. Ποιός λοιπόν τα κονόμησε χοντρά; Μήπως αυτοί που κάνουν κουμάντο σήμερα;
    10) Φτάνει πια η καραμέλα ότι θα γυρίσουμε στο 50' και οι γυναίκες μας θα γίνους ιερόδουλες. Οι Έλληνες έχουμε ήθος και ποτέ στην ιστορία μας δεν ξεπουληθήκαμε για το χρήμα (εκτός από τους Εφιάλτες).
    11) Το ΝΑΙ στη δραχμή είναι ΟΧΙ στην νέα τάξη πραγμάτων η οποία επιθυμεί ένα παγκόσμιο οικονομικό σύστημα διακυβέρνησης. Το διατυμπανίζει άλλωστε και ο φερόμενος ως Πρωθυπουργός. Πάντοτε στην ιστορία κάναμε τη διαφορά. Ας μην γίνουμε τώρα ένα πιόνι τους.
    Μπορώ να γράψω και πολλά άλλα θετικά. Και εσείς το ίδιο.
    Θα ήθελα όμως από τους αντίθετους έναν αντίστοιχο κατάλογο με τα αρνητικά.
    Η μόνη μου αμφιβολία για τα παραπάνω είναι αν υπάρχει ένας Έλληνας ηγέτης που θα έχει το θάρρος να τα εφαρμόσει. )
    http://anti-ntp.blogspot.com/2011/11/blog-post_6934.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή