ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Κυριακή 12 Αυγούστου 2012

Πογκρόμ λοιπόν;;; Ποιο πογκρόμ;

Γράφει η Ρίκη Ματαλλιωτάκη
Ελάχιστα χρόνια πριν, στο θάνατο του Αλέξη Γρηγορόπουλου, στρατιές οι κόκκινοι και οι κουκουλοφόροι, έκαψαν ολάκερη Αθήνα προς "αναζήτηση του δικαίου..."  Μερικές μέρες πριν ένα δεκαπεντάχρονο κορίτσι κακοποιήθηκε με τρόπο που ούτε στο χειρότερο εφιάλτη του δεν θα εύχονταν κανείς να δει στον εαυτό του, πολλώ δε μάλλον στο παιδί του, όμως άκρα του τάφου σιωπή επικρατεί στα γραφεία της Κουμουνδούρου.
Οπότε, δεν μπορώ παρά σαν νοήμων άνθρωπος να αναρωτηθώ, δικαίως νομίζω:
Ποια αλήθεια η διαφορά τους ενός από το άλλο παιδί;;;;
Μήπως επειδή το ένα παιδί δεν έχει μπαμπά τον τάδε και χρυσοχοεία στο Κολωνάκι;
Και πριν ορμήσουν κάποιοι πάνω μου να με κατασπαράξουν, παρακαλώ αποστομώστε με, το θέλω να με αποστομώσετε.
Δείξτε μου έστω μια δήλωση...
συμπάθειας στην οικογένεια της αδικοχαμένης Μυρτούς- γιατί αυτό το παιδί ακόμα κι αν ζήσει χαμένο θα είναι- που πιθανόν να μην την είδα εγώ και ίσως αναθεωρήσω.
Δυστυχώς, οι άνθρωποι που θέλουν μια Ελλάδα με Αλβανούς συμμαθητές, Αφγανούς συναδέλφους, και Πακιστανούς γείτονες, οι άνθρωποι που ξεχνούν πως ανθρώπινο δικαίωμα δεν είναι μόνο η αξιοπρέπεια του λαθρομετανάστη αλλά και η ασφάλεια των γηγενών κατοίκων μιας χώρας, οι άνθρωποι που ποτέ δεν έβγαλαν μια λέξη για κανένα από τα ειδεχθή εγκλήματα που έγιναν και γίνονται εις βάρος των Ελλήνων, και γενικά οι άνθρωποι που ξεχνούν πως κατά τον Καρλ Μαρξ:
" 1 Σκοπός της εισαγωγής ξένων εργατών είναι η διατήρηση της δουλείας και η ακύρωση όλων των διεκδικήσεων των ντόπιων εργατών για μισθούς και συνθήκες εργασίας.
2. Ο μετανάστης ανταγωνίζεται τον ντόπιο εργάτη και σιγά σιγά αναγάγει το μεροκάματο στο δικό του επίπεδο. Είναι το πιο αποτελεσματικό όπλο του κεφαλαίου.
2. Η μετανάστευση διαιρεί την εργατική τάξη της χώρας υποδοχής σε τόσα εχθρικά στρατόπεδα όσες και οι εθνοφυλετικές ομάδες διότι η κάθε μία καταλαβαίνει μόνο τον εαυτό της. Έτσι αναστέλλεται η εργατική επανάσταση και διαιωνίζεται η καπιταλιστική κυριαρχία
3. Η λαθρομετανάστευση χρησιμοποιείται αφ’ ενός ως απεργοσπαστικός μηχανισμός αφ’ ετέρου με τον εργατικό υπερπληθυσμό – πλεόνασμα που δημιουργεί ρίχνει το επίπεδο ζωής σε κατάσταση δουλοπάροικου" όχι μόνο , για μια ακόμα φορά, δεν έφγαλαν άχνα, ούτε καν μια δήλωση συμπάθειας για την άτυχη οικογένεια, αλλά αντίθετα.
Ονομάτισαν πογκρόμ το πρώτο, μετά από χρόνια, ξύπνημα της κυβέρνησης από το εθνοκτόνο λήθαργο που είχε περιπέσει, και την κάθαρση από περιοχές όπου το μόνο που επικρατούσε ήταν ο νόμος της ζούγκλας και τίποτα άλλο.
Μα αγαπητοί μου, αφήστε πια κατά μέρος τις υποκριτικές κορώνες...σώνει πια η υποκρισία.
Κανένα δικαίωμα κανενός δεν θίχτηκε με την νομιμότητα, αντίθετα οι άνθρωποι αυτοί θα έχουν ένα κρεβάτι κι ένα πιάτο φαΐ ως να επιστρέψουν στην πατρίδα τους, κάτι που πολύ θα ήθελαν να το έχουν και οι εκατοντάδες άστεγοι Έλληνες..
Πογκρόμ λοιπόν;;; Ποιο πογκρόμ;
Για πιο πογκρόμ μου μιλάτε;;;;;;;;;; Σώνει πια, περίσσεψε η υποκρισία, μπουχτίσαμε από υποκρισία...
Κι αν τελικά τους θέλετε τόσο πολύ και τόσο κοντά σας, είναι απλό.
Πάρτε τους στα σπίτια σας.
Εμείς, χωρίς να έχουμε με κανένα το ελάχιστο προσωπικό, θέλουμε τους δρόμους μας πίσω για να περπατήσουμε ξανά ελεύθερα.
Νισάφι πια...

16 σχόλια:

  1. ΜΑΡΙΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΗ13 Αυγούστου 2012 στις 1:32 μ.μ.

    ΠΕΣ ΤΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!!!!
    Συγχαρητηρια για το αρθρο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητή κυρία Μαλλιωτάκη, πρώτα-πρώτα θα ήθελα να υπογραμμίσω κάτι που ίσως αγνοείτε ότι ο μαρξισμός είναι ένα ενιαίο σύστημα των φιλοσοφικών, οικονομικών και κοινωνικών ιδεών με ένα διττό σκοπό, την ερμηνεία και την ανατροπή αυτού του status quo/κόσμου. Σε καμία περίπτωση , δεν είναι στίχοι από αμφιλεγόμενους ηλεκτρονικούς ιστούς. Θα ήθελα, ακόμη, να προσθέσω ότι είναι τουλάχιστον βάρβαρο και καθόλου πολιτισμένο ή δυτικόευρωπαϊκό, το να εκμεταλλεύεται κανείς την οδύνη του άλλου για να καλλιεργήσει αντιαριστερό μένος. Γιατί; Μα φυσικά, επειδή αυτό συνοψίζει το νόημα του ρητού "πατάω επί πτωμάτων", Ελλήνων κι αλλοδαπών. Τουλάχιστον, αγαπητή μου Κυρία, η Αριστερά σέβεται την ανθρώπινη ζωή και δεν αντιμετωπίζει τον άνθρωπο σα σφαχτάρι. Αλλά τι άλλο να πω; Στα "δίσεκτα" αυτά χρόνια που διανύει ο Έλληνας, αλλά και ολόκληρη η ανθρωπότητα, οι υποκριτές τάχα απεχθάνονται την υποκρισία, οι βιαστές μισούν τη βία, οι κλέφτες σιχαίνονται την κλεψιά, οι δολοφόνοι αποστρέφονται τους δολοφόνους, οι υπεύθυνοι γυρίζουν την πλάτη στην υπεθυνότητα και οι άνθρωποι αποφεύγουν την κριτική σκέψη. Σώνει πια! Περίσσεψε η αβουλία , η ακρισία και η μισαλλοδοξία. Με σεβασμό, Σ.Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κυριε ανωνυμε
    γραφετε "η Αριστερά σέβεται την ανθρώπινη ζωή" που πολυ θα το ηθελα ομως εγω βλεπω οτι η Αριστερά σέβεται την αλλοδαπη ανθρώπινη ζωή!!!! Καμια συμπαρασταση για την οικογενεια της κοπελας? για τον Ελληνα που πεθανε για μια βιντεοκαμερα ενω η γυναικα του γεννουσε? Για τη συμμορια Αλβανων στο Ηρακλειο που ληστευε και βιαζε? Εμεις οι Ελληνες οταν πηγαμε μεταναστες στην Γερμανια, ΓΙΑΤΙ μας ελεγχανε το ποιον μας κ το "πολιτικο φρονημα" μας για να μας δεχτουν? Εδω ειμαστε η καλη Ελλαδιτσα της δημοκρατιας που ολα τα ανεχεται! Ε, οχι κυριε! Ουτε τη Χρυση Αυγη γουσταρω αλλα επιτελους λιγη δικαιοσυνη κ να μπορω να κυκλοφορω στο δρομο χωρις να φοβαμαι! Πηγαινετε μεταναστης στις ΗΠΑ και αποπειραθειτε να σκοτωσετε κ να βιασετε και δειτε τι θα γινει! Και στην τελικη προς τι τοσος ζηλος στο να μη δουμε το προσωπο αυτου του τερατος.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Προς Μαρία

    Όταν κομμάτια της ΑΡιστεράς σου λένε κάθε μέρα, ότι η εξαθλίωση που μας οδηγεί η επιλογή του μεγάλου κεφαλαίου για φτωχοποιήση του λαού ανεβάζει την εγκληματικότητα ξένων και μη, δεν απαντάει η Αριστερά στο ζήτημα της Μυρτούς, του δολοφονημένου Έλληνα και άλλων τόσων. Είναι πολύ δύσκολο να κατανοηθεί γιατί αυξάνεται η εγκληματικότητα;
    Όχι τόσο, αλλά να που η Μαρία παίζει εύστοχα το πολιτικό της παιχνίδι βάζοντας την Χρυσή Αυγή. Κανείςδεν μίλησε για δαύτη. Να όμως που τείνει να ρίξει ένα ''χέρι'' υπεράσπισης!
    Αν δεν γίνει ξεκάθαρο, ότι η φτώχεια και , η ανεργία και η όξυνση των αντιθέσεων μεταξύ πλούτου και φτώχειας οδηγούν σε ακραίες συμπεριφορές, τότε θα κάτσουμε και θα λέμε για τον Βαγγέλη που δολοφονήθηκε, την Μαρίαπου βιάστηκε, τον Αβμπτούλ που δολοφονήθηκε εκδικητικά και πάει λέγοντας.

    Επίσης, Μαρία κάτι προς γνώσιν.
    Πρώτοι σε εγκληματικότητα στην Αμερική ήταν οι Ιταλοί μετανάστες και δεύτεροι οι Έλληνες. Αυτά λόγω των προβλημάτων που αντιμετώπισαν, του ρατσισμού και της φτώχειας, που τους αναγκάσαν να οργανωθούν με αυτόν τον τρόπο. Λίγη γνώση προς καλύτερη ερμηνεία των καταστάσεων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αγαπητή κυρία Μαρία,

    κατανοώ το φόβο και την ανησυχία σας. Δε ζω σε άλλη χώρα. Όμως, η εγκληματικότητα δεν πηγάζει από την ιθαγένεια κανενός, αλλά από τη φτώχεια και την εξαλθλίωση συνήθως ή από ψυχοπαθογένεια σε κάποιες περιπτώσεις. Φυσικά και θα συμφωνήσω μαζί σας, ότι ο εκάστοτε εγκληματίας είναι μεγάλη ανάγκη να τιμωρείται προς σωφρονισμό Ελλήνων και αλλοδαπών από την Ελληνική Δικαιοσύνη και θα προσθέσω εγώ με ισοτιμία και ισονομία,και όχι από εγκληματικές ομάδες με δήθεν πολιτικά κίνητρα.

    Δεν είναι δυνατόν ν' αντιμετωπίζουμε τους ανθρώπους συλλήβδην ως προβλήματα και τη ζωή ως λαθραία. Η κατάσταση, όντως, είναι προβληματική -αλλά όχι οι άνθρωποι , προβλήματα- , αλλά με τη φυσικοποίηση και τη νομιμοποίηση των πογκρόμ ή των γκέτο δεν λύνονται τα πρόβλήματα πουθενά ούτε στη Δυτική Ευρώπη ούτε στις Η.Π.Α (μια χώρα, από την οποία και στην οποία έχουν διεξαχθεί τα πιο φρικτά εγκλήματα). Εκτός από την καταστολή, στην επιστήμη της εγκληματολογίας μελετάται και η πολυπόθητη πρόληψη, ξέρετε.

    Το μεταναστευτικό ζήτημα είναι κυρίως πολιτικό, και από τη στιγμή που η Ελλάδα από χώρα αποστολής έγινε χώρα προσέλευσης μεταναστών για πολλούς και διάφορους λόγους(κυρίως πολιτικών επιλογών προσανατολισμού στην Ε.Ε.), θα πρέπει να δοθούν πρακτικές κι άμεσες λύσεις, αλλά με σεβασμό σε κάθε ανθρώπινη ζωή και σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο.

    Αν πάλι, δεν καταλαβαίνετε αυτό που θέλω να εκφράσω μέσα σε λίγες γραμμμές, τότε ακόμα πιο σύντομα, αφήστε ανθρώπους να σφαγιάζονται στα μετρό και στα πεζοδρόμια, στη γειτονιά σας από άτομα αμφιλεγόμενης πολιτικής ιδεολογίας, επειδή η ζωή των άλλων (με κριτήριο το χρώμα του δέρματος, της θρησκείας κ.α.) εκλαμβάνεται ως λαθραία. Έπειτα, κάντε κι ένα μεγάλο σταυρό για να συγχωρέσει ο Θεός όσους τελικά αποδείχτηκαν αθώοι και να ευλογήσει τους τιμωρούς.

    Ολοκληρώνοντας, ακόμα μία μικρή παρατήρηση: λαθρομετάναστευση από Έλληνες υπήρξε και στην Αμερική και στη Γερμανία. Κι αν έχετε ζήσει έστω και λίγο στη Δυτική Ευρώπη θα έχετε αντιληφθεί ότι ο Έλληνας αντιμετωπίζεται ως Άραβας και με καχυποψία.

    Υ.Γ.1 Λυπάμαι, αλλά δεν κατάλαβα μόνο κάτι: Για ποια δημοκρατία γίνεται λόγος; Ακόμα και οι αρχαίοι Έλληνες όλο αυτό το καρναβάλι το αποκαλούσαν δημαγωγία (και ιστορικά έχει αποδειχτεί ότι οδηγεί κάθε φορά σε αιμοδιψή ολιγαρχία/δικτατορία)

    Υ.Γ.2 Ελπίζω να κατανοήσατε τώρα ότι δεν υπερασπίζομαι κανένα δολοφόνο που έχει καταδικαστεί από την Ελληνική Δικαιοσύνη σύμφωνα με τον Ποινικό Κώδικα, αλλά τάσσομαι κατά των προγκρόμ και των γκέτο.

    Υ.Γ.3 Σας εύχομαι χρόνια πολλά για την ονομαστική σας εορτή.

    Με σεβασμό,
    Σ.Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πάρτε κι αυτο αγαπητοί μου, απο το ίδιο ιστολογιο ειναι αλλά μάλλον δεν το "ειδατε"

    http://antipaloi.blogspot.com/2012/08/blog-post_8612.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κυρία Ρίκη βλέπω παραθέσετε στοιχεία από την ΕΛ.ΑΣ . Σας παραθέτω λοιπόν και εγώ την επιστημονική (κοινωνιολογική εγκληματολογική) ανάλυση του ΕΚΚΕ (κάντε ένα κόπο και δείτε τι είναι αυτό)υπογεγραμμένο από την καθηγήτρια μου κα Ιωάννα Τσίγκανου που τυγχάνει να έχει χρόνια εμπειρία στο χώρο της κοινωνικής έρευνας http://www.ekke.gr/files/kataxorhseis/1187.GIF
    Αν λοιπόν θέλετε προκειμένου να στηρίξετε τις απόψεις σας να δίνετε στοιχεία μην επιλέγετε τον προφανή και εύκολο δρόμο, εκτίθεστε η ίδια . Καλό θα είναι ή να παρουσιάζετε τα πράγματα ως καθαρά προσωπική σας ἀποψη, ή να κάνετε μια συνολική εκτίμηση του φαινομένου, αν θέλετε να δίνεται μια βάση σε όσα λέτε. ΑΝ ενδιαφέρεστε παραθέτω και το σχετικό πόνημα http://www2.ekke.gr/open_books/EKKE_BOOK_11.pdf
    Ελπίζω να το "δείτε".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. δεν κλείνω τα μάτια αγαπητέ-η, εκούσια τουλάχιστον.
    Δυστυχώς δεν ειμαι εγκληματολόγος για να έχω δικά μου στοιχεία, αλλά δεν νομίζω να υπάρχουν και άλλα πιο αξιόπιστα απο αυτά που παρέθεσα.
    Εκτός κι αν θέλεις να μας πεις πως είναι "αλλοιωμένα."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Να γελάσω τωρα ή να κλάψω με αυτο που μου δώσατε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυστυχώς δεν είστε εγκληματολόγος, αλλά παριστάνετε ότι είστε...Η επιστήμη έβγαλε τα πορίσματα της και ανέλυσε τα δεδομένα της αστυνομίας (τα μη αλλοιωμένα)..Αν δε θέλετε να μιλήσουμε επιστημονικά υπάρχει και το καφενείο των φιλάθλων που κλαίμε, γελάμε και αστειευόμαστε

      Διαγραφή
  10. Η πραγματικότητα δυστυχώς έδειξε ότι η αριστερά είναι στο πλευρό των πάσης φύσεως μεταναστών με περίτρανο παράδειγμα τα γεγονότα της Υπατειας. Δυστυχώς σε τέτοιες κρίσιμες στιγμές που το ελληνικό έθνος αντιμετωπίζει ίσως το μεγαλύτερο κίνδυνο, η αριστερά σε οποιαδήποτε μορφή της υποστήριξε ξενδιάντροπα τους μετανάστες και αποσιωπεί ή ελαχιστοποιεί τη εγκληματικότητα των αλλοδαπών για λόγους 'ανθρωπιστικούς'. Σαν λαός και τη καλοσύνη και το σεβασμό προς τον ξένο το αποδείξαμε ότι τα έχουμε, αλλά τα στοιχεία αυτά εκμεταλλεύτηκαν οι πίσω από τα κυκλώματα και δημιούργησαν το πρόβλημα των λαθρό (με τη ανοχή ΚΑΙ της ελληνικής κοινωνίας - βλέπε φτηνότερη εργασία).
    Κα Ματαλλιωτάκη μη ψάχνετε αλλαγή στάσης των αριστερών όσο αφορά τη ευαισθησία στους έλληνες όταν υπάρχει ο αλλοδαπός παράγοντας. Για μια ακόμη στιγμή η αριστερά εγκληματικά είτε αδιαφορεί είτε παίρνει το μέρος των αλλοδαπών. Δεν γνωρίζω ούτε Μάρξ ούτε κάτι άλλο από ιδεολογία. Αυτό που γνωρίζω είναι αυτό που βλέπω, τους αριστερούς να τρέχουν προς υπεράσπιση κάθε αλλοδαπού είτε ένοχος είτε αθώος. Είναι ανέκδοτο πια η εικόνα του συριζαίου δικηγόρου που υπερασπίζει τον αλλοδαπό κλέφτη όταν συλλαμβάνεται επαυτοφόρω όταν κλέβει και να βάζουν φυλακή τον έλληνα ιδιοκτήτη που αντιστάθηκε.
    ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΗ Η ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Προς proximos. Για ποιο πολιτικο παιχνιδι μου, αναφερεστε? Οταν αναφερεται παραπανω η Αριστερα -ολα καλα- αλλα οταν αναφερερθει η Χρηση Αυγη κ μαλιστα ΓΡΑΦΩ οτι δεν τη γουσταρω, παιζω πολιτικο παιχνιδι? Ειμουν απολυτα ξεκαθαρη σατ γραφομενα μου, χωρις να υπερασπιστω καμμια παραταξη παρα την ποιοτητα της δικης μου ζωης κ της χωρας αυτης. Λυπαμαι πολυ που αλλα διαβαζετε κ αλλα καταλαβαινετε.... Βλεπετε, για εμενα ειναι πιο σημαντικο η διασφαλιση της ζωης εμενα της οικογενειας μου... για εσας???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Προς proximos. Ξεχασα να προσθεσω, οτι οι Ελληνες εχουν διαπρεψει στο εξωτερικο, είτε σαν επιστημονες ειτε σαν επιχειρηματιες και μαλιστα με αξιοπρεπεια. Εγω εδω στην Ελλαδα τα τελευταια 25 χρονια που θυμαμαι να ερχονται μεταναστες sorry, αλλα δεν βλεπω κανεναν να εχει διαπρεψει, ισα-ισα, εχουμε γεμισει και τις φυλακες μας. Μηπως ειστε λιγο "ανθελληνας" και δεν το ξερετε? Ακου ειμασταν πρωτοι σε εγκληματικοτητα στην Αμερικη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ότι προκόψαν κάποιοι Έλληνες μετανάστες διόλου δεν καταρρίπτει την καταγραφή των Ελλήνων μεταναστών μεταξύ των πρώτων σε εγκληματικότητα στις ΗΠΑ μεταξύ 1900 - 1940 .

      Η κρίση εν τω μεταξύ του '29, έφερε σε ακόμη χειρότερη θέση τους μετανάστες στις ΗΠΑ. Γιατί; Γιατί κάτι αντιλήψεις σαν τις δικές σας, μη μπορώντας να δουν πέρα από τον εαυτό τους και την οικογένεια τους, βρίσκανε στους μετανάστες τις αιτίες της κρίσης. Βολικό για τις κυβερνήσεις, ακόμα βολικότερο για το μεγάλο κεφάλαιο, που έφτασε στην πρόκληση παγκόσμιου πολέμου. Είναι λόγια του αέρα αυτά ή αέρα έχει το μυαλό σας;

      Το ότι δεν βλέπετε κανέναν να έχει διαπρέψει στην Ελλάδα μάλλον πρέπει να εστιάσετε αλλού, αν μπορείτε. Ίσως στην εκπαίδευση, ίσως το ότι η Ελλάδα δεν είναι κέντρο έρευνας όπως η Αμερική ή η Γερμανία (στην οποία έχουν διαπρέψει και Πακιστανοί, ω ναι!).

      Θα γίνω λίγο κακός, αλλά λατρεύω τις εύκολες φρασούλες που ξεστομίζετε όταν ακούτε κάτι τέτοια και όχι για το πόσο γαμάνε οι Έλληνες παντού (και οι κυβερνήσεις μας άλλες χώρες επίσης, αλλά σιγά τα ωά). Γιατί η καταγραφή ιστορικών γεγονότων για την Ελλάδα σημαίνει μόνο όσοι προοδεύσαν, το ειδικό δηλαδή, και όχι το γενικό που εκτυλίσσεται κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες τις οποίες ούτε καν αγγίζετε.

      Επίσης και κάτι ιστορικό για να θυμόμαστε :
      Σαν σήμερα, το 1944, αντίστοιχοι άνθρωποι με τις παραπάνω αντιλήψεις και τις εύκολες διαγνώσεις, φορώντας κουκούλες, κατέδωσαν στην Κοκκινιά πατριώτες που αντιστεκόντουσαν στην Γερμανική κατοχή. http://www.alfavita.gr/artro.php?id=71009

      Διαγραφή
  13. Η δήθεν προοδευτική , δημοκρατική, ευαίσθητη και προπάντων αριστερή συνείδηση κάποιων έχει ισοπεδώσει κάθε έννοια σε αυτή τη χώρα!

    Ετσι, όλοι είναι πρόσφυγες σε τούτη εδώ τη χώρα!

    Αδυνατούν να κατανοήσουν ότι άλλο «πρόσφυγας» κι άλλο «μετανάστης»!

    Θεωρούν για παράδειγμα, ότι το 1922 οι Ελληνες της Σμύρνης ήταν … μετανάστες!! Δεν κατανοούν ότι πρόσφυγες είναι αυτοί που προέρχονται από μαζικές εκτοπίσεις και διωγμούς σε κάποιες χώρες!

    Μετανάστης είναι αυτός που δεν διώκεται, αλλά για επαγγελματικούς κυρίως λόγους, εγκαταλείπει τη χώρα του για εξεύρεση εργασίας στο εξωτερικό, έχοντας προηγουμένως, δεχτεί ανάλογη κλήση! Έχοντας τα απαραίτητα νομιμοποιητικά έγγραφα, που τον καθιστούν καλοδεχούμενο στη χώρα που επιλέγει να πάει! Ο Μετανάστης, δεν περνάει ποτάμια και βάλτους αλλά χρησιμοποιεί τα ΜΜΜ και πάει στη χώρα που επιλέγει αφού περάσει όλους τους ενδεδειγμένους ελέγχους!

    Αυτός που επιλέγει να πληρώσει 500 – 1000 ή 1500 ευρώ για να έρθει νύχτα, χωρίς στοιχεία ταυτότητας, και να παραδοθεί στις Αστυνομικές - Λιμενικές Αρχές, όσο κι αν δεν τους αρέσει, λέγεται λαθρομετανάστης! Κι αυτός που τον φέρνει εδώ, ονομάζεταιδουλέμπορος!

    Δεν μπορεί στο όνομα της δήθεν αριστερής κουλτούρας, να βαφτίζουμε όλους αυτούς ως … πρόσφυγες ή μετανάστες!

    Κι εξηγούμαι!

    Βαφτίζοντας τους συλλήβδην έτσι, χάνουν τα δικαιώματά τους οι πραγματικοί μετανάστες που ζουν στη χώρα μας! «Γκετοποιούνται» οι πραγματικοί πρόσφυγες και χάνει την αξία της η διεθνή συνθήκη σύμφωνα με την οποία οι πρόσφυγες πρέπει να αποκτούν συγκεκριμένα προνόμια σε μια χώρα!

    Οι λαθρομετανάστες λοιπόν, αποτελούν μια ξεχωριστή περίπτωση και δεν θα πρέπει να συγχέεται σε καμία περίπτωση με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες (οικονομικούς) !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ευτυχώς που μεγάλωσα και έχω κάποιες ευαισθησίες και δεν είμαι τομάρι και ακόμα περισσότερο που έχω τη συνείδηση εκείνη που με εμποδίζει κατά το δυνατό να βιάζω έννοιες, λέξεις, ιστορικά παραδείγματα και κοινωνικά φαινόμενα κ.α.

    Είναι χαρακτηριστικό πως η εθνολαγνεία τυφλώνει τους ανθρώπους και εν τέλει τους οδηγεί σε παρερμηνείες της πραγματικότητας.

    Γίνεται σαφές, εκτός αν πια δεν ξέρετε να διαβάζετε, πως διαχωρίζω την έννοια πρόσφυγας με την έννοια οικονομικός μετανάστης μόνο κατά πως έχει προκληθεί η κάθε κατηγορία. Φυσικά και δεν χρειάζεται ειδική μεταχείριση η μία ή η άλλη κατηγορία από τους συνανθρώπους τους, καθώς όπως αναλύεται σε σχόλιο η αιτία της μετανάστευσης (μαζικής ροής ανθρώπων) , ακόμα και αυτής που ονομάζετε εσείς λαθραία ως λαθραία μετανάστευση οφείλεται στη φτώχεια και στην φτώχεια που γεννάει ένας πόλεμος. Ακόμα και αν χρειάζεται να καταβάλλεις ένα ποσό για την μεταφορά σου, επειδή γνωρίζεις ότι στη Δύση θα ζήσεις καλύτερα από ότι στη χώρα σου. Δύσκολο να χωνεφτεί;

    Σας είπα ήδη, με αφορμή τα σημεία που βιάσατε ασύστολα στο απαράδεκτο άρθρο σας, για το κεφάλαιο είναι μια ακόμη καλή επιχείρηση η ΄΄πώληση΄΄ ονείρων και όλη η επιχείρηση μεταφοράς εργατικών χεριών, όπως ήταν το Αμερικάνικο όνειρο και για τους λαθρομετανάστες (κατά το κόλλημά σας) Έλληνες στις ΗΠΑ.

    Εσείς τείνετε να βαπτίζετε ως λαθραία τα μεταναστευτικά κύματα γιατί μπερδεύετε την ομαδική ( ενός λαού) με την ατομική μετανάστευση, την εκ του ασφαλούς μετανάστευση δηλαδή (και όχι ανάγκη επιβίωσης), ή την επιλογή κάποιου να ταξιδέψει και να μείνει σε άλλο μέρος.

    Οι ελιτίστικες σας αντιλήψεις, όπως αυτή που θεωρεί χαμένη μια ζωή που απέκτησε στην πορεία κάποιο πρόβλημα, σας εμποδίζουν να δείτε τι προκαλεί το κοινωνικό φαινόμενο της μετανάστευσης.

    Θα συμφωνήσω με τον όρο του δουλέμπορου, ωστόσο να προσθέσω και έναν άλλο όρο. Αυτός που δείχνει τον μετανάστη ως το πρόβλημα λέγεται ρατσιστής γιατί το κάνει με τέτοια κριτήρια . Και θέλει προσοχή αυτό, γιατί ο ρατσισμός εξελίσσεται.Μπορεί να επεκταθεί και σε ομοεθνείς και να γίνει φασισμός ή εθνικισμός, αν σας είναι πιο οικείος όρος. Δείτε το παράδειγμα που σας παρέθεσα με το μπλόκο της Κοκκινιάς και αυτούς που η επίσημη κατοχική κυβέρνηση καλούσε ''πατριώτες'' και υπερασπιστές του έθνους.

    Κλείνοντας να σας θυμίσω, πως πλέον ακόμα και σε πρόσφυγες, η παροχή εγγράφων έχει παγώσει. Μετά τον πόλεμο στη Λιβύη αλλά και με αυτόν που διεξάγεται στην Συρία αναμένεται πολύ μεγάλο κύμα μεταναστευτικό γι' αυτό η ΕΕ (γιατί η Ελλάδα, δεν λειτουργεί μόνη της) έχει φροντίσει να κλείσει τα σύνορα.

    Τέλος, για τον όρο λαθρομετανάστευση επειδή σας αρέσει πολύ, σας παραθέτω ένα άρθρο για το πως εμφανίστηκε στο προσκήνιο. Επαναλαμβάνω δεν είναι επιστημονικός όρος, είναι κατασκεύασμα κυβερνητικό και κατ΄ επέκταση δημοσιογραφικό και προσδίδει αρνητική έννοια στον ίδιο τον άνθρωπο. Το άρθρο εδώ : http://sarantakos.wordpress.com/2009/06/18/lathromet/

    Υ.Γ. Για την περίπτωση της Σμύρνης, δεν ξέρω σε ποιους αναφέρεστε και τι προσπαθείτε να αποδείξετε.Αποδείξατε πάντως ότι έχετε μια συνήθεια στις διαστρεβλώσεις.
    Πρόκειται για πρόσφυγες λοιπόν, μιας που εκδιώχθηκαν λόγω των πολεμικών επιχειρήσεων. Οι πρόσφυγες όταν κατέφθασαν στην Ελλάδα έπεσαν στις επικίνδυνες αντιλήψεις, όμοιες με τις δικές σας και με κάποιων σχολιαστών. Δεν ήταν καλοδεχούμενοι σε καμία περίπτωση. Η κυβέρνηση φρόντισε να καλλιεργήσει τις ρατιστικές αντιλήψεις για να καλύψει τις ευθύνες που είχε για την Μικρασιατική καταστροφή. Η κρατική μηχανή δούλεψε για να τους απομονώσει, να τους κάνει τη ζωή δύσκολη στην παροχή εγγράφων, ενώ διέδωσε πως είναι φορείς ασθενειών και ότι ήρθαν για να αποσταθεροποιήσουν τον Ελληνικό ''παράδεισο''.
    Όπως καταλαβαίνετε, οι μαλακίες συνεχίζονται και σήμερα και κάποιοι μένουν πιστοί στις παραδόσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή